Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ταραξάκο, αυτό που θεραπεύει τις ταραχές, τις διαταραχές και τους πόνους

Πικραλίδα

πικραλίδα πέστο

Πικραλίδα Pesto




επεξεργαστή τροφίμων πέστο 


Δύο φλιτζάνια (500γρ)

 (350 γραμμάρια), πλένουμε και καθαρίζουμε τα φύλλα της πικραλίδας
1 φλιτζάνι (250 ml) ελαιόλαδο 
4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες 
6 κουταλιές της σούπας (40 g) κουκουνάρι, ελαφρά ψημένα 
κάνοντας πικραλίδα πέστο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι θαλασσινό κατά προτίμηση
(70g) παρμεζάνα  τυρί, τριμμένο
1. Βάλτε περίπου το ένα τρίτο από τα χόρτα πικραλίδας στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο και  χτυπήστε τα για ένα λεπτό, . Προσθέστε τα υπόλοιπα χόρτα πικραλίδα σε δύο παρτίδες, μέχρι να είναι όλο ψιλοκομμένα
2. Προσθέστε τις σκελίδες σκόρδο,το κουκουνάρι, αλάτι και την παρμεζάνα, έως ότου όλα γίνουν ένας λείος   πουρές.
3.Δοκιμάστε   να προσθέσετε περισσότερο αλάτι αν χρειάζεται. Αν είναι πολύ παχύ, μπορείτε να το αραιώσετε  με περισσότερο ελαιόλαδο ή νερό.

Αποθήκευση: Το πέστο μπορεί  να αποθηκευτεί  στο ψυγείο σε ένα βάζο  έως τέσσερις ημέρες.Μπορείτε να βάλετε από πάνω λίγο ελαιόλαδο για καλύτερη συντήρηση  Μπορεί επίσης να καταψυχθεί για δύο μήνες.

Ιδέες για Πικραλίδα Pesto
-Απλώστε την πάνω από πίτσα με πατάτες ψημένες φέτες,και στη συνέχεια την ψήνεται.
ραβιόλια με πικραλίδα πέστο- σε κρητσίνι 
- για πατατοσαλάτα.

-Ανακατέψτε με μια σαλάτα Σαλατα Πικραλιδας Ικαριας
Στην Ικαρία κάνουν μια πολύ γευστική σαλάτα με την πικραλίδα και θα τολμούσα να πω ότι είναι πολύ πιο νόστιμη από του μαρουλιού !  Μαζεύουμε πικραλιδες τρυφερές και ,μάραθο τα πλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε Κόβουμε τα χόρτα σε μια σαλατιέρα μαζί με φρέσκο κρεμμυδάκι [μπορούμε να βάλουμε και ξερό]  ρίχνουμε αλάτι ,λάδι μπόλικο και καλό Ικαριωτικο ξίδι Στην σαλάτα αυτή μπορούμε να βάλουμε και άλλα χόρτα της εποχής όπως μυρωνια , καυκαληθρες ,άγρια πράσα κλ                           Το Αμερικάνικο Υπουργείο Γεωργίας κατατάσσει την πικραλίδα, μαζί με όλων των ειδών τα ραδίκια, στα 4 πρώτα τρόφιμα, λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ρόδες αυτοκινήτων τα νέα μας έπιπλα?

Κάνοντας χυμό σταφυλιών

ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ

Απαραίτητος εξοπλισμός
  • Ένα σουρωτήρι για το ξέπλυμα των σταφυλιών
  • 1 μεγάλη,  κατσαρόλα
  • 1 λεκάνη ,
    κόσκινο ή τουλπάνι
  • Ρόγες από σταφύλια                                                                                                      

ΜΈΘΟΔΟΣ

1. Διαλέξτε τα σταφύλια .
χυμό σταφυλιού-1.jpg χυμό σταφυλιού-2.jpg
2. Πλένετε τα σταφύλια . Βάλτε σταφύλια σε μια λεκάνη γεμάτη με νερό. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τις Πετάτε τις άγουρες και τις ζαρωμενες ρόγες.
χυμό σταφυλιού-3.jpg χυμό σταφυλιού-4.jpg
3

Πολτοποιείτε

τα σταφύλια .σε ένα τρυπητό η μύλο πατάτας
χυμό σταφυλιού-5.jpg
4. Μαγειρέψτε τα σταφύλια . Βάλτε τα σταφύλια πουρέ σε  μια μεγάλη κατσαρολα. Σιγά-σιγά θερμαίνετε τα σταφύλια και τον χυμό ,τον αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.Ανακατεύετε κατά διαστήματα έτσι ώστε τα σταφύλια να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας
5. Ετοιμάστε κόσκινο ή τουλπάνι . Πάρτε ένα άλλο μεγάλο δοχείο, τοποθετήστε ένα μεγάλο  κόσκινο πάνω του.
χυμό σταφυλιού-6.jpg χυμό σταφυλιού-7.jpg
 
6.  μείγμα σταφυλιών Με μια κουτάλα ρίχνετε το  μείγμα σταφυλιών πάνω από κόσκινο για     να στραγγίσουν.  Το αφήνετε  να στραγγίσει   αρκετές ώρες η όλη την νύχτα στο ψυγείο 
7. Τελειώνοντας .  Ξεπλύνετε το κόσκινο ή τουλπάνι και σουρώστε το χυμό και πάλι, για να φιλτράρετε μερικά από τα ιζήματα. Ρίχνετε το χυμό  σε  γυάλινα μπουκάλια . Απολαύστε το χυμό σας!Καλη επιτυχια!!

Οι τελευταίοι πελάτες του ΠΑΣΟΚ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αφού ήταν το πρώτο συνέδριο στο οποίο ήταν παρόντες όλοι οι ψηφοφόροι του κόμματος που σχεδόν γέμισαν το Ειρήνης και Φιλίας. Το επόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μάλλον θα γίνει στη φυλακή ή στην κόλαση. 



Οι τελευταίοι πελάτες του ΠΑΣΟΚ αποθέωσαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ κοιτούσαν συνέχεια με αγωνία προς την είσοδο, με την ελπίδα να μπει ο Ανδρέας Παπανδρέου και να φέρει την Αλλαγή, τον Γιασέρ Αραφάτ και τις σακούλες με τα λεφτά.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε επίθεση στην Τρόικα και τον ΣΥΡΙΖΑ που συνεργάστηκαν άψογα επί δεκαετίες και οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία.
Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απηύθυνε νέα πρόσκληση στη ΔΗΜΑΡ για σύμπραξη στις εκλογές, ώστε να μην πάει μόνο αυτός στον Κορυδαλλό αλλά και ο Φώτης Κουβέλης.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ γιατί είναι όλοι διεφθαρμένοι και είναι κρίμα να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σαν τα μούτρα τους.
Σε πολύ έντονους τόνους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως όσοι προτείνουν να πάρει το ΠΑΣΟΚ αποστάσεις από την κυβέρνηση ξεχνούν πως αυτό θα μετέτρεπε το ΠΑΣΟΚ σε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε είναι προτιμότερο να είναι ουρά της Νέας Δημοκρατίας, γιατί ο Αντώνης Σαμαράς του έχει υποσχεθεί πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην πάει στη φυλακή.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξήγησε στους συμμορίτες του ΠΑΣΟΚ πως έφτιαξε πολύ ωραία τον νόμο περί μη ευθύνης υπουργών και Βενιζέλου –ώστε να την βγάζει πάντα καθαρή- αλλά ένιωσε έκπληξη από τη σύλληψη Λαυρεντιάδη τον οποίο είχε φροντίσει να χρηματοδοτήσει με δικά μας χρήματα και ευτυχώς που είχε φροντίσει να προσθέσει ένα άρθρο που πάλι βγάζει αθώο τον ίδιο.
Σε συνέντευξή του στο Βηmagazino, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως, αν είχε κερδίσει αυτός τις εσωκομματικές εκλογές του 2007, θα είχε αλλάξει την Ιστορία της χώρας αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.
(Αυτοί οι ανόητοι που ακόμα χειροκροτούν και αγκαλιάζουν τον Βενιζέλο και τον Παπανδρέου δεν ξέρουν πως υπάρχουν κάμερες που τους καταγράφουν;)                ΠΗΓΗ
http://pitsirikos.net/

Ανακύκλωση


  Δεν έχεις χρήματα να αγοράσεις γλάστρες μην σκας υπάρχουν και τα πλαστικά μπουκάλια
 Αυγοθήκες ακόμα και................................... γλάστρες
 καλάθι από χαρτί

 Φυτεύω Αβοκάντο και ανανά


 Ανακύκλωση στις λάμπες


 φτιάχνω κουτάκια με χαρτόνι
       Πολύφωτο από κονσέρβα                                                                                                                πηγηhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=229225697203722&set=a.150081038451522.29163.149469411846018&type=1

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Σαμπούκος το πλήρες Φαρμακείο

Οι καρποί αυτοί,
ΣΑΜΠΟΥΚΟΣ (ELDER EUROPEAN)

Ο Σαμπούκος (Sambucus nigra) είναι επίσης γνωστός ως Ζαμπούκος, Σαμβυξ,Κουφοξυλιά, Αφροξυλιά, Αφροξυλάνθη, Ακταία,Βούζια,Φροξυλιά, Φροξινάνθη. Πρόκειται για μία ομάδα 30 περίπου φυτών που ευδοκιμούν σε εύκρατες και υποτροπικές περιοχές του Βορείου κυρίως ημισφαιρίου. Χρήσιμα τμήματα του Σαμπούκου είναι τα φύλλα, τα άνθη και οι καρποί του. 

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεια ο Σαμπουκος χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση της γρίπης και των συμπτωμάτων της. Δύο ανεξάρτητες κλινικές έρευνες που δημοσιεύτηκαν το 2004, έδειξαν πως η κατανάλωση Σαμπούκου μειώνει σημαντικά τόσο τα συμπτώματα όσο και το χρόνο ανάρρωσης από τη γρίπη (τόσο τύπου Α όσο και Sureauxτύπου Β). . 

Ο Σαμπούκος περιέχει το περισσότερο νιτρικό κάλιο σε σχέση με οποιοδήποτε βότανο και είναι πλούσιος σε πολλές βιταμίνες (κυρίως Α, Β, C). Τον 17ο αιώνα ήταν δημοφιλές γιατρικό για να καθαρίζει τα φλέματα, ενώ τον 18ο αιώνα στην Γαλλία το απόσταγμα του Σαμπούκου εκθειαζόταν για την ικανότητά του να λευκαίνει το δέρμα και να σβήνει τις φακίδες. Τα φύλλα δρουν ως εξωτερικό μαλακτικό και επουλωτικό, εσωτερικό καθαρτικό, αποχρεμπτικό, διουρητικό και εφιδρωτικό. Επίσης λιωμένα χρησιμοποιούνται για μωλωπισμούς, διαστρέμματα, τραύματα και χιονίστρες συνήθως σε μορφή μίας ζεστής κομπρέσας. Για κρυολογήματα και πυρετούς ο Σαμπούκος συνδυάζεται με Μέντα, Αχιλλέα ή Ύσσωπο. Για τη γρίπη συνδυάζεται με Αγριμόνιο. Για την καταρροή με τη Χρυσόβεργα . 

Παρασκευάζεται ως έγχυμα ρίχνοντας ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 2 κουταλιές του τσαγιού ξηρά φύλλα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 10 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε έως τρεις φορές την ημέρα. Τα κοπανισμένα φύλλα είναι αποτελεσματικό αντικουνουπικό ως έγχυμα. Βάζουμε μία χούφτα σε ένα δοχείο και προσθέτουμε βραστό νερό, το αφήνουμε μερικές ώρες και έπειτα όπως είναι κρύο το βάζουμε σε ένα σκούρο μπουκάλι. Αλείφουμε το δέρμα μας πριν κοιμηθούμε και αντίο κουνούπια…
Οι καρποί αυτοί, Μαγειρική

Σαμπούκος  Σιρόπι



 (1 κιλό) μούρα κουφοξυλιάς αφαιρούνται και πλένονται 
4 φλιτζάνια (1 λίτρο) νερό 
2 ½ (500γρ) ζάχαρη ακατέργαστη, η 1 ως 4 φλιτζάνια μέλι
χυμό από ένα φρέσκο​​ λεμόνι
Παρασκευή
Μαγειρευουμε τα μούρα στο νερό για λίγα λεπτά περίπου 15  μέχρι να γίνουν μαλακά  σε χαμηλό βρασμό
Σουρώνουμε το μείγμα 

3. Ρίχνουμε το χυμό πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε  σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, έως ότου το σιρόπι δέσει. Προσθέτουμε και το  χυμό λεμονιού.
4. Ρίχνουμε το σιρόπι σε ένα μπουκάλι ή βάζο και το φυλάμε  στο ψυγείο.

Αποθήκευση: Στο ψυγείο,μπορεί να κρατήσει αυτό το σιρόπι μέχρι ένα έτος. Αν δείχνει κάποια σημάδια μούχλας, τα απομακρύνετε  και βράζετε  το σιρόπι και πάλι.

  Τσάι  Σαμπούκου

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σαμπούκου ή ένα κουτάλι σούπας αποξηραμένα μούρα
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 κάρδαμα
  • 2 ολόκληρα γαρίφαλα
  • Μέλι (προαιρετικά, )

Βήματα

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι σε μια κατσαρόλα.
  2. Φέρνουμε το μείγμα  σε βρασμό  και  το αφήνουμε  να σιγοβράσει για 30 λεπτά τουλάχιστον.
  3.  σουρώνουμε  στο φλιτζάνι το τσάι.
  4. Γλυκαίνουμαι με μέλι ή άλλη γλυκαντική ουσία επιθυμούμε Το σιρόπι είναι ελαφρώς γλυκό,  οπότε δεν χρειάζεται  περισσότερη γλυκαντική ουσία.
    Προφυλάξεις
    Οι ανώριμοι ή αμαγείρευτοι καρποί του σαμπούκου είναι τοξικοί. Μπορεί να προκαλέσουν ναυτία, εμετούς ή σοβαρή διάρροια. Μόνο τα μούρα χρώματος μπλε ή μαύρου του σαμπούκου είναι εδώδιμα

κυδώνι και granola  πηγες http://www.davidlebovitz.com/http://www.sensities.com/index.php

ΝΑΣ