Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

. (Ευκάλυπτος ο σφαιρικός) Το Δέντρο της Καθαρής Ανάσας

 Στην Ικαρία                                                                                                                                                                                                                                                                  Ο Ευκάλυπτος φυτεύτηκε  τα τελευταία χρόνια σαν Μελισσοκομικό δέντρο 
Τις ζεστές μέρες  εκεί που βγαίνουν δάση  ευκαλύπτων μερικές φορές το δάσος τυλίγεται σε ένα Αρωματικό νέφος -αυτό συμβαίνει λόγω  εξάτμισης πτητικών οργανικών ενώσεων ( τερπενοειδή )που βρίσκονται στα φύλλα του Ευκαλύπτου   Περπατήσετε μια ζεστή μέρα κάτω από Ευκάλυπτους  και οι πνεύμονες σας  θα Αναγεννηθούν ......!       
Η λατινική ονομασία του δέντρου αυτού είναι Eucalyptus globules L. (Ευκάλυπτος ο σφαιρικός).
Κατάγεται από την Αυστραλία και την Τανζμανία και καλλιεργείται στις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου.                                                                                                                                     

Εκτός του Eucalyptus globules υπάρχουν ακόμη 450 και πλέον διαφορετικά είδη του γένους Eucalyptus πολλά από τα οποία έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες.
Σύμφωνα με Ρώσους ερευνητές μερικά είδη δρουν εναντίον των ιών της γρίπης και άλλα είναι αντιελονοσιακά ή ισχυρά αντιβακτηριδιακά.
Το ύψος του δέντρου ποικίλει ανάλογα με το είδος του . Μερικά πλησιάζουν σε ύψος ακόμη και τα 100 μέτρα και συγκαταλέγονται στα ψηλότερα δέντρα του κόσμου, ενώ άλλα είναι μικροί θάμνοι.
Ο Ευκάλυπτος που συναντούμε στον τόπο μας είναι μεγάλο δέντρο με λείο κορμό. Τα νέα φύλλα είναι κηρώδη, ανοιχτόχρωμα, αντίθετα και άμισχα. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι φαρμακευτικές ιδιότητες έχουν τα φύλλα που αναπτύσσονται πάνω σε παλιά κλαδιά. Αυτά τα φύλλα είναι δρεπανοειδή, εναλλασσόμενα, έμμισχα και έχουν ευχάριστη γεύση.
Τα φύλλα του ευκαλύπτου περιέχουν τανίνη, μία πικρή ουσία, μία φλαβονική χρωστική (ευκαλυπτίνη), ένα βαλσαμικό αιθέριο έλαιο, που περιέχει κυρίως κινεόλη ή ευκαλυπτόλη και μία πικρή ρητίνη. Το αιθέριο έλαιο, που παράγεται με απόσταξη των φύλλων, είναι όπως είπαμε ισχυρό αντισηπτικό και μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά σε βακτηριακές και ιογενείς προσβολές. Δροσίζει το σώμα μας και βοηθά στην εξασθένηση των πυρετών. Το έλαιο είναι διαφανές, μυρίζει σαν καμφορά και απωθεί τα έντομα.
Η χρήση του έχει αποτέλεσμα και σε συναισθηματικό επίπεδο μια και τονώνει και αναζωογονεί. Καθαρίζει και διεγείρει το μυαλό και βοηθά στην αντιμετώπιση της υπνηλίας. Χρησιμοποιείται με εισπνοές, εξατμιστήρες, λουτρά, επαλείψεις ή μασάζ.
Η χρήση του αιθέριου ελαίου σε προβλήματα αναπνευστικά βοηθά στην αντιμετώπιση κρυολογημάτων, γρίπης, λοιμώξεων του λαιμού, ιγμορίτιδας και πονοκεφάλων που προέρχονται από συμφόρηση. Ανακουφίζει από τον δυνατό, ξηρό βήχα, μετριάζει τη δύσπνοια του άσθματος και της βρογχίτιδας απελευθερώνοντας τη βλέννα.
Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι η χρήση του αιθέριου ελαίου για μικρά παιδιά και ευαίσθητους ενήλικες θέλει προσοχή γιατί μπορεί να είναι πολύ ερεθιστικός για το αναπνευστικό τους σύστημα. Πρέπει επίσης να προσέχουμε να μην έρχεται σε επαφή το αδιάλυτο αιθέριο έλαιο με το δέρμα και να πλένουμε τα χέρια μας μετά από κάθε χρήση.Η επίδραση του ευκαλύπτου στο δέρμα είναι δροσιστική και αντισηπτική. Είναι αποτελεσματικός στη θεραπεία των καλόγερων, των σπυριών, των ψειρών της κεφαλής και του απλού έρπη με επιθέματα ή επαλείψεις.                                             Αν το μείγμα περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα ελαίου ευκαλύπτου μπορεί  να ερεθίσει τα νεφρά. Τηρούμε λοιπόν τις συνιστώμενες αναλογίες.                                                                    *Άρθρο του Σάκη Κουβάτσου στα Χανιώτικα Νέα                                                                                                                                                                                                                                                                                              Συνταγή                                                                                                                                               Τόνωση στήθους Λοίμωξη αναπνευστικού                                                                                                                                                        5 σταγόνες ευκάλυπτο                   10 σταγόνες λεβάντα ή δεντρολίβανο                                                      5 σταγόνες πεύκο                                                                                                                         1/4 φλιτζάνι Ελαιόλαδο                                                                                                                                               Αποθήκευση σε 50 ml, σκούρο χρωματιστό γυάλινο μπουκάλι. Ανακινήστε καλά και αφήστε το να καθίσει για 24 ώρες πριν από τη χρήση. Χρησιμοποιήστε περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά. Εφαρμόστε τη φόρμουλα σε στήθος και το λαιμό πρωί και βράδυ μέχρι και 1 εβδομάδα μετά την Λοίμωξη αναπνευστικού . Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις περισσότερες μικρές αναπνευστικές ασθένειες.                                                            Επίσης μπορείτε να προσθέσετε το μείγμα αυτό  ένα ζεστό/καυτό λουτρό.                                                  πηγη  http://www.microsofttranslator.com/

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Φθινοπωρινό Άρωμα Ικαρίας

Το Φθινόπωρο Αγαπάει πολύ την Ικαρία !                                Με τις πρώτες βροχές η Γη καθαρίζει και στολίζεται με τα πιο Όμορφα χρώματα τις ..Όλες οι αποχρώσεις του πράσινου ,κίτρινου πορτοκαλί και γκρι σου δίνουν εικόνες Παραμυθιού ανάμεσα σε Ξωτικά και Νεράιδες ..Περπατάς και Ακούς το Νερό να κυλάει ... Ρυάκια,Ποτάμια  που ποτίζουν τη Γη και ανάμεσα στα   ψηλά δέντρα και χόρτα αρχίζουν να ξεφυτρώνουν Μικροί Θησαυροί                                                     Έτσι Τελειώνει και Αρχίζει μια Νέα Ζωή !
Είναι η πιο Όμορφη εποχή της Ικαρίας αν σου Αρέσει η Φύση..... Δυο Κόσμοι μαζί ο ένας πέφτει σε Νάρκη και ο άλλος προσπαθεί να Ξαναγεννηθεί Πολλοί Άνθρωποι επιλέγουν τον Λήθαργο ,μερικοί την Αναγέννηση   με  "Μικρά" πράγματα  όπως αυτά που Γεννάει η Γη του Φθινοπώρου.........              Μικρά αλλά Ουσιαστικά!!!!!!!

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ράψτε μια κουρτίνα από τα παλιά σας T-shirts

Μόλις τελείωσε το καλοκαίρι αφήνοντας πίσω συρτάρια γεμάτα με μπλούζες που δεν σου κάνουν πια Ένας πολύ πρωτότυπος τρόπος είναι η επαναχρησιμοποίηση τους σε κάτι διαφορετικό ... , λοιπόν, βρήκαμε έναν πολύ έξυπνο τρόπο ώστε να τα ξεφορτωθείς και ταυτόχρονα να τα χαρείς... Tα παλιά σου μπλουζάκια μπορούν μέσα σε λίγα λεπτά να μετατραπούν σε μια υπέροχη και πρωτότυπη κουρτίνα  για το δωμάτιό σου. Λάβε δράση τώρα.


Για να το κάνετε αυτό:
















Εκτός από κουρτίνα μπορεί να γίνει μια κουβέρτα, κουβερλί,. 
 πηγη

ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΊΩΣΗ .......

  
Κόμπο στο στομάχι προκαλούν οι ειδήσεις που μιλούν για υποσιτισμένα παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά και γυμνάσια -στην Ελλάδα του 2014 και όχι στην Κατοχή- τα οποία με το ζόρι στέκονται όρθια     ...Οι κυριότερες αιτίες υποσιτισμού είναι το χαμηλό εισόδημα που δεν επιτρέπει την κατανάλωση βασικών διατροφικών ομάδων, η έλλειψη πρόσβασης στη γη ή τα μέσα για την εκμετάλλευσή της που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι στις υπό ανάπτυξη χώρες, το εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι λεγόμενες «ισχυρές οικονομίες» σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση δημιουργίας σύγχρονων βιομηχανιών γεωργίας και τροφίμων. 
Η ανεπαρκής κατανάλωση τροφίμων έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία όπου απαιτείται ισορροπημένη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών για τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη του ατόμου. Επιπρόσθετα, ο υποσιτισμός προκαλεί αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας, εμφάνιση αναιμίας, αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, ελλιπείς μαθησιακές ικανότητες, λήθαργο και το σύνδρομο kwashiorkor.
Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι λόγω υποσιτισμού:
100 – 140 εκ. παιδιά πάσχουν από έλλειψη βιταμίνης Α, η οποία προκαλεί τύφλωση,
177 εκ. παιδιά δεν παρουσιάζουν κανονική σωματική ανάπτυξη,
17 – 50% του συνόλου των βρεφών στις αναπτυσσόμενες χώρες έχει χαμηλό βάρος γέννησης,
740 εκ. άνθρωποι πάσχουν από έλλειψη ιωδίου.  
                                                                         Γιατί στη Χώρα μας οι Υπεύθυνοι φορείς που διαχειρίζονται τη φύτευση δέντρων και καλοπιστιών φυτών ,πάρκων ,πεζοδρομίων καμένων εκτάσεων κλ δεν φυτεύουν οπωροφόρα δέντρα για να βοηθήσουν με την παροχή τροφίμων στη Επιβίωση  των Ανθρώπων που Υποσιτίζονται από ουσιαστικές  ελλείψεις βασικών αγαθών???????????  πηγη ΙΚΑ.ΡΙ.Α

"7 τρόποι για να τυλίξετε ένα ζυμαρικό».... σε τέσσερα βήματα.!

Jiaozi περιτύλιγμα - πλοιάρχου



Ζυμαρικό είναι τρόφιμο το οποίο φτιάχνεται από αλεύρι και νερό (και σε κάποιες περιπτώσεις και με αυγά).


Τα ζυμαρικά είναι δημοφιλή φαγητά σε όλο τον κόσμο. Η διάδοσή τους έγινε από την Ιταλία, αν και η αρχική τους προέλευση θεωρούνταν πως είναι από την Κίνα (νουντλς) αφού η παράδοση λέει ότι ο Μάρκο Πόλο τα έφερε από την Κίνα όταν γύρισε στη Βενετία. Ωστόσο, το πρώτο ζυμαρικό θεωρείται πως εμφανίστηκε στην Αρχαία Ελλάδα όπου ήταν ένα τετράγωνο φύλλο ζύμης με την ονομασία λάσανον (τα μετέπειτα λαζάνια). Η λέξη λάσανο (που αναφέρονταν σε μια τετράγωνη και πλατιά ζύμη) έχει επιζήσει έως σήμερα στο πλατύ ψωμί που ονομάζεται λαγάνα.Ζυμαρικά,  μια βάση της κινέζικης κουζίνας, είναι μεταξύ το είδος των κινεζικών τροφίμων που, αν κάποιος έχει πάει στην Κίνα ή όχι, κάποιος σίγουρα θα είχαν ή τουλάχιστον ακούσει. ...
Το να κάνεις  ζυμαρικά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο θα περίμενε κανείς η πραγματική πρόκληση βρίσκετε  στο να δημιουργησεις όμορφα σχεδία για ένα εντυπωσιακό πιάτο ζυμαρικών Η Κινέζικη κουζίνα έχει καταφέρει να κάνει τα ζυμαρικά ένα από τα πιο νόστιμα και εντυπωσιακά πιάτα της Δείτε πως  ."7 τρόποι για να τυλίξετε ένα ζυμαρικό» σε τέσσερα βήματα.
Αυτό είναι το πιο κοινό σχήμα σε ζυμαρικά, και η πιο κοινή μέθοδος περιτύλιξης: τσιμπήστε τις άκρες μαζί, και να κάνετε πτυχώσεις τόσο για την ενίσχυση της στεγανοποίησης και για να δημιουργήσει ένα όμορφα βολάν.
Jiaozi 7

Τριγωνικό σχήμα ζυμαρικών:Jiaozi 1

Πυραμίδα σχήμα ζυμαρικών με βολάν:
Jiaozi 2

Tote τσάντα σε σχήμα ζυμαρικών:
Jiaozi 3

Χρυσά ζυμαρικών ψάρια:Jiaozi 4

Wonton:
Jiaozi 5

 πτυχές ζυμαρικών:
Jiaozi 6

Φυσικά, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να σφραγίσετε τα άκρα του περιτυλίγματος σταθερά. Διαφορετικά, θα καταλήξετε με μια κατσαρόλα σούπας με γέμιση ζυμαρικών και μαγειρεμένα περιτυλίγματα!                                                                                           ΑΠΌ:    http://www.theworldofchinese.com/

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Η Ικαρία είναι ο Τόπος σου

 . . Ανέβα µονοπάτια, βγες σε βουνοκορφές, ανακάλυψε χωριά, κολύμπησε σε ποτάμια 
Περπάτησε, Αισθάνσου, Μύρισε. !!!!!!!!Υπάρχει µεγάλη εναλλαγή τοπίου, πολλά νερά και εξαίρετα 
βότανα. , Μανίτες,λουλούδια χόρτα..,Μικρά Πέτρινα σπιτάκια έτοιμα να σου προσφέρουν Προστασία και Θαλπωρή από ένα   Άγριο Χειμωνιάτικο  καιρό  Μην ξεχνάς ότι η ορεινή Ικαρία με τις Γρανιτένιες πέτρες  είναι η Καρδιά της .....Ημίμετρα δεν χωράνε γιαυτόν τον Τόπο ..Η θα σου Αρέσει πολύ....! η δεν θα σου αρέσει καθόλου....! Γιαυτό λοιπόν η Νικαριά είναι ο Τόπος σου?
https://www.facebook.com/marietta.koutoufari?fref=nf


https://www.facebook.com/ikariancenter
https://www.facebook.com/ikariancenter

https://www.facebook.com/marietta.koutoufari?fref=nf
https://www.facebook.com/ikariancenter

https://www.facebook.com/ikariancenter

https://www.facebook.com/ikariancenter
https://www.facebook.com/ikariancenter
https://www.facebook.com/ikariancenter
https://www.facebook.com/ikariancenter
 
https://www.facebook.com/ikariancenter

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Σουφικό Ικαρίας ένα παραδοσιακό φαγητό από το Νησί μας

Το Σουφικό Ικαρίας είναι ένα παραδοσιακό φαγητό, οι Καριώτισσες νοικοκυρές μάζευαν τα τελευταία λαχανικά του φθινοπώρου και επειδή ήταν λίγα τα μαγείρευαν όλα μαζί για να βγάλουν το φαγητό της ημέρας!
êíÿ¿sÿ Main
Υλικά
2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
2  πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια γλυκά
Μια χούφτα φασολάκια
1 μεγάλη ντομάτα
200 ml. κόκκινο κρασί
50 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
檼¡áíµ êíÿ¿sÿ¬ ôóáíß
Πώς να το φτιάξεις

Κόβουμε τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια.
Σοτάρουμε τα λαχανικά για 5 λεπτά σε ένα βαθύ τηγάνι, μέχρι να μαραθούν και αλατίζουμε.
Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αμέσως μετά το ελαιόλαδο και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει το φαγητό.
Το φαγητό είναι έτοιμο σε περίπου 20-25 λεπτά , τρώγεται ζεστό και κρύο.
Καλό χειμώνα.                                                                                                                                      πηγη  
http://grekamag.gr/