Σήμερα θα δούμε πως να απαλλαγούμε από το πιο ενοχλητικό και επίμονο από όλα τα έντομα το κουνούπι Αυτό που βασανίζει τις νύχτες μας (και στην περίπτωση των κουνουπιών τίγρης, ακόμη και τις ημέρες). Υλικά : ένα πλαστικό μπουκάλι 250cl ζεστού νερού 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (κατά προτίμηση καφέ, και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και μέλι) 15 γραμμάρια μαγιά Η λειτουργία είναι πολύ απλή: τα κουνούπια αναζητούν τα θύματά τους μέσα από το ίχνος του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που απελευθερώνεται από όλα τα έμβια όντα. Η αντίδραση μεταξύ των σακχάρων και της μαγιάς δημιουργεί πολύ διοξείδιο του άνθρακα το οποίο προσελκύει τα κουνούπια. Μόλις πέσουν μέσα στην παγίδα, δεν θα είναι σε θέση να βγούνε από την παγίδα (δεν φημίζονται και για την ευφυΐα τους ...) και θα πνιγούν. Υπάρχει μια παραλλαγή για τις μύγες, μέλισσες και τις σφήκες, που περιλαμβάνει την τοποθέτηση στο μπουκάλι αντι ζεστό νερό κόκκινο κρασί και 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη , όμως, να θυμάστε ότι οι μέλισσες και οι σφήκες είναι από τα πιο ωφέλιμα έντομα στη φύση και δεν πρέπει να τις σκοτώνουμε . Υπάρχουν μέθοδοι ανώδυνοι(γι 'αυτες) να τους ξεφύγουμε....
http://www.youtube.com/watch?v=UH46606xYEkΠαρασκευή 22 Απριλίου 2016
Γενετική ρύπανση η μεγαλύτερη ΄΄απειλή΄΄ για τη φύση
παγκόσμιος χάρτης ΓΤΟ 2015 Μεταλλαγμένα σε διάφορες χώρες ΕΛΛΑΔΑ:Δεν υπάρχουν εργαστήρια και μηχανισμοί για αναλύσεις και έλεγχους των τροφίμων που κυκλοφορούν στη χώρα μας ΓΕΡΜΑΝΙΑ:Πειραματικές καλλιέργειες, στήριξη από κυβέρνηση. ΙΤΑΛΙΑ:Έντονη αντίδραση καταναλωτών. Η κυβέρνηση είναι διστακτική- γίνονται πειραματικές καλλιέργειες Μεταλλαγμένα στο πιάτο μας… Γενετικώς τροποποιημένοι οργανισμοί βρέθηκαν στο 14% των τροφίμων. Τρόφιμα που μας μετατρέπουν και επισήμως σε πειραματόζωα αποτελούν και... με το νόμο μέρος του καθημερινού μας μενού. Έρευνα του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) αποκαλύπτει ότι στο 13,9% των τροφίμων που ελέγχθησαν ανιχνεύθηκαν γενετικώς τροποποιημένοι οργανισμοί. Τα γενετικώς μεταλλαγμένα τρόφιμα βρίσκονται στο πιάτο μας με άγνωστες ακό- μη, αλλά σίγουρα όχι τόσο αθώες, επιπτώσεις για την υγεία μας, όπως αποκαλύπτουν νέες ιατρικές μελέτες. Η Ελλάδα, θεωρητικά, ανήκει σε μια ομάδα χωρών της Ε.Ε. (Λουξεμβούργο, Αυστρία, Γερμανία και Ελλάδα) οι οποίες επισήμως αρνήθηκαν την κυκλοφορία μεταλλαγμένων προϊόντων που έλαβαν άδεια κυκλοφορίας από την Ε.Ε. (επίσημα κυκλοφορούν 18 συστατικά). Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, έστω και η τυπική αυτή διαφοροποίηση δεν κατάφερε να απομακρύνει τα μεταλλαγμένα από το τραπέζι μας. Την ίδια στιγμή τρόφιμα - τέρατα, όπως σολομός, πέστροφα και ρύζι με ανθρώπινο γονίδιο, πατάτες με γονίδιο κοτόπουλου, αγγούρια και ντομάτες με γονίδια βακτηρίων και ιών περιμένουν τη σειρά τους πολύ σύντομα για να αποτελέσουν μέρος της καθημερινής μας διατροφής. «Δούρειος», όμως, «ίππος» της εισαγωγής των μεταλλαγμένων στη διατροφή μας είναι το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η παραγωγή ζωοτροφών, που χρησιμοποιείται από την οργανωμένη κτηνοτροφία, απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς των μεταλλαγμένων οργανισμών. «Ο καταναλωτής ουσιαστικά υποχρεώνεται παρά τη θέληση του να καταναλώσει γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα, επειδή δεν επιβάλλεται η επισήμανση προϊόντων όπως κρέας, γάλα, αυγά, που προέρχονται από ζώα που τρέφονται με γενετικώς τροποποιημένες ζωοτροφές», επισημαίνει η κ. Χριστίνα Παπανικολάου, πρόεδρος του ΕΦΕΤ. Επιπλέον, δεν απαιτείται επισήμανση στα τρόφιμα ή ζωοτροφές που περιέχουν υλικό το οποίο περιέχει, αποτελείται ή παράγεται από γενετικώς τροποποιημένους οργανισμούς σε ποσότητα κάτω από 0,9% για κάθε μεμονωμένο συστατικό τροφίμων.) . Επικίνδυνες αλλεργίες για τον άνθρωπο Ενδεχόμενη πρόκληση αλλεργιών, αύξηση της αντίστασης των μικροβίων στα αντιβιοτικά –με επικίνδυνες συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό- και παραγωγή νέων τοξινών μπορούν να είναι ορισμένες από τις σοβαρότερες παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό από τη χρήση γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) στην τροφική αλυσίδα. Σε αυτές τις διαπιστώσεις κατέληξε η επιστημονική επιτροπή που συνέστησε ο Ιατρικός Συλλογος Θεσσαλονίκης. Ίσως, όμως, το πιο ανησυχητικό συμπέρασμα της έρευνας ήταν ότι: «η επιστήμη δε διαθέτει σήμερα μεθοδολογία πρόβλεψης της συμπεριφοράς των γονιδίων που θα διαφύγουν και, κατά συνέπεια, δυνατότητα εκτίμησης και παρακολούθησης αυτών των κινδύνων». Τι μπορούμε να κάνουμε; Ίσως αυτό που θα έπρεπε να κάνουν οι καταναλωτές που έχουν πεισθεί ότι τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, ως διαδικασία παραγωγής και κατανάλωσης, μπορούν να υπονομεύσουν την υγεία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, είναι: - -να πιέσουν με κάθε τρόπο ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να εξακολουθεί να αντιστέκεται στην καλλιέργεια μεταλλαγμένων φυτών και ζώων. -να απαιτήσουν να τηρείται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για σήμανση των προϊόντων που περιέχουν μεταλλαγμένα συστατικά. - να πιέσουν ώστε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), να εντείνει τους ελέγχους και την έρευνα γύρω από το ζήτημα των μεταλλαγμένων, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ότι προστατεύονται από τα αρμόδια κυβερνητικά σώματα. - να αντικρούουν επιχειρήματα που συνδέουν την δημιουργία μεταλλαγμένων τροφίμων με το πρόβλημα της πείνας που υπάρχει στον πλανήτη. Η πείνα των λαών αυτών δεν συνδέεται με την παραγωγή των τροφίμων, αλλά με την κατανομή 78 τους ανά τον κόσμο, τη φτώχεια, το ζήτημα του υπερπληθυσμού καθώς και την αυτόνομη οικονομική ευημερία των χωρών αυτών. Οι πολίτες δεν έχουν κανένα λόγο να ταυτίσουν τη ζωή τους και το μέλλον του πλανήτη με τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών της διατροφής. Για ακόμη μια φορά τα κέρδη δεν μπορεί να είναι πάνω από τους ανθρώπους. πηγες Στ. Βραδέλης, εφημ. Τα Νέα, 25/21/2003 http://oratechsolve.com/author/admin / http://www.asyousow.org/
Πέμπτη 21 Απριλίου 2016
Τετάρτη 20 Απριλίου 2016
Μιλκσέικ " Όνειρο Φράουλας "
"Όνειρο Φράουλας » Ένα δροσιστικό ποτό της Λιβανέζικης κουζίνας Λαχταριστές και ζουμερές, οι φράουλες -που τώρα βρίσκονται στην εποχή τους- θα σας προσφέρουν όλη τη διατροφική τους αξία και νοστιμιά, φτάνει να ξέρετε ποιες να διαλέξετε και πώς να τις αξιοποιήσετε με φαντασία 6 φράουλες, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
5 κουταλιές παγωτό βανίλια ή φράουλα
2 κουταλιές της σούπας κρύο γάλα
1/8 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο
5 κουταλιές παγωτό βανίλια ή φράουλα
2 κουταλιές της σούπας κρύο γάλα
1/8 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο
Πασπαλίστε τη ζάχαρη πάνω από τις φράουλες, ανακατέψτε μαζί και να εμποτιστούν καλά Αφήστε τις για 15 λεπτά για να βγουν οι χυμοί της φράουλας.
Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε όλα τα συστατικά και χτυπήστε για 30 δευτερόλεπτα. Αν είναι πάρα πολύ παχύ, το μιγμα προσθέστε λίγο περισσότερο γάλα. Εάν είναι πάρα πολύ λεπτό, προσθέστε λίγο περισσότερο παγωτό. Προσοχή να μην προσθέσετε πάρα πολύ ανθόνερο-λίγο και δοκιμάζετε ......
Σερβίρετε το ρόφημα σε δύο παγωμένα με απλή ψύξη ποτήρια και να απολαύσετε με έναν καλό φίλο. ..! Strawberry Rose Dream
a recipe Fresh strawberries, of course, are not local this time of year. Perhaps you have a big bag of berries from
your summer garden in your freezer, as Cindy does. Those would be ideal, but in their absence, I went for
a handful of fresh berries from California. They have real berry flavor, which was a surprise and a
pleasure. I like to use Haagen Dazs ice cream because it’s so smooth and creamy.
6 strawberries, hulled and chopped
2 teaspoons sugar
5 scoops vanilla or strawberry ice cream
2 tablespoons cold milk
1/8 teaspoon rosewater
Sprinkle sugar over the strawberries and macerate for 15 minutes to bring out the strawberry juices.
In a blender, add all ingredients and blend on high speed for 30 seconds. If it’s too thick, add a bit more
milk. If it’s too thin, add a bit more ice cream. Beware not to add too much rosewater—a little goes a
long way.
Pour into two glasses and enjoy with a good friend. http://www.maureenabood.com/
Τρίτη 19 Απριλίου 2016
Η ευλογία της Μητέρας του Θεού για τα άνθη του φασκόμηλου
Δευτέρα 18 Απριλίου 2016
Η ψυχή αγαπάει το παρελθόν
Ζω σε μια γειτονιά που πάντα μου άρεσε να την περιεργάζομαι: τα παλιά της σπίτια, κάποια με πεσμένες στέγες και κήπους γεμάτους αγριόχορτα, και άλλα συντηρημένα μέσα σε περιβόλια απο ελιές και πορτοκαλιές Το περπατάω συχνά τα ερειπωμένα σπίτια του, που με την αλμύρα της θάλασσας και με υγρασία του νοτιά τυλιγμένα, έχουν μια ολόδική τους αύρα.Τα ερειπωμένα σπίτια, τα παλιά αντικείμενα, πάντα ήταν για μένα μια πηγή έμπνευσης <<Τα πράγματα έχουν διαφορετική διάρκεια ζωής από τους ανθρώπους και μπορούν να διαρκέσουν για πολλές γενιές>>.
Ο Τζάκσον τονίζει ότι το μνημείο ετυμολογικά είναι «αυτό που υπενθυμίζει». Μνημείο = μνήμη … Μνήμη που στο χέρι μας είναι να μη την καλύψει η λήθη.
και σκέφτομαι πόσα έχουν περάσει! Και η πέτρα, αυτή η σκληρή πέτρα, να μας χαρίζει εικόνες τόσο απαλές και τρυφερές… εικόνες που χαϊδεύουν, που παρηγορούν, που καθησυχάζουν!Μεγάλο πράγμα! «Η ψυχή αγαπάει το παρελθόν’ λοιπόν!
αναφορές https://ainafetst.wordpress.com/
Τα παλιά κτήρια μας θυμίζουν ένα παρελθόν του οποίου δεν αποτελούμε μέρος…
Όταν αυτά παύουν να λειτουργούν, μπορούμε να τα αναστήσουμε ως εικόνες της ιστορίας μας και η ιστορία αποτελεί καλή τροφή για τη ψυχή. «Η ψυχή αγαπάει το παρελθόν>>’
Η ψυχή δεν σχετίζεται με τη λειτουργία, σχετίζεται με την ομορφιά, τη φόρμα και τη μνήμη».«Τα ερείπια, μας δείχνουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια ομορφιά σε κάποιο πράγμα που δεν λειτουργεί πια. Τότε αποκαλύπτεται η ψυχή του, σαν να ήταν κρυμμένη χρόνια ολόκληρα κάτω από τη καλολαδωμένη λειτουργία του.
Η ψυχή αγαπάει το παρελθόν και δεν μαθαίνει απλώς από την ιστορία, τρέφεται από τις ιστορίες και τα ίχνη αυτού που υπήρξε».
Η Φροντίδα της Ψυχής.
Thomas Moore «Η αναγκαιότητα των ερειπίων».
«Τα πράγματα που βρίσκονται σε κατάσταση φθοράς εκφράζουν τη αντίληψη της γέννησης, του θανάτου και της σωτηρίας. Με λίγα λόγια, τα πράγματα μας, όπως και εμείς, κάποια στιγμή πεθαίνουν.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάνουμε πράγματα που διαρκούν για πάντα, στο βάθος όμως ξέρουμε πως το κάθε τι έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής».
Από πολύ μικρή, τα παλιά αντικείμενα ασκούν επάνω μου μια μυστηριώδη γοητεία…κατά κάποιο τρόπο μου μιλούν και θα μπορούσα να γράψω φανταστικές ιστορίες γι αυτά!
Φωτογραφιζοντας ερείπια μπορούσα να μεταφερθώ σε μια εποχή, όπου τα σπίτια με τις υπέροχες ξύλινες τους πόρτες, τις πέτρινες σκάλες τα μισάνοιχτα ξεχαρβαλωμένα παράθυρα ήταν κάποτε γεμάτα ζωή. Αυτό που με «τραβούσε» ειδικά στα ερειπωμένα σπίτια ήταν το εσωτερικό τους, όπου μπορούσες να διακρίνεις ή καλύτερα να φανταστείς που ήταν , η κουζίνα, το μπάνιο, το δωμάτιο που κοιμόντουσαν …Έχουν ψυχή τα παλιά σπίτια, έχουν ζήσει μέσα άνθρωποι που αγαπήθηκαν, που γέλασαν, φώναξαν, θύμωσαν, έκαναν γιορτές ,
όπως και τα αντικείμενα που τα πετάνε πολλοί σαν άχρηστα.
Καμιά φορά κοιτάζω πράγματα που έχω περιμαζέψει ή μου έχουν
Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς Η επέτειος αυτή αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.! |
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)