Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ο Ξινός χυμός του βύσσινου προστασία κατά των καρκίνων του μαστού, του πνεύμονα, του ήπατος και του δέρματος

5 Υπόσχεται Οφέλη για την υγεία της τάρτας Cherry Juice
Επιστήμονας που εργάζεται στο εργαστήριο Φωτογραφίας Rafe Swan / Cultura / Getty Images  




                                                                       

Το βύσσινο είναι ένα είδος κερασιού και ήδη από τον μεσαίωνα θεωρείται ένα από τα πιο ευεργετικά για την υγεία φρούτα. Κάθε ποτήρι φρουτοποτό βύσσινο προσφέρει πολύτιμους υδατάνθρακες που τονώνουν και χαρίζουν ενέργεια.

  • Το βύσσινο θεωρείται δυναμωτικός καρπός, ωφέλιμος για την αναιμία, το άσθμα, τις νόσους των νεφρών και για τις αρθρίτιδες, αφού μειώνει τα επίπεδα του ουρικού οξέος.
  • Περιέχει πολύ μεγάλες ποσότητες από βιταμίνη C και αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, όπως ανθοκυανίνες (περισσότερες από ό,τι τα κεράσια) που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και τα βλαβερά επακόλουθα τους στον οργανισμό. Επομένως αποτρέπει την ανάπτυξη όγκων, τις φλεγμονές και ενδείκνυται για όσους έχουν καρδιαγγειακά προβλήματα. Οι αθλητές με καταπονημένους μυς πίνουν το χυμό του ως παραδοσιακή παυσίπονη συνταγή.
  • Οι 17 ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει του προσδίδουν επίσης αντιγηραντικές ιδιότητες, ενώ δύο από αυτές (καμπφερόλη, κουερσετίνη) βελτιώνουν τη μνήμη, τη συγκέντρωση και την όραση. Η δε βιταμίνη Α που εμπεριέχει είναι δεκαπλάσια από ό,τι στα κεράσια.
    

Ο  Ξινός χυμός  του βύσσινου προστασία κατά του Καρκίνου

                                                                                                                                                                                                        Oi  Καρκινογόνες ουσίες, είναι βλαβερές ουσίες που βρίσκονται στον αέρα, το νερό και στα τρόφιμα,  Έχουν την ικανότητα να μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα του σώματος, προκαλώντας αλλαγές που μπορεί να οδηγήσουν σε ασθένεια του  καρκίνου. Ο ξινός χυμός  του βύσσινου είναι φορτωμένος με τρεις χημικές ουσίες που μάχονται αυτή την ασθένεια και  μπορεί να είναι επωφελής για την ανάσχεση μετασχηματισμό κυττάρων (που συχνά οδηγεί σε καρκίνο). Αυτές οι ισχυρές χημικές ουσίες είναι η υπεραλλυλική το αλκοόλ,(ένα φυτοχημικό από την οικογένεια μονοτερπενικών, που παρέχουν αντιοξειδωτική δύναμη)το λιμονένιο ,και το ελλαγικό οξύ. Οι Φλούδες εσπεριδοειδών προσφέρουν το λιμονένιο και τα μούρα προσφέρουν το ελλαγικό οξύ, αλλά μόνο τα βύσσινα  προσφέρουν και τις τρεις αυτές χημικές ουσίες!. 

"Οι ανθοκυανίνεςπου βρίσκονται στο βύσσινο  (το σκούρο κόκκινο χρώμα των φρούτων προέρχεται από την υψηλή περιεκτικότητά τους σε ανθοκυανίνες),  είναι   αντιοξειδωτικες
και  έχουν επιδείξει την αξιοσημείωτη ικανότητα τους να μειώνουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και να αναστέλλουν τον σχηματισμό καρκινικών όγκων», . Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο  τα Εκχυλίσματα φρούτων με σημαντικές  συγκεντρώσεις ανθοκυανίνης έχουν αποδείξει επιστημονικά  ότι είναι αποτελεσματικά κατά τα διάφορα στάδια της καρκινογένεσης." Ο χυμός του βύσσινου είναι ιδιαίτερα προστατευτικός  ενάντια των καρκίνων του μαστού, του πνεύμονα, του ήπατος και του δέρματος. Εκτιμώμενη δόση είναι δύο ή τρεις μερίδες  χυμό βύσσινου  ανά ημέρα.Αν θέλετε  να χάσετε κάποιο λίπος,οι γιατροί  σας προτείνουν να τρώτε  το φρούτο ολόκληρο παρά την κατανάλωση του χυμού του .Εκτός από τις χημικές ιδιότητες του χυμού τους, τα βύσσινα  περιέχουν επίσης πολλες φυτικές ίνες, οι  οποίες συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο. 


«Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φυτικών ινών μπορεί επίσης να βοηθήσει τους ανθρώπους να ελέγξουν το βάρος τους, δίνοντας ένα αίσθημα πληρότητας,"Αυτό είναι σημαντικό για τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου επειδή το υπερβολικό σωματικό λίπος αυξάνει τον κίνδυνο επτά καρκίνων." 

Αν και η υπεραλλυλική αλκοόλ έχει δείξει μεγάλες δυνατότητες  , σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο, οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν ακόμα πολλά να μάθουν για τη δόση, τις μεθόδους , καθώς και πώς  θα μπορούσαν να ωφεληθούν περισσότερο από αυτό το φωτοχημικό  

  
Συμβουλευτείτε πάντα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα απώλειας βάρους.                                                                                           Αναφορές   

Τσουκαλά Ικαρίας

Κυριακή σήμερα ,καλοκαιρία , λέω να πάω μέχρι τον Τσουκαλά Ικαρίας για λίγη ξεγνοιασιά , (ελάτε μαζί μου ), να θυμηθώ τα νεανικά μου ( εδώ μεγάλωσα),να ακούσω τους ψίθυρους της θάλασσας του!!
Εδώ ψιθυρίζει διαφορετικά !! Τους νοιώθετε και σεις ?? Τους ακούτε ??    Sofoklis Glaros        βίντεο https://www.facebook.com/photographyxrisa

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Μουσικές Αυλές-Αη Γιάννη Ραχών Ικαρίας 2016

Στην όμορφη γειτονιά του Αη Γιάννη Ραχών αυλές γεμάτες χρώματα, παχυλούς ίσκιους και ζεστά χαμόγελα περιμένουν και τους πιο δύσπιστους σε ένα ταξίδι στη θάλασσα της μουσικής και ότι προκύπτει από αυτή 9 με 15 Ιουλίου!
Η Κίνηση Πολιτών Ραχών, μια παρέα συνυφασμένη με την ανιδιοτέλεια και την προσφορά διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το μουσικό σεμινάριο Ικαρίας!!!
Στα μουσικά εργαστήρια και αυτό το καλοκαίρι με τη παρουσία τους και τις διδαχές τους θα μας τιμήσουν οΜανώλης Πάππος στο μπουζούκι, ο Δημήτρης Μυστακίδης στη λαϊκή κιθάρα, ο Ευγένιος Βούλγαρης στο ούτι, οΒαγγέλης Καρίπης στα κρουστά, η Ματούλα Ζαμάνη (8-14 Ιουλίου) στη φωνή, η Σοφία Λαμπροπούλου (8-14 Ιουλίου) στο κανονάκι, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος στα μουσικά σύνολα και ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης στη κρητική λύρα!
Για πρώτη φορά στις Μουσικές Αυλές μας τιμούν ο Φώτης Σιώτας (8-14 Ιουλίου) στο βιολί και ο Γιώργος Μανωλάκης στο κρητικό λαούτο.
Ιδιαίτερη αναφορά θα θέλαμε να κάνουμε στον Αργύρη Λιανό και στο εργαστήρι ηχοληψίας που για πρώτη φορά φιλοξενούμε. Τα μαθήματα είναι πρωινά ενώ το βράδυ οι συναυλίες θα προετοιμάζονται από τον Αργύρη και τους μαθητές του!
Επίσης με χαρά περιμένουμε:
Τον Χρήστο Σπουρδαλάκη και τον Γιάννη Κάττο στα μαθήματα της οργανοποιίας, ένα εργαστήρι που κέρδισε και συνεχίζει να κερδίζει αρκετούς!
Τον Νίκο Πάτα στο εργαστήρι των παραδοσιακών χορών που επίσης για πρώτη φορά φιλοξενούμε (τα μαθήματα πραγματοποιούνται το πρωί).
Τον Άρη Μαραγκόπουλο που πάντα μας τιμά με τη παρουσία του στο εργαστήρι της δημιουργικής γραφής.
Τέλος ευχαριστούμε τον Δημήτρη Τοσίδη για το τριήμερο εργαστήρι της φωτογραφίας (πρωινά μαθήματα 10-12 Ιουλίου) και το φωτογραφικό υλικό από την Ειδομένη που παραχωρεί και θα εκθέτετε στον προαύλιο χώρο του Αη Γιάννη τις ημέρες του σεμιναρίου.
Ότι χρειάζεστε για το σεμινάριο θα το βρείτε στο site μας.
Σας περιμένουμε!
Καλό καλοκαίρι!

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

«Επόμενη στάση Ανάπτυξη»

Οι αφίσες που κατέκλυσαν το Μετρό της Αθήνας
Κοιτάω τους Ξαφνιασμένους Αθηναίους να ανασηκώνουν το κεφάλι και να διαβάζουν τις νέες αφίσες στις κολώνες της πόλης ""Ερχεται η Ανάπτυξη ""Κάποιοι βάζουν το χέρι στις τσέπες για να μετρήσουν τα τάλιρα μπας και βγάλουν ένα εισιτήριο που θα τους πάει στη Δουλειά τους Κάποιοι άλλοι πηδάνε τα κιγκλιδώματα χωρίς εισιτήριο αφου το ψάξιμο της τσέπης τους δεν τους έβγαλε ούτε ένα ευρώ ....«Επόμενη στάση Δουκίσσης Πλακεντίας» ακούγεται από τα μεγάφωνα, οι πόρτες ανοίγουν, και καθώς αφήνω πίσω μου τα βαγόνια αναρωτιέμαι που στον κόρακα ειναι αυτή 
«η στάση της Ανάπτυξης»?
Την ψάχνει και ο Αλέξης από ότι βλέπω αλλά ανάποδα
 .....

Κορόμηλο: Ένα εξαιρετικό όπλο κατά της φυσικής φθοράς του σώματος

Την ώρα που κάποιος ρίχνει δάκρυα κορόμηλα σίγουρα δε σκέφτεται τα μικρά, ζουμερά φρούτα που βρίσκονται αυτή την εποχή στους πάγκους στα μανάβικων. Ούτε που ενδιαφέρεται να μάθει πως κρύβουν έναν μύθο με νεράιδες και μαγικά δώρα…
Όμως το κορόμηλο δε θέλει να το συνδέουν μόνο με τη λύπη αλλά και με την αντιγήρανση. Γιατί αποτελεί όπλο κατά της φυσικής φθοράς του σώματος και ας μη… γεμίζει το μάτι.
Μικρό και θαυματουργό
Το κορόμηλο είναι ένα είδος δαμάσκηνου. Το όνομά του ίσως είναι παραφθορά της λέξης καρυόμηλο (κάρυο = μικρός καρπός με σκληρό περίβλημα). Όμως ανάλογα με το χρώμα του και το μέρος της Ελλάδας όπου φυτρώνει, παίρνει και διαφορετικό όνομα (τζάνερο, κούμπουλο, κ.ά.), όπως μας πληροφορεί ο συγγραφέας του βιβλίου «Οπωροφόρες Λέξεις» Νίκος Σαραντάκος.
Με σχήμα σφαιρικό, λεπτή φλούδα και εύθραυστη ομορφιά σε αποχρώσεις του πράσινου, του κίτρινου ή του κόκκινου κρύβει μια γλυκόξινη χυμώδη σάρκα. Μπορεί να είναι μικρό, αλλά διεκδικεί με καμάρι – ανάμεσα σε άλλα περισσότερο γνωστά καλοκαιρινά φρούτα – τις θρεπτικές και γευστικές δάφνες που του αξίζουν. Επειδή η οικογένεια των δαμάσκηνων είναι πολυμελής, συχνά συγχέεται με άλλα αδέλφια του, όπως οι βανίλιες. 
Αποτοξινωτικό, αντιοξειδωτικό
Η ανθεκτική κορομηλιά ανήκει στην ίδια βοτανική υποοικογένεια με τη βερικοκιά, τη δαμασκηνιά και τη ροδακινιά και μπορεί να φυτευτεί ακόμα και σε γλάστρα. Οι καρποί των συγκεκριμένων οπορωφόρων έχουν όμοιες θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες: Θεωρούνται αποτοξινωτικές και αντιγηραντικές τροφές και ξεχωρίζουν για τις μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α και C που περιέχουν, όπως επίσης για την ευεργετική δράση τους κατά της αρθρίτιδας και άλλων εκφυλιστικών παθήσεων. Επιπλέον οι άφθονες φυτικές ίνες τους ξορκίζουν τη δυσκοιλιότητα (πίνοντας παράλληλα άφθονο νερό). Κοινό συστατικό τους είναι και το νικοτινικό οξύ (αλλιώς νιασίνη ή Β3), μια βιταμίνη που βοηθά στην απελευθέρωση ενέργειας από την τροφή.
Τα κορόμηλα βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα των αντιοξειδωτικών τροφών και εκτός των άλλων προστατεύουν την καλή λειτουργία το εγκεφάλου, της καρδιάς, του νευρικού συστήματος και των ματιών, ενώ δρουν κατά της υπερτροφίας του προστάτη.




Πώς συντηρούνται
Τα κορόμηλα καλό είναι να μην μπουν στο ψυγείο, αλλά να παραμείνουν 2-3 ημέρες στην φρουτιέρα και να καταναλωθούν φρέσκα.
Ελληνική κουζίνα και κορόμηλα
Η ευφάνταστη κρητική κουζίνα χρησιμοποιεί τα κορόμηλα με πρωτοτυπία. Για παράδειγμα, τα παντρεύει με ντόπια χόρτα και χλωρά αμύγδαλα (τσάγαλα) σε ένα φαγητό που μαγειρεύεται γιαχνί στη στιγμή και πανεύκολα. Στη Θράκη πάλι οι παλιές νοικοκυρές έφτιαχναν κομπόστα με αχλάδια και κορόμηλα μαζί, καθώς και κολοκυθόσουπα με κορόμηλα, χυλωμένη με λίγο αλεύρι διαλυμένο σε νερό. Στο Άγιο Όρος οι μοναχοί μαγειρεύουν ντολμαδάκια γιαλαντζί με άγουρα κορόμηλα.
Τονωτικό ρόφημα με κορόμηλα
Εσύ βέβαια για να εκμεταλλευτείς στο έπακρον τις θρεπτικές ιδιότητες του κορόμηλου έχεις και άλλες, πιο… ωμές λύσεις. Ένα τονωτικό ρόφημα μπορεί να προκύψει από τα γινωμένα κορόμηλα, όταν τα αναμείξεις με χειροποίητο γάλα αμυγδάλου, βανίλια, κανέλα (και μέλι, αν θέλεις).
Υλικά:
300 γρ. ώριμα κορόμηλα
Ένα ποτήρι νερού αμυγδαλόψιχα
Βανίλια (κατά προτίμηση φυσική, κοπανισμένη)
Κανέλα
Μέλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βάζεις από το βράδυ τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε ένα βαθύ πιάτο με νερό. Το πρωί τα ρίχνεις στο μπλέντερ μαζί με ενάμισι ποτήρι νερό, χτυπάς το μείγμα για 2-3 λεπτά και το σουρώνεις. Στη συνέχεια βγάζεις τα κουκούτσια από τα κορόμηλα και τα βάζεις στο μπλέντερ μαζί με το γάλα αμυγδάλου και τη βανίλια για να χτυπηθούν όλα μαζί. Δοκιμάζεις τη γεύση και, αν θέλεις, προσθέτεις λίγο μέλι. Σερβίρεις σε ψηλά ποτήρια με παγάκια (αν το θέλεις πιο δροσερό) πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.                   πηγη http://users.sch.gr