Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Κρέμα από μέλι, βούτυρο και λεμόνι


{
συνταγή του ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ
φωτογραφία τουΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}
Γίνεται μόνο με τρία υλικά, που το πιθανότερο είναι ότι έχετε ήδη στο σπίτι. Μην περιμένετε. Σε δέκα λεπτά θα έχετε τελειώσει.
Υλικά
  • 500 γρ. μέλι
  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου για να είναι μαλακό, κομμένο σε κύβους
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι (ακέρωτο, βιολογικό)
Μερίδες περίπου 650 γρ.
Προετοιμασία 5΄ Παρασκευή 10΄
Διαδικασία Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το μέλι έως ότου χλιαρύνει (αν έχουμε θερμόμετρο, να δείχνει 40º C, δηλαδή λίγο παραπάνω από τη θερμοκρασία του σώματός μας). Προσθέτουμε τα κομμάτια βουτύρου σιγά-σιγά ανακατεύοντας με μια κουτάλα για να ενσωματώνονται σταδιακά, και έπειτα ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε βάζα. 

Με την κρέμα αυτή μπορούμε να αλείψουμε ψωμί ή να συνοδεύσουμε μπισκότα και κέικ. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Συμβουλή
  • Τα λεμόνια διατηρούνται πολλές εβδομάδες στο ψυγείο, αν δεν ακουμπάει το ένα το άλλο.  πηγη http://www.glykesistories.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου