Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Εκτύπωση σε ξύλο

Υπάρχει μία καταπληκτική τεχνική για να κάνουμε εκτυπώσεις σε ξύλο. Να εκτυπώνουμε δηλ. ότι θέλουμε στον εκτυπωτή μας και ύστερα να το περνάμε σε ξύλινη επιφάνεια.
http://9gag.com/

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ο Αποχωρισμός

Μεσοπέλαγα αρμενίζω κι έχω πλώρα τον καημό
κι έχω την αγάπη πρίμα κι άλμπουρο τον χωρισμό

Θάλασσα, μη με διώχνεις μακριά
Χωρισμέ, μου ματώνεις την καρδιά

Την κορφή του Αθερα με παράπονο θωρώ
και με δάκρυα απ’ την Ικαρία  φεύγω κι αποχαιρετώ

Θάλασσα, μ’ εξορίζεις μακριά
Χωρισμέ, μου `χεις κάψει την καρδιά

Μαύρη μοίρα το `χει γράψει, να μακραίνω, να χαθώ
και να ζω μακριά απ’ το Νησί μου κι από κείνη π’ αγαπώ

Θάλασσα, μη με διώχνεις μακριά
Χωρισμέ, μου `χεις κάψει την καρδιά...
Στίχοι:  
Κώστας Μουντάκης
Μουσική:  
RELAJACIÓN MÚSICA, RELAX MUSIC, MÚSICA MEDITACIÓN, MEDITATION MUSIC, REIKI MUSIC YOGA, TAI CHI

Σεβάσου τη γη σου, προστάτεψε την με πάθος…»

Οι πρόγονοί μας γνώριζαν ότι  η κινητήριος δύναμη  της Ζωής είναι η Καλλιέργεια της Το πρώτο όπλο τους για την Επιβιωση τους  είναι η ευφυΐα του νου. Κι επειδή το υπέρτατο κόσμημα του νου είναι η Γνώση, οι πρόγονοί μας έμαθαν να Καλλιεργούν τη Γη τους ............."Σπίτι όσο να χωρείς και γη όσο να θωρείς", λέει μια παλιά  Καριώτικη παροιμία.  και 
εδώ, στο χωράφι αυτό, η αίσθηση της ιστορίας και του πολιτισμού σε περικυκλώνουν και αυτό δε μεταφράζεται σε καμιά γλώσσα του κόσμου..

. Από αυτή τη μικρή χώρα ξεκινάει ένα ταξίδι αιώνων.. η ιερή αυτή γη δαμάζει το χρόνο με την μοναδικότητα της. Οι γκριζο-πράσινοι λίθοι είναι η κληρονομιά μας και η ταυτότητα των προϊόντων μας. Το ταξίδι τους στα λαμπρότερα μνημεία του κόσμου, είναι το δικό μας ταξίδι, ο πολιτισμός μας.

Οι πρόγονοι μας, μας δίδαξαν την απλότητα της φροντίδας της γης, μας δίδαξαν ένα τελετουργικό για το πάθος που βρίσκεται στην ψυχή μας.. «Μύρισε το χώμα σου. Αγκάλιασε τον αέρα σου. Πότισε το δέντρο σου. Σεβάσου τη γη σου, προστάτεψε την με πάθος…»

Η λήθη της αυθεντικότητας. Το ήρεμο τοπίο. Ο πολιτισμός των αιώνων. Η μνήμη της ιστορίας. Οι μυρωδιές της ξεκούρασης. Τα γέλια των Ελλήνων. Η γεύση της παράδοσης. Είσαι και εσύ πλέον κομμάτι αυτού του σκηνικού. Ανήκεις εδώ, μαζί μας.

Στην ταπεινή μας καθημερινότητα συνεχίζουμε και ζούμε ωσάν αληθινοί Έλληνες. Επαναστατούμε, πολεμούμε, νικούμε, αγαπούμε, καλλιεργούμε τη γη                                      
μας για να ζήσουμε ευτυχισμένοι...........

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Εύκολα σοκολατάκια με καρύδα

Photo recette Barre chocolatée à la noix de coco façon bounty maison - DIY photos technique en étape pas à pas
1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα (περίπου 400 γρ)200 γρ καρύδα300 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το συμπυκνωμένο γάλα και τη τριμμένη καρύδα.
2. Απλώστε το μίγμα με  2 cm πάχος σε ένα τετράγωνο ταψί (ή σε ένα πιάτο) καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
3. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
4. Την επόμενη ημέρα το βγαζετε από το ψυγείο και το κόβεται σε  ορθογώνια κοματια
5. Με τα δάχτυλα σας τους δίνετε ένα ωραίο στρογγυλό σχήμα.
6. Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 30 λεπτά για να σκληρύνει η πάστα.
7. Σε ένα μπολ λιώσετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα.
8. Αφαιρέστε τις μπάρες καρύδας από την κατάψυξη. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι βουτατε τα μπαρ καρύδας,  στη λειωμένη σοκολάτα. Καλύψτε καλά με σοκολάτα, Προσεκτικά τοποθετήστε τα σε ένα χαρτί ψησίματος. Σχεδιαστε με  το πιρούνι για να γίνουν πιο προσωπικά 
9. Επαναλάβετε για όλα τα μπαρ καρύδας.
10. Τοποθετήστε τα σοκολατακια καρύδας στο ψυγείο  μέχρι η σοκολάτα να σκληρύνει.

         πηγη http://www.odelices.com

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ραχιώτικη Χορτόπιτα

Η συμπάθεια των Ικαριωτών στα χόρτα και τα λαχανικά όπως επίσης και την χαλαρή αίσθηση του χρόνου που έχουν είναι γνωστή  «Κάποτε κάτι φίλοι μού είπαν μια ιστορία για μια φορά που ήταν στο ταξί και βιάζονταν να φτάσουν στο λιμάνι. Ήταν ήδη αργοπορημένοι οπότε μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξή τους όταν ο οδηγός σταμάτησε στη μέση της διαδρομής, βγήκε έξω κι άρχισε να μαζεύει χόρτα» 
«Άρχισαν να του φωνάζουν και να διαμαρτύρονται ότι θα χάσουν το πλοίο, αλλά ο οδηγός τους είπε να χαλαρώσουν και συνέχισε να μαζεύει χόρτα. Έφτασαν στο λιμάνι στην ώρα τους ακριβώς.»
Αν έρθετε στο νησί μας μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε αυτή τη Ραχιώτικη Χορτόπιτα Το μυστικό της τα μυρωδάτα βότανα της ρίγανης ,του δυόσμου και του μάραθου  Ικαρίας 

Υλικά
Για το φύλλο:
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμα για το άνοιγμα των φύλλων
1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
4 κ.σ. γεμάτες ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι η τσίπουρο 
1 φλυτζάνι + 2-3κ.σ. νερό

Για τη γέμιση:
700γρ σπανάκι
1 ματσάκι άνηθο η μάραθο 
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 ματσάκι μυρώνια                                                                                                                     1 ματσάκι  μαϊντανό  λίγη ρίγανη ,και  δυόσμο 
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα και ,1 ξερό κρεμμύδι 
200γρ καθούρα  θρυμματισμένη η γραβιέρα 
λίγο ρύζι  
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο                                                                                                                                  μαραθόσπορος ,παπαρουνόσπορος

Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τη γέμιση της σπανακόπιτας. Πλένουμε καλά όλα τα χορταρικά μας και στη συνέχεια καθαρίζουμε το σπανάκι και το κόβουμε με μαχαίρι. Το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε 1 κ.σ. αλάτι και αρχίζουμε να το τρίβουμε με τα χέρια μας για να μαραθεί λιγάκι. Αφού μαραθεί, το στύβουμε με τα χέρια μας και το βάζουμε σε ένα άλλο σκεύος όπου και προσθέτουμε στη συνέχεια ψιλοκομμένα όλα τα υπόλοιπα χορταρικά, τα κρεμμυδάκια, τη φέτα, , πιπέρι και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη γέμιση.
Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ τα υλικά για να φτιάξουμε τη ζύμη για το φύλλο. Πρώτα όλα τα στεραιά και τέλος από πάνω τα υγρά.
Ξεκινάμε το ζύμωμα μέσα στο μπωλ και όταν το υλικό αρχίσει να παίρνει σχήμα, το μεταφέρουμε στον πάγκο μας για να μπορέσουμε να το δουλέψουμε καλύτερα. Θα καταλήξουμε να έχουμε μια ωραία δεμένη ζύμη που μοιάζει με αυτή του ψωμιού.
Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα φρατζόλας και κόβουμε σε 8 κομμάτια. 
Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο με πλάστη.
Λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο. Βάζουμε ξανά λάδι από πάνω και συνεχίζουμε με ακόμα 3 φύλλα, λαδωμένα ενδιάμεσα. Όταν θα έχει μπει και το τέταρτο, απλώνουμε τη γέμιση της σπανακόπιτας και περιχύνουμε 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο κατά τόπους. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα, τα οποία όμως έχουμε ανοίξει στη διάμετρο του ταψιού και όχι μεγαλύτερα. Τα λαδώνουμε και πάλι ενδιάμεσα.
Στο τέλος γυρνάμε τα περισσεύματα των κάτω φύλλων και κόβουμε την πίτα σε κομμάτια. Λαδώνουμε και όλη την επιφάνεια της πίτας, με ιδιαίτερη έμφαση στο χοντρό μέρος του φύλλου  προκειμένου να ψηθεί σωστά. Πασπαλίζουμε με μαραθόσπορο
Ψήνουμε για μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C  Όταν η σπανακόπιτα θα είναι έτοιμη, θα πρέπει να έχει ξεκολλήσει μόνη της από το ταψί.Ψεκάζουμε με λίγο νερό για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο και σκεπάζουμε με μια πετσέτα 
Καλή Όρεξη .........και . Αγάπη από την Ικαρία 

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Καπνίζετε; Δείτε πώς να καθαρίσετε τα πνευμόνια σας σε μόλις 72 ώρες

Πολλοί είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την αποβολή της κακιάς συνήθειας του τσιγάρου...
Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να διακόψουμε εντελώς. Αν τα έχετε καταφέρει πρόσφατα, τα συγχαρητήριά μας! Αν προσπαθείτε πάνω σε αυτό τότε ίσως μπορούμε να βοηθήσουμε..
Το σώμα μπορεί να χρειαστεί και δεκαετίες μέχρι να επανέλθει πλήρως αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε από σήμερα υποστηρίζοντας τον καθαρισμό των πνευμόνων σας από την πίσσα και τις άλλες τοξίνες.
- Αρχικά απαλλαγείτε από οποιοδήποτε γαλακτοκομικό προϊόν υπάρχει στο σπίτι γιατί δε θα τα χρειαστείτε για τις επόμενες 72 ώρες.
- Τη νύχτα πριν από την έναρξη του καθαρισμού σας, πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι από Μέντα ,η δυόσμο ,μολόχα ,τσουκνίδα.... Θα βοηθήσει στην τόνωση της πέψης.
- Το πρωί στύψτε δυο βιολογικά λεμόνια σε 300ml νερό και πιείτε το.
- Μετά το πρωινό σας πιείτε ένα χυμό από γκρέιπφρουτ (300ml) . Αν δεν μπορείτε να αντέξετε τη γεύση προσθέστε λίγο χυμό από ανανά.
- Μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού γεύματος πιείτε ένα χυμό καρότου (300ml).
- Κατά τη διάρκεια του γεύματος σας καταναλώστε έναν χυμό πλούσιο σε κάλιο. Ο χυμός μούρων είναι μια καλή επιλογή.
- Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για τις επόμενες δύο ημέρες.

Επιπλέον επαναλάβετε τις παρακάτω δραστηριότητες καθημερινά: 
- Κάντε μπάνιο με ζεστό νερό επιτρέποντας στο σώμα σας να ιδρώσει .
- Βάλτε 5-10 σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Τοποθετήστε το κεφάλι σας πάνω από το μπολ και καλύψτε το με μια πετσέτα. Εισπνέεστε τον ατμό, μέχρι το νερό να σταματήσει να παράγει άλλον ατμό.                                                                           πηγή  topinfopost.com/  http://thesspress.gr/

Ο Χειμώνας στην Ικαρία

Ο Άγιος Πολύκαρπος με χιόνι .........Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τόσο χιόνι στη γειτονιά μας                                                                                                                                                                                                    Τον χειμώνα στην Ικαρία, όλα κυλούν διαφορετικά και όλα φαίνονται αλλιώτικα. Τα χρώματα κι εικόνες έχουν αλλάξει, πορτοκαλοκόκκινες πλαγιές απο τις φορτωμένες κουμαριές και χρυσοκίτρινα μονοπάτια από τα πεσμένα φύλλα των δέντρων. Ο βροντερός ήχος του νερού στους χείμαρους και οι καμινάδες των σπιτιών να καπνίζουν συνεχώς συντροφεύοντας την ομίχλη που κατηφορίζει. Που και που βλέπεις και κανέναν παππού, ακόμα και στα 90 του, φορτωμένο με ξύλα να κατηφορίζει από το ρουμάνι, μην ρωτήσεις όμως αν θέλει βοήθεια, γιατί η απάντηση που θα πάρεις είναι συνήθως, «δεν είμαι άρρωστος παιδί μου».
Στις Ράχες  τα αμπέλια είναι έτοιμα για το πρώτο λευκό που θα τα σκεπάσει. Στο δάσος με τις καστανιές   παρέες ψάχνουν για μανίτες και τα πυθάρια ανοίγουν γεμάτα απ’το δώρο του Διονύσου, έτοιμο να ρεύσει άφθονο στα ζεύκια που αντικαθιστούν τα ανοιχτά καλοκαιριάτικα πανηγύρια. Το δοξάρι έστω κι έτσι θα ακουμπήσει το βιολί και τα βήματα θα ακολουθήσουν τις νότες του καριώτικου σκοπού. Εξάλλου δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη αφορμή για να στηθεί ένα γλέντι, μόνο καλή παρέα και καριώτικο κρασί.
Όσο σκληρός κι αν είναι ο χειμώνας, στην Ικαρία μπορούν να τον γλυκάνουν γεμίζοντας τις πιατέλες με «φοινίκια, λουκουμάδες και κρασί με τους κουβάδες» όπως προστάζουν και τα τοπικά κάλαντα, στη μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου.
Δεν ξέρω αν αυτή είναι η Ικαρία που γυρεύεις Η Ικαρία έχει χίλια πρόσωπα. Έχει νερά, έχει ποτάμια, έχει βουνοκορφές, υπέροχη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, άλλη από τα άλλα νησιά, έχει απίστευτα όμορφες μικρές γωνιές, έχει και απίστευτους ανθρώπους, να συντηρούν στο έπακρο τους μύθους τους.
Μα  κι ο χειμώνας θα περάσει, κάνοντας τόπο στην άνοιξη να ξανάρθει... μια υπόσχεση που απεικονίζεται και στη αλεξανδρινή γραφή του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη και συμπυκνώνει πλήρως την φιλοσοφία των Ικαριωτών:
«Δεν με πειράζει αν απλώνη
έξω ο χειμώνας καταχνιά, σύννεφα, και κρυάδα.
Μέσα μου κάμνει άνοιξι, χαρά αληθινή.»       http://www.protagon.gr                                                                                                                                                                                                                                                                   
                                                                     
                        
                                                             Η Φύση είναι ο πρωταγωνιστής του Χειμώνα Η Δύναμη της κάνει τον Άνθρωπο να αισθάνεται πως είναι μόνο ενα κομμάτι της και όχι το Κυρίαρχο  Όταν έχει τις "μαύρες" της μας "φυλακίζει"ι μέσα στα σπίτια μας μα σαν περάσουν τα νεύρα της μας συγχωρεί και μας καλεί πάλι μέσα στην αγκαλιά της Προσφέροντας μας Τροφή ,πνευματική και υλική για να Επιβιώσουμε σε τούτο το Νησί Η Ικαρία του Χειμώνα είναι γεμάτη εκπλήξεις πότε ευχάριστες πότε δύσκολες ίσως γιαυτό όμως την Αγαπώ γιατί μας προσφέρει το καλύτερο μάθημα Επιβίωσης .......