Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Made in China ..13 προϊόντα διατροφής από την Κίνα που μπορεί να σας σκοτώσουν! 👎

Αποτέλεσμα εικόνας για 10 FAKE Chinese Foods That May KILL You!Η Κίνα είναι γνωστή για τη διάσημη κουζίνα με την ιδιαίτερη γεύση της καθώς και για πολλά διαφορετικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Τα κινεζικά εστιατόρια διαδίδονται σε όλο τον κόσμο και δημιουργούν αργά μια λατρεία της κινεζικής κουλτούρας. Ωστόσο, πρόσφατα υπάρχουν κάποιες  αναφορές για την έλλειψη προτύπων στα κινεζικά προϊόντα και οι άνθρωποι αρχίζουν να αποφεύγουν να καταναλώνουν κινεζικά προϊόντα και είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε γιατί.

Ένα άλλο πράγμα που γνωρίζει η Κίνα είναι τα ψεύτικα, φτηνά προϊόντα που πωλούνται σε όλο τον κόσμο μέσω του Amazon, του eBay, του AliExpress και πολλών ακόμη διαδικτυακών ιστότοπων. Τα προϊόντα αυτά είναι πολύ φτηνά και δεν έχουν ποιότητα. Συχνά περιέχουν απαγορευμένες τοξικές ουσίες και είναι ψεύτικα. Αυτές οι ηλεκτρονικές τοποθεσίες προσφέρουν τρόφιμα που αποστέλλονται απευθείας από τη χώρα.




Εδώ σας προσφέρουμε μια λίστα με παράνομα προϊόντα διατροφής από την Κίνα και σας συμβουλεύουμε να σκεφτείτε δύο φορές πριν τα αγοράσετε. 

Ο παρακάτω κατάλογος είναι μόνο μερικά παραδείγματα παρανόμων προϊόντων παραποίησης / απομίμησης από την Κίνα, τα οποία μπορεί να σας κάνουν να σκεφτείτε δύο φορές για την αγορά τροφίμων από πηγές στο διαδίκτυο που μεταφέρονται από τόπους εξωτικούς 😉.
1. Απομιμήσεις αυγών:
Ορισμένες κινεζικές ιστοσελίδες έχουν εκπαιδευτικά βίντεο για το πώς να φτιάξετε με   70 $ την ημέρα την παραγωγή και την πώληση πλαστών αυγών. Οι χημικές ουσίες που απαιτούνται είναι «αλγινικό οξύ, αλουμινίου καλίου, ζελατίνη, χλωριούχο ασβέστιο, νερό και τεχνητό χρώμα». Τα κελύφη των αυγών είναι κατασκευασμένα από ανθρακικό ασβέστιο. Η κατανάλωση αυγών μπορεί να προκαλέσει απώλεια μνήμης και άνοια.Τα ψεύτικα αυγά έχουν παραχθεί στην Κίνα από τα μέσα της δεκαετίας του '90, σύμφωνα με το άρθρο του Χρόνου 2012 και το 2005, θα μπορούσαν να παραχθούν σε περίπου το μισό κόστος των πραγματικών αυγών. Πέρα από τα συστατικά που ακούγονται απροσδόκητα-ρητίνη, άμυλο, θρομβωτικό, χρωστικές και αλγινικό νάτριο που εξάγεται από τα καφέ φύκια για το ασπράδι αυγού. Ένα διαφορετικό μίγμα ρητίνης και χρωστικών για τον κρόκο. Και κερί παραφίνης, σκόνη γύψου και ανθρακικό ασβέστιο για το κέλυφος - πιστεύεται ότι τα συστατικά σε τεχνητά αυγά μπορεί επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στο συκώτι, στον εγκέφαλο ή στα νεύρα.


Αποτέλεσμα εικόνας για 10 FAKE Chinese Foods That May KILL You!
2. Καρύδια γεμισμένα με τσιμέντο:
Το 2012 ένας άντρας αγόρασε καρύδια στην πόλη Zhengzhou, της Κίνα μόνο για να βρει μέσα σπασμένα κομμάτια σκυροδέματος . Το σκυρόδεμα ήταν τυλιγμένο σε χαρτί για να αποφευχθεί η δημιουργία ύποπτου θορύβου όταν το καρύδι κουνηθεί. Ο πωλητής  προσπαθούσε να κερδίσει περισσότερα κέρδη από την πώληση αυτών των ψεύτικων καρπών που ήταν πολύ βαρύτερα από το πραγματικά .


Αποτέλεσμα εικόνας για 10 FAKE Chinese Foods That May KILL You!
3. Κάνοντας το βόειο κρέας από χοιρινό:
Το χοιρινό είναι λιγότερο δαπανηρό στην Κίνα, έτσι ώστε μερικά εστιατόρια να μαγειρεύουν  κάποια χημεία σε αυτό. Αυτό που χρησιμοποιούν είναι ένα εκχύλισμα βοδινού και ένα υαλοπίνακα για να "μαρινάρουν" το κρέας για 90 λεπτά. Οι γιατροί συμβούλευαν τους ανθρώπους να παραμείνουν μακριά από αυτό το ψεύτικο προϊόν, καθώς η μακροχρόνια χρήση τους μπορεί να προκαλέσει «αργή δηλητηρίαση, παραμόρφωση, ακόμα και καρκίνο».


4. Ψεύτικα πράσινα μπιζέλια:
Το 2005, βρέθηκαν πλαστά μπιζέλια στην επαρχία Χουνάν της Κίνας. Σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα, τα μπιζέλια ήταν ακόμα σκληρά μετά το βράσιμο,  και το νερό τους ει χε αφύσικο πράσινο χρώμα. Τα πλαστά μπιζέλια δημιουργήθηκαν με μπιζέλια χιονιού και σπόρους σόγιας,  πράσινη βαφή και μεταδιθειώδες νάτριο (χρησιμοποιείται ως λευκαντικό και συντηρητικό). Αυτή η βαφή απαγορεύεται να χρησιμοποιείται στα προϊόντα, επειδή μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, καθώς και να παρεμποδίσει την ικανότητα του σώματος να απορροφά το ασβέστιο.






Αποτέλεσμα εικόνας για 10 FAKE Chinese Foods That May KILL You!
5. γάλα σε σκόνη :
Το 2004, τα CBS News ανέφερε οτι 47 άτομα κατηγορήθηκαν ότι παράγουν ψεύτικες  στιγμιαίες τροφές  μωρών που οδήγησε σε δεκάδες παιδιά που πεθαίνουν στο Fuyang της Κίνας,  . Ο τύπος περιείχε πολύ λίγα θρεπτικά συστατικά, πιθανότατα από κιμωλία, και έκανε τα παιδιά να αναπτύξουν μια "ασθένεια μεγάλης κεφαλής", η οποία έκανε τα κεφάλια τους να διογκωθούν και το υπόλοιπο σώμα τους αργά να επιδεινωθεί.


6. Βιομηχανικό αλάτι που πωλείται ως αλάτι στο τραπέζι
Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός άλατος του πλανήτη  από έρευνες έχει αποδειχθεί ότι πάνω από το 90% του προϊόντος είναι μη βρώσιμο, Το κινεζικό αλάτι συνήθως αναμιγνύεται με μια ποικιλία  μετάλλων. Το βιομηχανικό αλάτι μπορεί να προκαλέσει ψυχικά και σωματικά προβλήματα, όπως προβλήματα υποθυρεοειδούς και διαταραχές του αναπαραγωγικού συστήματος.


Αποτέλεσμα εικόνας για 10 FAKE Chinese Foods That May KILL You!
7. Λάσπη που πωλείται ως μαύρο πιπέρι:
προμηθευτές στην Κίνα πιάστηκαν να πωλούν ένα μείγμα από αλεύρι και λάσπη με το πρόσχημα ότι ήταν το μαύρο πιπέρι.ενώ το λευκό ήταν κυρίως φτιαγμένο από αλεύρι.


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!  6 δοκιμές για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε ψεύτικο ρύζι
8.Ρύζι από πλαστικό Η Κίνα παράγει πάνω από 200 εκατομμύρια τόνους ρυζιού ετησίως, γεγονός που την καθιστά τον μεγαλύτερο παραγωγό ρυζιού στον κόσμο.
Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση The Korean Times, το κινέζικο ρύζι είναι πολύ επικίνδυνο και κατασκευασμένο από πλαστικό!Η έκθεση ανέφερε ότι οι Κινέζοι παραγωγοί πωλούν τεχνητό ρύζι από άμυλο πατάτας και πλαστικό, με άρωμα ρυζιού. Μετά από περαιτέρω έρευνα, ανακαλύφθηκε ότι το ψεύτικο κινέζικο ρύζι περιέχει τόσο πλαστικό όσο μια μικρή πλαστική σακούλα!"Εάν οι κόκκοι έχουν ομοιόμορφο μέγεθος, υπάρχει μια πιθανότητα να είναι κατασκευασμένοι από μια μηχανή. Οι καταναλωτές θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν τη μυρωδιά του ρυζιού. Αν μυρίζει κάτι σαν πλαστικό ή οποιοδήποτε συνθετικό υλικό, θα πρέπει να  το καταγγείλετε στις αρμόδιες υπηρεσίες                                                               Τοξικές τροφές                                       


9Σάλτσα σόγιας. Το Συμβούλιο Καταναλωτών απο το Χονγκ Κονγκ βρήκαν το 2016 ότι 11 από 40 δημοφιλή προϊόντα σάλτσα σόγιας περιέχει 4-μεθυλιμιδαζόλη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει το χημικό ως καρκινογόνο. Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν τα περιεχόμενα είναι ελάχιστα, αλλά το Συμβούλιο Καταναλωτών τουΧονγκ Κονγκ αντιτείνει ότι η σάλτσα σόγιας είναι ένα καρύκευμα που χρησιμοποιείται καθημερινά σε κινεζικά σπίτια, ως εκ τούτου, πρέπει να ληφθεί πιο σοβαρά υπόψη η παρουσία του ως καρκινογόνου.

 10   Μανιτάρι. Αναφορές από την Κίνα  ότι τα μανιτάρια ψεκάζονται με παράγοντες χλωρίωσης , άνυδρο χλωριούχο ασβέστιο, θειώδες νάτριο, και άλλα συντηρητικά για να φαίνεται ο μύκητας  φρέσκος ​​και καθαρός.
11Τζίντζερ.Ginseng Η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας (CCTV) ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τους αγρότες του τζίντζερ στη πόλη  Weifang το 2013. Βρήκαν το  Aldicarb  ένα καρβαμικό εντομοκτόνο το οποίο είναι η δραστική ουσία του φυτοφαρμάκου Temik,  Αυτό το εντομοκτόνο   έχει εγκριθεί να χρησιμοποιειτε  μόνο για το βαμβάκι, τα φιστίκια, τα τριαντάφυλλα, και τις γλυκοπατάτες αλλά προς παράβαση οι αγρότες το χρησιμοποίησαν επίσης και για τα τζίντζερ. Πιο ανησυχητικό ήταν ότι οι τιμές ήταν τρεις έως έξι φορές πάνω από το συνιστώμενο επίπεδο. Η Greenpeace πραγματοποίησε μια μελέτη όπου εξετάστηκαν για την παρουσία φυτοφαρμάκων στα ginseng από εννέα πόλεις στην Κίνα και μια πόλη στο Χονγκ Κονγκ. στην έρευνά τους βρέθηκαν κοκτέιλ φυτοφαρμάκων σε κάθε δείγμα που ταξινομείται ως «εξαιρετικά επικίνδυνη» από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.           
12 Tofu. Το 2012, οι επιθεωρητές της ασφάλειας των τροφίμων στην επαρχία Χουνάν ανακάλυψαν  κατασκευαστές tofu που χρησιμοποιούσαν κόπρανα, και θειικό σιδήρου για να επιταχυνθεί η διαδικασία της ζύμωσης τους                                                
                                                                                                                                                                                                                 13 Κατεψυγμένο σπανάκι. Το 2002, οι Ιάπωνες αξιωματούχοι επιθεώρηση ασφαλείας βρήκαν μετά από ερεύνα  υψηλά επίπεδα φυτοφαρμάκων σε κατεψυγμένο σπανάκι προέλευσης Κίνας.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα ψεύτικα τρόφιμα στην Κίνα δεν διερευνώνται μέχρι κάποιος να πεθάνει, πόσα περισσότερα  από αυτά πωλούνται  επειδή δεν «θα σκοτώσουν ανθρώπους?»👼.                                                                    πηγες  http://www.greatlifeandmore.com/   http://www.ebaumsworld.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου