Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Λιβανέζικο μουχαλεμπί με ροδόνερο


{
Φωτογραφίες   ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}
Από τα πιο διάσημα γλυκά στα ζαχαροπλαστεία της Μέσης Ανατολής είναι αυτή η τόσο νόστιμη κρέμα κατσαρόλας.
Υλικά
Για την κρέμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 400 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 60 γρ. νερό

Για το σιρόπι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 30 γρ. ροδόνερο
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, καθαρισμένα
  • 50 γρ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα ελαφρώς στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και χονδροκομμένα
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • σπόροι από 2 ρόδια
Μερίδες 4 - 5
Προετοιμασία 8΄ Αναμονή 1 ώρα τουλάχιστονΠαρασκευή 20΄
ΔιαδικασίαΚρέμα: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε σε ένα μικρό ποτήρι το κορν φλάουρ με τα 60 γρ. νερό, μέχρι να διαλυθεί καλά. Όταν το μείγμα της κατσαρόλας πάρει βράση, αδειάζουμε μέσα το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε γρήγορα με έναν αυγοδάρτη έως ότου το μείγμα δέσει και έχουμε μια απαλή κρέμα. Γεμίζουμε 4 - 5 ποτήρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 1 ώρα τουλάχιστον.

Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού για 1 λεπτό. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς και προσθέτουμε το ροδόνερο, τους ξηρούς καρπούς και το ρόδι και ανακατεύουμε. Για να σερβίρουμε μοιράζουμε το σιρόπι στα ποτήρια πάνω από την κρέμα. πηγηhttp://www.glykesistories.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου