Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Καλοκαιρινές μέρες του Φθινοπώρου!

Μία Όμορφη μέρα .!.......... Μικρό καλοκαιράκι μου μη τελειώσεις ακόμα ......!                                                              








Το Καλοκαίρι κρατάει όσο θέλουμε εμείς... μέσα μας!
Την καλησπέρα μου, και   μία  καλή εβδομάδα !!!                 

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Συμβουλές κουζίνας και Κόλπα πού κανείς δεν σας είπε

Κατεψυγμένα σταφύλια σε ένα μπολ πάνω από μια ξύλινη σανίδα κοπής

Τα πιο νόστιμα και αρωματικά παγάκια Καταψυγμένες ρόγες σταφυλιών, η φέτες από λεμόνι,πορτοκάλι παγωμένες μέσα σε νερό για τα ποτά μας ....λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά!http://www.industriousjustice.com/
διορθώσετε γρατσουνιές στα έπιπλα από ξύλο

Για να κάνουμε τα έπιπλά μας σαν καινούρια

Ανακατεύουμε 1/2 φλιτζάνι ξίδι με 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, και με  ένα πανί  τρίβουμε τις γρατσουνιές σε όλο το τραπέζι Ανακατέψτε για ένα δεύτερο φλιτζάνι ξίδι με 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, πάρτε ένα κουρέλι κουζίνα και απλά βουτιά μέσα και τρίψτε on.keep πηγαίνει μέχρι περάσει σε όλο το τραπέζι και χρησιμοποιείται σχεδόν όλα του μείγματος. 


Πώς να καθαρίσετε το στρώμα σας Φωτογραφία 3
 πασπαλίζουμε με   μαγειρική σόδα  όλο το στρώμα και αφήνουμε  να καθίσει για δύο ώρες. σκουπίζουμε με ηλεκτρική σκούπα  και το στρώμα  φρέσκο μύρισε 
Πώς να καθαρίσει μια οδοντόβουρτσα Φυσικά

 

Πολλοί  συνιστούν να βυθίζουμε την οδοντόβουρτσα μας σε στοματικό διάλυμα για να σκοτώσει τα βακτήρια, αλλά γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιούμε επιβλαβείς χημικές ουσίες, όταν απλά φυσικά συστατικά είναι ακόμη πιο αποτελεσματική!
Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα συστατικό από την κουζίνα σας! Το λευκό ξίδι! 

Πώς Να Το Κάνουμε:

1. Ρίχνουμε αρκετές κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι(φυσικό καθαριστικό) σε ένα γυάλινο βάζο και βουτάμε την οδοντόβουρτσα μας μέσα . Αφήνουμε να  καθίσει στο μείγμα για τουλάχιστον 15 έως 30 λεπτά. Ξεπλένουμε με νερό !http://www.healthextremist.com/

Πώς να καθαρίσουμε το σίδερο: 1. Ψεκάζουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού στη σιδερώστρας μας 2. Γυρίζουμε το σίδερο στην υψηλότερη ρύθμιση, διασφαλίζοντας ότι η επιλογή ατμού έχει ρυθμιστεί σε OFF 3.  θερμαίνουμε  το σίδερο πάνω από το αλάτι - και έχουμε ένα θαυμάσια, λαμπερό σίδερο! http://amumntheoven.blogspot.com
# 16.  Ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσετε ένα κεράσι!  ~ 36 Συμβουλές κουζίνας και κόλπα που κανείς δεν σας είπε για
Εύκολος τρόπος για να καθαρίσουμε τα βύσσινα,κεράσια ........

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ο έρωτας της ζωής μου είναι Καριώτης!.........Κίνητρα για επιστροφή στην ύπαιθρο !!!!!!!!!!!

     
Το νέο μου αγαπημένο χρώμα,είναι το μπλε... το μπλε της θάλασσας! Και σκέψου πως κάποτε μου άρεσε το μάυρο!"
Κοίτα πώς τα φέρνει η ζωή... Βρίσκομαι στο νησί μου...Που τόσα χρόνια, ήθελα να επιστρέψω και δεν το τολμούσα. Δεν είχε βρεθεί,  για καιρό, η σωστή αφορμή.  Ώσπου η αγάπη, με έφερε στη πατρίδα μου! Γιατί η αγάπη μου, είναι από τη Ικαρία... Ναι... Ναι...Μου το φύλαγε, η ζωή,  σαν άσσο στο μανίκι... Μια έκπληξη της πόλης, που ποτέ δεν φαντάστηκα.
Η αγάπη μου είναι από την Ικαριά... άγρια και αλμυρή! Ατόφια και δυνατή σαν τη θάλασσα!
Επιστρέψαμε μαζί στο τόπο μας... και κατοικούμε εδώ από πέρσι. Δεν κυλούν όλα παραμυθένια, αλλά εμείς παλέυουμε να κάνουμε το όνειρο αλήθεια! Πληρώνουμε και κάποιο τιμήμα μεγάλο! Είμαστε φτιαγμένοι για τα αληθινά...που στις μέρες μας, συνοδέυονται από τα δύσκολα! Αλλά κανείς μας, δεν κάνει πίσω! Δώσαμε και όρκους μοιρασιάς ζωής. Χωρίς γλέντια μεγάλα... Τα φυλάξαμε για αργότερα!
Και αυτό το συναπάντεμα μας...έκανε τα μαγικά του και  μέσα μου... κρύβω μια ολόκληρη ζωή!
Μία νέα ζωή... Που είναι δημιούργημα της αγάπης μας!  Έμαθα πρόσφατα πως η ζωούλα αυτή  που μεγαλώνει μέσα μου...είναι αγόρι! Και... τότε κατάλαβα, πως η αγάπη της ζωής μου, έιναι από την Ικαρία...Μα και ο μεγάλυτερος έρωτας της ζωής μου... είναι Ικαριώτης!
Δεν χρειάζεται καν να τον δω... Τον αισθάνομαι μέσα σου! Νιώθω την καρδούλα του! Όσο μεγαλώνει η κοιλιά μου...άλλα τόσο μεγάλωνει και η επιθυμία μου, να τον ανταμώσω!
Από μπαμπά Καριώτη και από μαμά Καριώτισσα...κάπου στη Ικαρία... σε προσμένω!
Τώρα ήδη σε φαντάζομαι...και είσαι όμορφος και μάγκας! Μοιάζεις στον μπαμπα σου εξωτερικά και κουβαλάς την τρέλα μου στην ψυχή σου! 
Καλώς να μας έρθεις!
η μαμά σου
 Απο τη Στεφανία Κούβαρη        http://www.ikariamag.gr/                                                     Πολύ Όμορφο το κείμενο σου Στεφανία ......καλές Ικαριώτικες Δημιουργίες σου Εύχομαι !!!!!!!!!   

Κίνητρα για επιστροφή στην ύπαιθρο – Πριμ 50.000€ σε 18.000 νέους Πρόγραμμα για την ενίσχυση των νέων που θέλουν να επιστρέψουν στην ελληνική ύπαιθρο τίθεται σε εφαρμογή

- Πάνω από 18.000 νέοι που θέλουν να ασχοληθούν με τηναγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία  θα πάρουν πριμ
- 100 εκατομμύρια θα δοθούν σε 2.000 νέες επιχειρήσεις
- Δείτε τις προϋποθέσεις
Ειδικά μέτρα στήριξης των νέων αγροτών ύψους 400 εκ. € προβλέπει ο εθνικός φάκελος με τα κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για τον αγροτικό τομέα.
Σύμφωνα με το Έθνος, περισσότεροι από 18.000 νέοι πρόκειται να ενισχυθούν με πριμ ύψους έως 50.000 ευρώ για ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα στην ύπαιθρο.
Συγκεκριμένα, 16.000 νέοι θα μοιραστούν ποσά ύψους 300 εκατ. ευρώ για να εισέλθουν στο αγροτικό επάγγελμα, ενώ περισσότερες από 2.000 νέες επιχειρήσεις, τα λεγόμενα «start-ups», που θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν στον αγροδιατροφικό τομέα θα χρηματοδοτηθούν με 100 εκατ. €.
Παράλληλα, όμως, το νέο εθνικό σχέδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, που διαιρεί τη χώρα σε τρεις ζώνες και αναπροσαρμόζει τις αξίες των ατομικών δικαιωμάτων των Ελλήνων παραγωγών, επιφυλάσσει ένα πολύ ευνοϊκό καθεστώς για τους νέους αγρότες και στις άμεσες ενισχύσεις.
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα του Εθνους, προβλέπεται ότι οι νέοι αγρότες έως 40 ετών θα λαμβάνουν αυξημένο τσεκ κατά 25% σε σχέση με τους υπόλοιπους αγρότες, που υπολογίζεται σε 50 εκατ. ευρώ το χρόνο από τη δέσμευση του 2% των κονδυλίων, ενώ θα μπει ανώτατο πλαφόν στις επιδοτήσεις και αναδιανεμητικό πριμ της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, ετησίως, μέχρι το 2020 για όσους νέους θέλουν να εισέλθουν στον πρωτογενή τομέα.
Η δέσμευση του 2% των κονδυλίων του εθνικού φακέλου για τους νέους αγρότες, που ισοδυναμεί με ένα ποσό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ – όπως αναφέρει ο ειδικός γραμματέας κοινοτικών πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Ιατρίδης – συνυπολογίζοντας κοινοτικές και εθνικές ενισχύσεις, θα οδεύσει σε 16.000 νέους που θα εισέλθουν στο αγροτικό επάγγελμα, με το πριμ να φθάνει έως και τις 50.000 ευρώ.
Παράλληλα, για πρώτη φορά προβλέπεται ειδική χρηματοδότηση για την ίδρυση 2.000 επιχειρήσεων του αγροτοδιατοφικού τομέα. Τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με συνολικά ποσά της τάξης των 100 εκ.€.
Οι προϋποθέσεις
Δικαίωμα υποβολής θα έχουν φυσικά πρόσωπα μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας, εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρηχγοί γεωργικής εκμετάλλευσης κατα τους τελευταίους 14 μήνες και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
1. Διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή αναλαμβάνουν τη δέσμευση να την αποκτήσουν μέσα σε 36 μήνες από την ημερομηνία λήψης της ατομικής απόφαση έγκρισης
2. Υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο μέγιστης χρονικής διάρκειας 5 ετών με δεσμευτικούς στόχους και ενδιάμεσες χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους.πηγη http://www.newsit.gr/
                                    

Πράσινες ελιές στο ...μπουκάλι από την Ικαρία!




Διαλέγουμε ελιές χωρίς δαγκώματα και χτυπήματα. Τις πλένουμε πολύ καλά  και γεμίζουμε μπουκάλια αναψυκτικών με....

Για κάθε μπουκάλι , διαλύουμε σε μια κούπα νερό 1 κουταλιά  αλάτι  και αδειάζουμε το διάλυμα στο μπουκάλι.


Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν οι ελιές και συμπληρώνουμε με 2-3 cm ελαιόλαδο. Τα μπουκάλια δεν πρέπει να είναι γεμάτα μέχρι πάνω δηλαδή δύο ή τρία δάχτυλα κάτω από 
κάτω από το στόμιό τους.για να μπορεί να γίνει η ζύμωση της ελιάς  Ακόμα αν θέλουμε μπορούμε να τις αρωματίσουμε με διάφορα αρωματικά φυτά όπως είναι η Μυρτιά ,ο Σχίνος,το μάραθο,.....!  Αντί για άρμη μπορούμε να βάλουμε θαλασσινό νερό αρκεί να είναι καθαρό !     Κλείνουμε τα μπουκάλια  , τα βάζουμε σε σκοτεινό δροσερό μέρος και τα ξεχνάμε για 2-3 μήνες ανάλογα το μέγεθος των ελιών.Τα Χριστούγεννα,  συνήθως είναι έτοιμα, (Μπορούν να τρώγονται όπως είναι, ή με σκόρδο, σέλινο, καυτερή πιπεριά και  λάδι, ή μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, είναι επίσης κατάλληλες και για το Martini.) 

Τότε , με ένα μαχαιράκι τρυπάμε λίγο το πλαστικό τους, το κόβουμε,  και  τις αδειάζουμε σε γυάλινο βάζο μαζί με την άλμη τους.

Παρατηρήσεις:
1
  Μ ε το συγκεκριμένο τρόπο οι ελιές δεν θέλουν ξεπίκρισμα.
Οι ολόκληρες ελιές, διατηρούνται περισσότερο καιρό από τις χαραγμένες ή τις τσακιστές διατηρούν τα πλούσια  θρεπτικά συστατικά τους  όμοια με το αγνό παρθένο ελαιόλαδο  .........μόνο που θέλουν υπομονή.

     
3
4


Πως να ξηλώσουμε ένα παλιό πουλόβερ





άνοιγμα των ραφών..................





 διάλυση του πουλόβερ  στα τμήματα από τα οποία απαρτίζεται και ξήλωμα πρώτα των μανικιών μετά του λαιμού και στο τέλος το  μπροστινό και πίσω μέρος του πουλόβερ..........


































Πηγή  http://fishki.net/                                                                                                                                                                                          Εμποτίζουμε  το νήμα σε διάλυμα σαπουνιού πιάτων, στη συνέχεια, το αφήνουμε κρεμασμένο σε ξηρό μέρος να στεγνώσει βάζοντας  του ένα βάρος στο κάτω άκρο του 

Αναγεννημένο Merino μαλλί Νήματα


Πώς χάρη στη Nutella o πλανήτης χρειάζεται περισσότερα φουντούκια !

Η Nutella, το πιο διαδεδομένο γλύκισμα σοκολάτας, έχει κλείσει τα 50 χρόνια κυκλοφορίας, και εμπορικά, όλα δείχνουν πως ακόμα έχει μεγάλο δρόμο μπροστά της.      Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ένας Ιταλός ζαχαροπλάστης με το όνομα Ferrero, δεν είχε αρκετό κακάο, και αντί γι' αυτό άλεσε φουντούκια, με αποτέλεσμα μια μαλακή και κρεμώδης  σοκολάτα. «Ήταν μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του περασμένου αιώνα," λέει ο Borri, ιδιοκτήτης εστιατορίου Nutella.   Σε κάθε περίπτωση, η Nutella κατέκτησε την Ιταλία και τελικά, τον κόσμο. Η συνταγή για την παγκόσμια κυριαρχία της, αποδεικνύεται, ότι δεν είναι πάρα πολύ περίπλοκη: ζάχαρη, κακάο, φοινικέλαιο και φουντούκια. Όλα τα υλικά είναι εύκολο να τα προμηθευτεί κανείς, όμως το μυστικό είναι στα φουντούκια. (Hazelnuts), Τα φουντούκια αυτά προέρχονται από μια στενή λωρίδα γης κατά μήκος της ακτής της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία.     Ο Karim Azzaoui, αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ του BALSU ενός μεγάλου προμηθευτή φουντουκιών στις ΗΠΑ, λέει πως οι καρποί φυτρώνουν στις απότομες πλαγιές που υψώνονται από την ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Οι καλλιέργειες είναι μικρές και ο παραδοσιακός τρόπος συγκομιδής γίνεται από παππούδες και εγγόνια που συνήθως μαζεύουν τα φουντούκια με το χέρι.« Οι αγροτικές οικογένειες της Τουρκίας είναι εξαιρετικά υπερήφανες για την καλλιέργεια φουντουκιού, καθώς αποτελεί μέρος της ιστορίας των οικογενειών τους για αιώνες", λέει ο Azzaoui. Η Nutella κάνει τώρα αυτόν τον παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας, εξαιρετικά μοντέρνο. Η εταιρεία Ferrero που πλέον είναι εταιρεία κολοσσός με έδρα στην Άλμπα, στην Ιταλία, χρησιμοποιεί περίπου το ένα τέταρτο της παραγωγής φουντουκιού στον κόσμο  που υπολογίζεται σε αριθμό που ξεπερνά τους 100.000 τόνους ετησίως. Αυτό έχει εκτινάξει τις τιμές των φουντουκιών. Φέτος, ύστερα από ένα παγετό στην Τουρκία, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα την μείωση στην παραγωγή φουντουκιών της χώρας στο μισό, οι τιμές αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο, έως και 60%.   Επειδή έχουν γίνει τόσο περιζήτητα και δυσεύρετα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να τα καλλιεργούν. Οι αγρότες στη Χιλή και την Αυστραλία καλλιεργούν φουντουκιές ενώ απόπειρες γίνονται ακόμη και στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ποτέ δεν είχαν μεγαλώσει με επιτυχία στο παρελθόν. Mια από τις μεγαλύτερες καλλιέργειες βρίσκεται στο Rutgers University λίγο πιο έξω από το Μπρουνσγουικ και είναι ερευνητική.   "Όλα τα πράσινα φυλλώδη πράγματα που βλέπετε εδώ είναι φουντουκιές. Αλλά στην αρχή, κάναμε τα πάντα για να μην πεθάνουν από τη νόσο», λέει ο Thomas Molnar, ένας επιστήμονας που είναι υπεύθυνος για αυτή την προσπάθεια.   Η ασθένεια, που ονομάζεται Eastern Filbert Βlight, προκαλείται από ένα μύκητα. Μερικοί καρποί από δέντρα συγγενικά του εμπορικού φουντουκιού, με καταγωγή τη Βόρεια Αμερική, δείχνουν αντοχή στο μύκητα, αλλά το είδος φουντουκιού που έχει η Ευρώπη, δεν μπορεί να αντέξει και το δέντρο πεθαίνει. Περίπου 10 χρόνια πριν, ο C. Reed Funk ξεκίνησε την αναζήτηση για κάποιο είδος φουντουκιάς που θα μπορούσε να επιβιώσει αυτής της αρρώστιας. Παρόμοιες προσπάθειες ξεκίνησαν στο Oregon State University, καθώς το Eastern Flibert Blight απειλoύσε και τις δικές τους καλλιέργειες. «Συλλέξαμε διάφορους σπόρους από την Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία, την Πολωνία και την Ουκρανία," λέει ο Molnar. " Τους καλλιεργήσαμε κανονικά και το 98% από αυτούς έχασαν τη ζωή τους." Το υπόλοιπο 2 τοις εκατό, όμως, μετέφερε τα γονίδια που τους επέτρεψε να επιβιώσουν από το μύκητα. Κάπως έτσι, αυτή τη στιγμή οι έρευνες συγκεντρώνονται στοπ πώς θα υπάρξει το τέλειο δέντρο που θα φανεί ανθεκτικό και θα μπορέσει να αποδώσει εμπορικά     Ο Molnar είναι αισιόδοξος, καθώς οι προσπάθειές του έχουν εντυπωσιάσει τη Ferrero. "Έχουν έρθει εδώ αρκετές φορές," λέει ο Molnar. "Αν πληρούμε τις προδιαγραφές ποιότητας τους, θα ενδιαφέρονταν να αγοράσουν όλα τα φουντούκια που μπορούμε να παράγουμε." Αυτό που ο Molnar έχει να δώσει σαν συμβουλή στους επίδοξους καλλιεργητές φουντουκιών είναι η ύπαρξη ενός ακόμη εχθρού των καλλιεργειών. Οι σκίουροι οι οποίοι είναι το ζώο που κυριολεκτικά τρελαίνεται για φουντούκια και που θα πολιορκήσει τις καλλιέργειες . " Το σίγουρο είναι πως θα χρειαστείτε φύλακα για τα φουντούκια σας." υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι στις καλλιέργειες. -Θ.Χ.   Πηγή: www.lifo.gr                                                                                                                                                                          Στην Ικαρία κάποτε είχαμε πολλές Φουντουκιές αλλά δυστυχώς  δεν τις καλλιεργήσαμε με προσοχή και τις χάσαμε .μήπως ήρθε η ώρα να τις ξανά φυτέψουμε ?

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Τα μπισκότα Oreos μπορεί είναι το ίδιο εθιστικά με την κοκαΐνη!

 Έρευνα του κολεγίου του Κονέκτικατ βρήκε ότι τα γνωστά μπισκότα Όρεο είναι το ίδιο εθιστικά όσο η κοκαΐνη. Ο καθηγητής νευροϊατρικής Joseph Schroeder και οι φοιτητές του ανακάλυψαν ότι τα ποντίκια στο εργαστήριό τους συμπεριφερόντουσαν παρόμοια σε συγκεκριμένο περιβάλλον όταν έτρωγαν Oreos και όταν τους έδιναν μια δόση κοκαΐνης. Βρήκαν επίσης ότι η κατανάλωση των μπισκότων ενεργοποιούσε περισσότερους νευρώνες στο τμήμα του εγκεφάλου που συνδέεται με την ευχαρίστηση, από αυτούς που ενεργοποιούν τα ναρκωτικά.   Ο καθηγητής ήθελε να εξηγήσει με την έρευνα του γιατί φαγητά υψηλά σε λίπος και ζάχαρη είναι τόσο εθιστικά. "Η έρευνά μας έδειξε ότι τέτοια φαγητά διεγείρουν τον εγκέφαλο όπως τα ναρκωτικά" είπε, συνδέοντας κατευθείαν την κατανάλωση παρόμοιων φαγητών -και τη δυσκολία εγκατάλειψής τους- σε φτωχές περιοχές των αμερικανικών πόλεων, με την γενικότερη επιδημία παχυσαρκίας στις ΗΠΑ.                                                 Πηγή: www.lifo.gr