Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Κάνοντας μαύρο τσάι από καμέλια japonica



Camellia sinensis είναι το κοινό «τσάι» καμέλιας, αλλά εμείς  δεν έχουμε ,...... έχουμε  όμως την καμέλια japonica και sasanquas. Τι είναι αυτό που κάνει την ξαδέλφη του sinensis να είναι ευνοημένη ; Πολλή αναζήτηση γύρω από το διαδίκτυο ..την Εγκυκλοπαίδεια της Agrcultural και Οπωροκηπευτικών στα offerered τα λίγα λόγια που  διάβάσαμε  είναι οτι η... japonica καμέλια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο τσαγιού (και καπνού)! Έτσι καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι sinesis ευνοήθηκε ως καλλιέργεια τσαγιού καθώς είναι πιο παραγωγικό είδος  σε φύλλα  ακόμα  βρήκαμε  πληροφορίες σχετικά   το λάδι Camelia   ότι γίνεται από το είδος Japonica. . Στην Κίνα και την Ιαπωνία έχει πολλές κοινές χρήσεις Τηγάνισμα, σαλάτες, σάλτσες, έχει μια γλυκιά γεύση. ΜΕΓΆΛΗ ΑΝΤΟΧΉ ΣΤΟ ΤΗΓΆΝΙΣΜΑ Τα αποξηραμένα λουλούδια της καμέλιας επίσης  χρησιμοποιούνται  ως λαχανικό..Η συλλογή των φύλων θρυμματίζουμε τα  φύλλα


 τοποθετούμε τα τριμμένα φύλλα σε ένα δίσκο και  απομακρύνουμε  τα κοτσάνια. 

Αφήνουμε τα θρυμματισμένα φύλλα για 2 ημέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για να στεγνώσουν ....ουσιαστικά ξεκινά μια ζύμωση  στα φύλλα  μπορεί και περισσότερες ανάλογα πότε τα συλλέγουμε
Τα φύλλα γίνονται  καφέ 

 στη συνέχεια ξηραίνονται σε φούρνο   για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία

 ένα φλιτζάνι τσάι.  
Η ετυμηγορία; Μια μικρή αρωματική νότα στη γεύση, και μυρίζει ακριβώς όπως το μαύρο τσάι! Χαμηλή τανίνη. αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη  Γιούπι! ....ενέργεια................................ Δύο μεγάλα μπολ φρέσκα φύλλα γίνονται περίπου μισό φλιτζάνι αποξηραμένα φύλλα!
                                          πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου