Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Έτσι θα βγείτε στη σύνταξη πριν από τα 62...

 Έξοδο στη σύνταξη πριν από τα 62 μπορούν να κατοχυρώσουν φέτος χιλιάδες ασφαλισμένοι από όλα τα Ταμεία... συμπληρώνοντας τα ένσημα που λείπουν από πλασματικούς χρόνους ασφάλισης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ, στα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΤΑΑ) μπορούν να αναγνωρίσουν έως 7 πλασματικά έτη. Οι δημόσιοι υπάλληλοι αναγνωρίζουν μέχρι και 12 πλασματικά έτη, εκ των οποίων 7 έτη όπως ισχύουν για τους ασφαλισμένους των άλλων ταμείων και έως 5 έτη λόγω τέκνων.

Τα πλασματικά έτη χρησιμοποιούνται με δύο τρόπους:
Για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος από τους ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει την ηλικία εξόδου, αλλά τους λείπει ο απαιτούμενος χρόνος για να συνταξιοδοτηθούν. Σε αυτή την περίπτωση, τα πλασματικά έτη αναγνωρίζονται άμεσα με την υποβολή της αίτησης για σύνταξη.
Για την κατοχύρωση ευνοϊκών προϋποθέσεων συνταξιοδότησης με αναδρομική αναγνώριση πλασματικών ετών, ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης ως το 2012 και έτσι οι ασφαλισμένοι να «κλειδώσουν» τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που αντιστοιχούν στα έτη ασφάλισης που έπρεπε να είχαν μέχρι τις 31/12/2012.

Οι αναγνωρίσεις πλασματικών ετών συμφέρει να γίνουν πριν μπει το 2015. Ακόμη και αν γίνουν αλλαγές στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, τα πλασματικά έτη που θα έχουν αναγνωριστεί δεν χάνονται, ούτε καταργούνται από την ασφαλιστική ιστορία των εργαζομένων.

Πάντως, σημειώνεται ότι στα πλασματικά έτη υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτά που ισχύουν για όσους θέλουν να συμπληρώσουν χρόνο ασφάλισης ως το 2010 και σε αυτά που αξιοποιούνται από το 2011 και μετά.
Για το 2010, μπορούν να αναγνωριστούν μόνο η στρατιωτική θητεία, όπως και 200 ημέρες από επιδοτούμενη ανεργία, ή 200 ημέρες από επιδοτούμενη ασθένεια, με την προϋπόθεση ότι ασθένεια και ανεργία υπήρξαν την τελευταία δεκαετία.
Από το 2011 και μετά, και προκειμένου να γίνουν αναγνωρίσεις πλασματικών ετών, οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων θα πρέπει να συμπληρώσουν 12 έτη πραγματικής εργασίας. Στα έτη αυτά συνυπολογίζεται μόνο ο χρόνος από προαιρετική ασφάλιση, δηλαδή 11 πραγματικά + 1 από προαιρετική ασφάλιση. Στα 12 έτη δεν συνυπολογίζεται ο χρόνος κύησης και λοχείας για τις γυναίκες.

Πόσα χρόνια εξαγοράζονται και πότε:
Για να συμπληρωθεί ο χρόνος ασφάλισης το 2011 αναγνωρίζονται μέχρι 4 πλασματικά έτη
Για να συμπληρωθεί ο χρόνος ασφάλισης το 2012 αναγνωρίζονται μέχρι 5 πλασματικά έτη
Για να συμπληρωθεί ο χρόνος ασφάλισης το 2013 αναγνωρίζονται μέχρι 6 πλασματικά έτη
Από το 2014 και εφεξής αναγνωρίζονται μέχρι 7 πλασματικά έτη

Ποιοι χρόνοι είναι δωρεάν:
Χρόνος παιδιών γεννηθέντων μετά το 2000, μόνο για θεμελίωση προϋποθέσεων για πλήρη σύνταξη μετά το 2013.
Χρόνος συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας. Συνυπολογίζεται για να συμπληρωθούν οι 4.500 ημέρες ασφάλισης αν πρόκειται για μετατροπή αναπηρικής σύνταξης σε γήρατος.
Χρόνος επιδοτούμενης ανεργίας – ασθένειας.
Χρόνος κύησης – λοχείας.


πηγηhttp://www.intos.gr/

The one man forest

JADAVΛίγο παραπάνω από 30 χρόνια πριν, ένας έφηβος, που ονομαζόταν Jadav “Molai” Payeng, ξεκίνησε να φυτεύει σπόρους κατά μήκος μιας άγονης, ερημικής περιοχής κοντά στην γενέτειρά του Assam, στο βόρειο τμήμα της Ινδίας, με σκοπό να αναπτύξει ένα φυσικό καταφύγιο για την άγρια ζωή. Μετά από λίγο καιρό, αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του σε αυτή την προσπάθεια και, έτσι, μετακόμισε στην περιοχή όπου θα μπορούσε να εργάζεται αποκλειστικά για να δημιουργήσει ένα πλούσιο, νέο και καταπράσινο δασικό οικοσύστημα. Είναι εντυπωσιακό ότι σήμερα το σημείο αυτό φιλοξενεί 1.360 στρέμματα ζούγκλας, που ο Payeng φύτεψε με τα ίδια του τα χέρια!
Όλα άρχισαν το 1979, όταν οι μεγάλες πλημμύρες που χτύπησαν τη συγκεκριμένη περιοχή αφάνισαν ένα μεγάλο αριθμό φιδιών στην ξηρά. Μια μέρα, αφού τα νερά είχαν υποχωρήσει, ο Payeng, μόλις 16 χρόνων τότε, βρέθηκε στον τόπο αυτό και είδε τα νεκρά ερπετά. Αυτό ήταν το καθοριστικό σημείο της ζωής του. Ο Payeng, ο οποίος πλέον είναι 47 χρόνων, χαρακτηριστικά αναφέρει:
“Τα φίδια έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες, επειδή δεν υπήρχαν αρκετά δέντρα ώστε να κρατήσουν τα νερά. Κάθισα και έκλαψα πάνω από τα άψυχα ερπετά. Ήταν οδυνηρό. Ειδοποίησα το Τμήμα Δασών και τους ρώτησα εάν θα μπορούσαν να φυτέψουν δέντρα εκεί. Μου απάντησαν ότι τίποτα δεν μπορεί να αναπτυχθεί στο συγκεκριμένο σημείο. Ενώ, μου ζήτησαν να δοκιμάσω να φυτέψω μπαμπού.  Ήταν επίπονο, αλλά το έκανα! Δεν υπήρχε κανείς να με βοηθήσει. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε.”
Χρειάστηκαν πολλά χρόνια αφοσίωσης του Payeng στη φύτευση, για να λάβει κάποια αξιόλογη αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο, δεν χρειάστηκε, ωστόσο, μεγάλο χρονικό διάστημα για την άγρια πανίδα της περιοχής, ώστε να επωφεληθεί από το κατασκευασμένο αυτό δάσος. Έχοντας πλήρη κατανόηση της οικολογικής ισορροπίας, ο Payeng έφτασε μέχρι το σημείο να μετακινήσει μυρμήγκια από άλλο οικοσύστημα στο δικό του για να ενισχύσει τη φυσικά αρμονία. Σύντομα, η περιοχή που δεν είχε ούτε μία σκιά,  μετατράπηκε σε ένα αυτόνομο περιβάλλον, όπου αρκετά πλάσματα μπορούσαν να κατοικήσουν. Το δάσος, που ονομάζεται “Molai woods”, χρησιμεύει τώρα ως ένα ασφαλές καταφύγιο για πολλά πουλιά, ελάφια, ρινόκερους, τίγρεις και ελέφαντες, είδη που βρίσκονται ολοένα και πιο κοντά στον κίνδυνο εξαφάνισης.
Αν και είναι εύκολο να παρατηρήσει κανείς την περιβαλλοντική αλλαγή της περιοχής αυτής, οι δασικοί υπάλληλοι έμαθαν για το συγκεκριμένο δάσος το 2008. Από τότε, βέβαια, επισκέπτονται συχνά το μέρος για να θαυμάσουν τις προσπάθειες του Payeng.
“Έχουμε μείνει έκπληκτοι από το έργο που έχει παράγει ο Payeng”, δηλώνει ο Gunin Saikia, βοηθός συντήρησης δασών. “Έχει καταβάλλει προσπάθειες σε αυτό για περισσότερα από 30 χρόνια! Εάν ήταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, πιθανότατα να είχε γίνει ήρωας.”
πηγή: ethernews.com   http://dasarxeio.com/

Καλλιέργεια μελισσοκομικών φυτών : Δυνατά μελίσσια χωρίς τάισμα!






Σήμερα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις με ένα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα, που λίγο - πολύ προβληματίζει κάθε νέο και ενθουσιώδη μελισσοκόμο. Το ερώτημα έχει να κάνει με τη δυνατότητα που έχουμε να επεκτείνουμε τη μελισσοκομική περίοδο και κατά συνέπεια και την απόδοση ενός τόπου, με τη σπορά πλούσιων νεκταροπαραγωγικών  φυτών.

Το θέμα αυτό, εξ άλλου, το έχουν αντιμετωπίσει εδώ και πολλά-πολλά  χρόνια οι ξένοι συνάδελφοί μας – αλλά μεμονωμένα και κάποιοι πατριώτες μας μελισσοκόμοι – με εντυπωσιακά, σε μερικές περιπτώσεις, αποτελέσματα.

Στη χώρα μας, βέβαια, όπου οι μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις σπανίζουν, ένα τέτοιο εγχείρημα, προκειμένου να γίνει σε μεγάλη κλίμακα, απαιτεί συνδυασμό μελισσοβοσκής  με παράλληλη αγροτική εκμετάλλευση των φυτών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων  φυτών είναι οι ευκάλυπτοι, που παράλληλα μπορούν να προσφέρουν, το αιθέριο έλαιο τους και τη ξυλία τους,  η λεβάντα, που παράλληλα μπορεί να προσφέρει το αιθέριο έλαιο της, το δενδρολίβανο, που παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αρωματικό βότανο, το γαϊδουράγκαθο που παράλληλα μπορεί να δώσει καύσιμη ύλη (βιομάζα) και τέλος η φακελωτή που παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κτηνοτροφική τροφή.

Λόγω του ξεροθερμικού κλίματος της χώρας μας και των προβλημάτων άρδευσης που συνήθως υπάρχουν, ιδιαίτερα στις μικρής εκτάσεως νομές, στο άρθρο μας αυτό θα επικεντρωθούμε σε δυο τέτοιες καλλιέργειες που μπορούν να γίνουν σε μικρή κλίμακα και που δεν απαιτούν νερό ή αυτό που απαιτούν είναι ελάχιστο. Έτσι, πιστεύουμε πως θα έρθουμε ποιο κοντά στις «προδιαγραφές» και τις δυνατότητες του Έλληνα μελισσοκόμου.

Θα ξεκινήσουμε με την σπορά και τη μελισσοκομική εκμετάλλευση του γαϊδουράγκαθου.
Είναι πόα που κάτω από ευνοϊκές συνθήκες, ξεπερνά ακόμα και τα δύο μέτρα. Αυτοφύεται στις άκρες των αγροτικών δρόμων, σε σημεία που τα βλέπει ο ήλιο και εδάφη πλούσια σε ασβέστιο.
Τα άνθη του έχουν χρώμα μοβ, που αναγνωρίζουν και αγαπούν οι μέλισσες, γιατί συγγενεύει με το υπεριώδες, που είναι από τα χρώματα που βλέπουν.
Μελισσοκόμοι που διαθέτουν παραγωγικά μελίσσια το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και τα μεταφέρουν σε περιοχές που υπάρχουν εκτάσεις με γαϊδουράγκαθα, μπορούν να τρυγήσουν μεγάλες ποσότητες μελιού, αν το επιτρέψει ο καιρός. Ο δυνατός άνεμος, τα ξεροβόρια και η βροχή αναστέλλουν τις νεκταροεκκρίσεις του φυτού.



Το γαϊδουράγκαθο δίνει μέλι  ανοιχτόχρωμο, κίτρινο, εύγευστο, που έχει μέτριο ιξώδες.
Η μεγάλη ποσότητα γύρης σε μπλε χρώμα που επίσης προσφέρει και η πολύ θρεπτική αξία της, εκτινάσσει τον γόνο κάθε μελισσιού που είναι δίπλα σε μεγάλες εκτάσεις γαϊδουράγκαθου.

Από πλευράς αγροτικής εκμετάλλευσης, για την παραγωγή βιομάζας, η καλλιέργεια του γαϊδουράγκαθου (ποικιλία εισαγόμενη από Ιταλία) δίνει παραγωγή μία φορά τον χρόνο, έως και 3 τόνους ανά στρέμμα (δηλαδή σε σημερινές τιμές, περίπου 200 ευρώ) και δεν χρειάζεται νερό, λίπασμα, ούτε φυτοφάρμακα. 

Το φυτό αυτό έχει χρόνο ζωής έως 15 χρόνια και υπάρχει δυνατότητα  προαγοράς της καλλιέργειας, που εξασφαλίζει την απορρόφηση του συνόλου της παραγωγής. Αυτό καθιστά πολύ ελκυστική την επιλογή αυτής της εκμετάλλευσης, ιδιαίτερα για όσους διαθέτουν μερικά στρέμματα γης χωρίς να τα αξιοποιούν, δεδομένου πως η διαδικασία της καλλιέργειας του είναι εξαιρετικά απλή και γίνεται ακόμη και στο πιο δύσβατο και ξερό χωράφι. 

Φυτεύεται τον Οκτώβριο, μεγαλώνει με τις βροχές του χειμώνα, ανθοφορεί τον Μάιο και μαζεύεται, για χρήση καυσίμου, από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο. Παραμένει βέβαια να διαπιστωθεί, αν η απόδοση σε νέκταρ και γύρη της εισαγόμενης ποικιλίας, είναι ισάξια με την ντόπια ποικιλία του δικού μας γαϊδουράγκαθου.



Η επόμενη καλλιέργεια που θα μας απασχολήσει και για την οποία έχει γίνει πολύ συζήτηση, είναι αυτή της Φακελωτή.

 (PHACELIA TANACETIFOLIA)

 Είναι  ετήσιο αγριολούλουδο που φτάνει σε ύψος τα 80 εκ. και συγκαταλέγεται μεταξύ των 12 καλύτερων μελισσοκομικών φυτών, σε παγκόσμιο επίπεδο!

Εισήχθη στη χώρα μας σαν φυτό μελισσοκομικής καλλιέργειας  από τη Νότια Καλιφόρνια.  Τα άνθη της έχουν σχήμα καμπάνας, έντονο μπλε χρώμα και ανθίζουν νωρίς την άνοιξη. Κάποιες ποικιλίες της έχουν  άνθη με βαθύ μπλε/άσπρο χρώμα και άλλες είναι μοβ, και φτάνουν έως και τα δυο μέτρα ύψος.
Αναπτύσσεται καλύτερα σε υγρά, αμμώδη και ηλιόλουστα εδάφη. 

Η φακελωτή είναι φυτό μελιτογόνο, γυρεοφόρο και κτηνοτροφικό με αυξημένες αποδόσεις μελιού. Η απόδοση του φυτού σε μέλι ανά στρέμμα κυμαίνεται μεταξύ 20 και 50 κιλά περίπου. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις. 

Ανθίζει μετά από 60 ημέρες από τη σπορά και έχει μεγάλη διάρκεια ανθοφορίας (έως και 50 ημέρες).
Το φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα μελίσσια για να καλύψει τις ανάγκες της ανάπτυξης τους  και της διατήρησης του πληθυσμού τους, την περίοδο που αυτό είναι αναγκαίο  (Ιουλίο και Σεπτέμβριο), εφ όσον υπάρχει δυνατότητα ποτίσματος και η σπορά του πραγματοποιηθεί τον κατάλληλο μήνα (το Μάιο για να ανθίσει τον Ιούλιο  και τον Ιούλιο για να ανθίσει το Σεπτέμβριο).

Για αυξημένες αποδόσεις μελιού, η σπορά της μπορεί να πραγματοποιηθεί τους μήνες Ιανουάριο έως Μάρτιο χωρίς ιδιαίτερη ανάγκη ποτίσματος. 
Επειδή ο σπόρος της είναι λεπτός, κατά τη σπορά, τον αναμιγνύουμε με ποταμίσια άμμο σε σχέση ¼.
Οι σπόροι βλαστάνουν σε 10-15 μέρες μετά από τη σπορά, σε θερμοκρασία πάνω από 16ο C. Καλό είναι να αραιώσουμε τα φυτά, αφήνοντας μεταξύ τους μια απόσταση 15-20 εκατοστών.

Η σπορά μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ιδιόκτητες εκτάσεις (κτήματα) ή σε δασικές εκτάσεις που όμως προστατεύονται από τα κοπάδια των κτηνοτρόφων, γιατί στην αντίθετη περίπτωση  θα καταφαγωθούν από αυτά, μιας και αποτελεί εκλεκτό κτηνοτροφικό φυτό, όπως έχουμε ήδη αναφέρει.

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράζουμε κάθε χρόνο σπόρο. Μπορούμε να συλλέγουμε τους σπόρους από τα φυτά που έχουμε φυτέψει τον προηγούμενο χρόνο, λίγο πριν ξεραθούν.
Όταν θα έχει ολοκληρωθεί η «μελισσοκομική αποστολή» της φυτείας της φακελωτής και έχει περάσει η εποχή της ανθοφορίας της, μπορεί να θεριστεί και να αξιοποιηθεί σαν ζωοτροφή.

 Κλείνοντας και το σημερινό αυτό άρθρο μας, να υπενθυμίσουμε, σε όσους συναδέλφους αρχίσουν να σκέπτονται σοβαρά μια «μεικτή επιχείρηση» αυτού του είδους, πως μαζί με τις δικές τους μέλισσες, θα ωφεληθούν από αυτές τις ανθοφορίες και  οι μέλισσες «κάποιων» γειτονικών μελισσοκομείων, αφού δεν υπάρχει κανένας πρακτικός τρόπος να εμποδιστούν αυτές να το κάνουν.

Αυτό όμως δεν θα πρέπει να αποτελέσει τροχοπέδη σε μια τέτοια προσπάθεια. Φτάνει να αναλογιστούμε σε ποια θέση θα βρισκόταν σήμερα η ελληνική μελισσοκομία, αν οι παλιότερες γενιές μελισσοκόμων είχαν εισακούσει και εφαρμόσει την παρότρυνση του πατριάρχη της Ελληνικής  Μελισσοκομίας Νίκου Νικολαϊδη που στα 1947 έγραφε:

«Όσοι (μελισσοκόμοι) αποφασίσουν να συμβάλουν στην ευγενή αυτή προσπάθεια (της δημιουργίας τεχνιτών μελισσοβοσκών), ας είναι βέβαιοι ότι με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσουν και αυτοί κάτι προς όφελος των επερχόμενων γενιών, όπως και οι ίδιοι επωφελούνται σήμερα από την εργασία των προκατόχων τους»».

Επιμέλεια: Μανόλης Δερματης, ερευνητής μελισσοκόμος, συγγραφέας του βιβλίου "Η Ιστορία Μιας Βασίλισσας"
πηγηΟρεινή Μέλισσα

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ο ξυλόφουρνος του Αγίου Δημητρίου

Για αιώνες, o ξυλόφουρνος ήταν από τα σημαντικότερα στοιχεία ενός σπιτιού. Εκεί έψηναν το ψωμί και τα παξιμάδια, εκεί ξέραιναν τα φρούτα και τους καρπούς. Στην Ικαρία χρησιμοποιούνται  μέχρι και σήμερα. Θερμαίνονται κυρίως με ξύλο ελιάς, μιας και υπάρχει άφθονο εξαιτίας του ετήσιου κλαδέματος των ελαιόδεντρων.                                                      Τον ξυλόφουρνο ούτε που τον ήξερα, ούτε που με ήξερε. Δεν είχαμε γνωριστεί μέχρι πριν μερικά χρόνια που μετακομίσαμε  στο ωραίο μου νησί και εκεί τον εκτίμησα για πρώτη φορά. Με συνεπήρε το γεγονός ότι, ό,τι φαγητό και να έψηνε είχε μια τόσο έντονη και χαρακτηριστική υπέροχη γεύση.!!!!  Πολλοί έχουν τέτοιους φούρνους στα χωριά και στα νησιά και θα γνωρίζουν τη Μυρωδιά  ενός φρεσκοψυμένου χωριάτικου ψωμιού  τη νοστιμιά που γίνετε  λατρεία και συνήθεια!
Δεν γεννήθηκα να ξέρω πως ψήνουν στον ξυλόφουρνο αλλά μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, κατάλαβα οτι ο ξυλόφουρνος δεν είναι απλά ένα μέσο για να φτιάχνεις φαγητό αλλά και τέχνη και μεράκι για το καλό φαγητό!
Για να μαγειρέψετε σε ξυλόφουρνο απαιτούνται 2 πράγματα. Πρώτον να έχετε μπόλικο χρόνο στη διάθεση σας και δεύτερον υπομονή....... και αν κανένα από τα δυο δεν διαθέτετε
Εμπιστευτείτε  το ψήσιμο στους Ειδικούς ....!!!!!!!!!!!!!!!
Ο ξυλόφουρνος του Αγίου Δημητρίου  βρίσκετε στη περιοχή  Ράχες Ικαρίας στη πλατεία του  χωριού  Άγιος Δημήτριος Πρωτολειτούργησε το 1963 απο τον Δημήτρη Καράφτη και την Άννα Γαγλια                                                                           Από γενιά σε γενιά  συνέχισε να μας προσφέρει φρεσκοψημένο ζυμωτό ψωμί και διάφορες αρτολιχουδιές, χωριάτικες - παραδοσιακές πίτες,...Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε αυτοί οι Μικροί Παραδοσιακοί Φούρνοι κρατάνε  Αναμμένο τον Φάρο της Παράδοσης στο Νησί μας Ας τους κρατήσουμε Φωτεινούς  ..!

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Πόσο ασφαλές είναι τα Αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη σας;

Όλα τα μαγειρικά σκεύη (τηγάνια, ταψιά, κατσαρόλες κ.α.) που έχουν κατασκευαστεί με την αντικολλητική επίστρωση Teflon,βρέθηκαν στη μαύρη λίστα για την υγεία και την ασφάλεια Το τεφλόν κοινή ονομασία του πολυτετραφθοροαιθυλενίου (συντομογραφικά PTFE) είναι ένα εν δυνάμει τοξικό οργανικό πολυμερές που χρησιμοποιείται κυρίως ως επικάλυψη αντικειμένων και συστατικό πλαστικών αντικειμένων.Όταν το τεφλόν θερμαίνεται, τότε μπορεί να εκλύσει διεισδυτικούς τοξικούς ατμούς. Έτσι, όταν μαγειρεύεται ένα φαγητό σε σκεύος επικαλυμμένο με τεφλόν αυτό διεισδύει στο φαγητό και από εκεί στον ανθρώπινο οργανισμό με την κατανάλωση του φαγητού. Υπολογίζεται ότι έχουν μολυνθεί μεγάλα τμήματα πληθυσμού, κυρίως στις αναπτυγμένες χώρες. Τα βασικότερο συστατικό της επίστρωσης λέγεται PFOA και εδώ και χρόνια έχει κατηγορηθεί ως καρκινογόνο. Το ερώτημα παραμένει για το αν το PFOA, εισχωρεί στον ανθρώπινο οργανισμό με το μαγείρεμα ή αν απελευθερώνεται με τις υψηλές θερμοκρασίες της κουζίνας, οπότε και δεν απειλεί τον οργανισμό. Μια άλλη μερίδα επιστημόνων έχει διατυπώσει έντονες ανησυχίες για το αν η ουσία αυτή κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος εισχωρεί μέσα στο φαγητό και κατά συνέπεια μέσα στον οργανισμό. Και παρόλο που διεθνείς οργανισμοί υγείας έχουν καλέσει τις εταιρείες κατασκευής μαγειρικών σκευών να βγάλουν την ουσία PFOA από τα σκεύη, αυτό στην πράξη δεν έχει συμβεί ακόμη από αρκετές.. Οι κατασκευαστές διαφώνησαν, αλλά μερικά από τα στοιχεία βρέθηκα  πολύ ισχυρά για να αγνοήσουμε. Εδώ θα εξετάσουμε τους κινδύνους απ την χρίση τους και  υγιεινότερες εναλλακτικές λύσεις.
Οι κίνδυνοι αρχίζουν όταν ι υπερθερμανθούν. Όταν ένα αντικολλητικό τηγάνι φθάνει τους 500 βαθμούς Φαρενάιτ (260 βαθμοί Κελσίου),η  επίστρωση του αρχίζει να αποσυντίθεται. Στα 660 βαθμούς (350 βαθμούς Κελσίου) και άνω,η αποσυνθέση  γίνεται σημαντική, και οι τοξικές αναθυμιάσεις που εκπέμπει  μπορεί να προκαλέσει πυρετό πολυμερούς-αναθυμιάσεων. Αυτή είναι μια κατάσταση που μιμείται τα συμπτώματα της γρίπης, και μπορεί να σκοτώσει  πτηνά
Καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται το Teflon αρχίζει να απελευθερώνει τουλάχιστον έξι διαφορετικά τοξικά αέρια? δύο από αυτές είναι γνωστές καρκινογόνες ουσίες. 
Αυτές οι θερμοκρασίες μπορεί να μην σας  φαίνονται υψηλές, αλλά θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα αυτή επιτυγχάνετε όταν μαγειρεύετε. Απλά χρειάζεται να προθερμάνετε το φούρνο σας με ένα τηγάνι  μέσα, και η ζημιά  έχει γίνει. Ένα μαγείρεμα  μπορεί να είναι αρκετό.
 Μερικές από τις ζημίες δεν μπορείτε να τις  δείτε  με γυμνό μάτι, αλλά είναι εκεί και είναι δυνητικά επιβλαβείς, όπως όταν  οι χημικές ουσίες από τεφλόν  απελευθερώνονται στο φαγητό σας. Με φθηνότερα υλικά, οι ρωγμές αναπτύσσονται ταχύτερα, έτσι ώστε όχι μόνο να   εισπνέετε τις αναθυμιάσεις, αλλά μπορείτε επίσης να τις τρώτε 
Globules

Τι μπορείτε να κάνετε;
- Ποτέ μην προθερμαίνετε ένα άδειο τηγάνι.
- Αν χρησιμοποιείτε αντικολλητικά τηγάνια,πότε μη μαγειρεύετε  πάνω από μέτρια φωτιά .
- Αν δείτε το τηγάνι σας να έχει σπάσει ή υποστεί άλλη βλάβη, πετάξετε  το.Τα  Αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε δύο χρόνια για να αποφεύγονται οι τοξικές διαρροές.
- Χρησιμοποιήστε μόνο ξύλινα κουτάλια για να ανακατεύετε τα τρόφιμα, κα αποφύγετε μεταλλικά σκεύη για τηγάνια αντικολλητικά
- Τα Μαγειρικά σκεύη με βαρύτερα βάρος είναι συνήθως καλύτερης ποιότητας και ζεσταίνονται λίγο πιο αργά, έτσι ώστε να επιλέξετε τι θερμοκρασία μαγειρέματος 
- Χρήση χημικών χωρίς μαγειρικά σκεύη. Μαγειρέψτε  με  πήλινα , γυάλινα σκεύη,, από ανοξείδωτο χάλυβα ,  χαλκό Απο  Χυτοσίδηρο η  ανοξείδωτο χάλυβας....... είναι μια καλή εναλλακτική λύση για τηγάνια αντικολλητικα είναι πιο  ανθεκτικά.!.                                πηγη  http://translate.googleusercontent.com

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Χυμός Λεμονιού και Μέλι για Ανεπιθύμητη Τριχοφυΐα

Χυμός λεμονιού και μέλι:

Η μάσκα από χυμό λεμονιού και μέλι  έχει μια  κολλώδη υφή και αυτό βοηθά να αφαιρέσετε τη λεπτή τρίχα από το πρόσωπό σας. Εδώ ο χυμός λεμονιού βοηθάει στο καθαρισμό και στην  απολέπιση και το μέλι ως μαλακτικός  παράγοντας για τα μαλλιά με τις εν υδατικές του ιδιότητες. Επιπλέον, είναι αντι-βακτηριακο και αντι-φλεγμονώδη βοηθώντας στο  να αποφευχθεί ο ερεθισμός του δέρματος   Ο χυμός λεμονιού θα ελαφρύνει το δέρμα και τα μαλλιά εξαιτίας της λεύκανσης που προσφέρει η παρουσία του

Συστατικά:

  • Χυμός λεμονιού - 1 κουταλιά της σούπας
  • Μέλι - 4 κουταλιές της σούπας
  • Πετσέτα 
  • Χλιαρό νερό

Διαδικασία:

  • Σε ένα  καθαρό φλιτζάνι στύψτε ένα   λεμόνι και προσθέστε το φρέσκο χυμό του στο  μέλι 
  • Ανακατέψτε καλά και να εφαρμόστε αυτήν την πάστα στο πρόσωπο ή στα πόδια ή τα χέρια σας
  • Αφήστε τη να καθίσει για περίπου 15 - 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τη μάσκα απαλά με μια πετσέτα  εμποτισμένη με χλιαρό νερό.
  • Συνεχίστε να κάνετε αυτό τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για μερικούς μήνες για να πάρετε  τα επιθυμητά αποτελέσματα.                                                                ΠΗΓΗ http://homeremediesforlife.com/