Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Δέντρο με wifi, φως, νερό… τηλέφωνο

etree
Με τη βοήθεια φωτοβολταϊκών, το eTree μπορεί να φορτίζει, να φωτίζει, να συνδέει με ίντερνετ και να ξεδιψά ανθρώπους και τετράποδα!
Μια ισραηλινή εταιρεία που ειδικεύεται στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, η Sologic, εμπνεύστηκε από το δάσος για να δημιουργήσει το «eTree». Με τεσσεράμισι μέτρα ύψος και με ηλιακούς συλλέκτες που ενεργούν ως ένας τεχνητός «θόλος», το eTree μπορεί να παράγει κατά μέσο όρο επτά κιλοβάτ καθημερινά, σύμφωνα με την Sologic.
Το eTree είναι ένα εντυπωσιακό δέντρο όπως και να το κοιτάξεις. Έχει κορμό αλλά αντί για φύλλα έχει φωτοβολταϊκά. Το αποτέλεσμα είναι ότι προσφέρει τελικά σκιά αλλά και πολλά περισσότερα.
Όπως ίντερνετ μέσω δικτύου WiFi, φόρτιση φορητών συσκευών μέσω θυρών USB, νερό για τους ανθρώπους αλλά και για τους τετράποδους φίλους τους και φως το βράδυ.
Όλα τα παραπάνω γίνονται σε ένα κλειστό κύκλωμα καθώς το δέντρο ενεργοποιεί όλες τις λειτουργίες του χωρίς να χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο ηλεκτρισμού!
Ο Michael Lasry είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Sologic. «Τα δέντρα…είναι ένα σύμβολο της ζωής», είπε στη Βιώσιμη Ενέργεια. «Με τη σκιά που δημιουργεί, δίνει την πρώτη εφαρμογή των κοινοτήτων: Να κάθεστε και να χαλαρώνετε στη σκιά».
Ο σχεδιασμός και η ιδέα της Sologic αντανακλά την αυξανόμενη υιοθέτηση της ηλιακής ενέργειας, από τεράστιες εγκαταστάσεις όπως η Ivanpah στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι μικρότερης κλίμακας, ιδέες, όπως το eTree.
Πηγή: thetoc.gr

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Με ορχήστρα τη φύση


Οι γνώσεις για τις θεραπευτικές δυνάμεις που έχει η φύση χάνονται στα βάθη των αιώνων. Για την ακρίβεια, η ιστορία ξεκινά πριν από την ιατρική του γνωστού πολιτισμού, πριν ακόμα και από την εμφάνιση του ανθρώπινου είδους. Παράδειγμα, τα ζώα έχουν τη γνώση και χρησιμοποιούν βότανα για θεραπευτικούς σκοπούς. Αυτή η γνώση διατηρήθηκε και μεταδόθηκε από γενιά σε γενιά για εκατομμύρια χρόνια και χρησιμοποιήθηκε από τους πρώτους γιατρούς της αρχαιότητας. Το σύνολο αυτών των γνώσεων, κατά έναν αξιοθαύμαστο τρόπο, διέσχισε τις χιλιετηρίδες, εμπλουτιζόμενο και διαφοροποιούμενο, χωρίς ποτέ να καταργείται στο σύνολό του. 

Οι προϊστορικοί άνθρωποι πίστευαν πως οι ασθένειες είναι αποτελέσματα του θυμού των θεών ή του διαβόλου. Ο Ιπποκράτης, σπάζοντας αυτήν την αντίληψη, έγινε ο πρώτος Φυσικός Ιατρός που καταγράφτηκε στην Ιστορία. Ο Ιπποκράτης και οι μεταγενέστεροί του πίστευαν πως οτιδήποτε στη φύση έχει μια λογική σειρά και η θεραπευτική δύναμη της ίδιας της φύσης, σε συνεργασία με την έμ-φυτη ικανότητα των οργανισμών να αυτοθεραπεύονται, αποτελούν θεμελιώδεις αρχές της Φυσικής Ιατρικής.

Σήμερα με τη βοήθεια της επιστήμης, επανεκτιμούνται και επιβεβαιώνονται οι φαρμακευτικές ιδιότητες των φυτών. Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει την πλήρη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα φυτά ενισχύουν την υγεία και αποκαθιστούν την ισορροπία του οργανισμού σε περίπτωση ασθένειας. Σίγουρο είναι πάντως πως η φύση φρόντισε να μας προικίσει με όλα εκείνα που είναι απαραίτητα για την καλή διαβίωση και υγεία του ανθρώπου και εναπόκειται σε μας να τα χρησιμοποιήσουμε ή να τα προσπεράσουμε.



Ο Παράκελσος (1493 1541 μ.Χ.), ο μεγάλος αλχημιστής της Αναγέννησης και πατέρας της σύγχρονης ιατρικής, το 1538 διατύπωσε τη συνταγή «ελιξίριο μακροζωίας». Το αποκάλεσε «καθολική θεραπεία» και υποσχόταν πως όποιος το λάμβανε «θα εναρμόνιζε τις σημαντικότερες λειτουργίες των εσωτερικών του οργάνων και θα ωφελούσε ολόκληρο το σώμα του» προκειμένου να επιτύχει την «επιμήκυνση της διάρκειας της ζωής του». 

Δυστυχώς, η αρχική συνταγή χάθηκε ή κλάπηκε και δεν ανακαλύφθηκε παρά 250 χρόνια αργότερα, σε ένα αδημοσίευτο χειρόγραφό του. Οι σουηδοί ιατροί Dr. Urban Hjarne και Dr. Claus Samst, των οποίων πολλά στοιχεία της ζωής τους δυστυχώς δεν είναι γνωστά, εργάστηκαν πάνω σ' αυτή τη συνταγή. Ήταν και οι δυο κάτοχοι αυτού του μυστικού μακροβιότητας. Ο πρώτος πέθανε στα 83 του, τρεις φορές παντρεμένος με 26 παιδιά και ο δεύτερος πέθανε σε ηλικία 104 ετών μετά από ένα ατύχημα με το άλογό του....... 


Είναι πικρό το πιοτό της … υγείας

Στην αρχαιότητα η διαφορά μεταξύ του ιάματος και του δηλητηρίου ήταν πολύ λεπτή. Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν και τα δύο «φάρμακον». Από τότε μέχρι σήμερα, ενώ οι πολλαπλές ιδιότητες κι επιδράσεις των βοτάνων δεν έχουν αλλάξει, έχουν αλλάξει σημαντικά οι συνήθειές μας κι έχουν απομακρυνθεί οι ευεργετικές πικρές ουσίες από τη διατροφή μας. 

Οι γλυκές ή αλμυρές ή πικάντικες τροφές, πολλές ταυτόχρονα και υπερβολικά λιπαρές για να είναι νόστιμες, μας περικυκλώνουν από την παιδική μας ηλικία. Τα αναψυκτικά, τα σνακ, τα έτοιμα φαγητά, η απομάκρυνση από τη φύση, οι περιορισμένες μας επιλογές στην αγορά και το σύγχρονο μάρκετινγκ, τείνουν να μας κάνουν να χάσουμε από την ποικιλία των γεύσεών μας, το πικρό.

Την πικρή ή τη γλυκιά ή την οποιαδήποτε άλλη γεύση, την ανιχνεύουν και την ορίζουν οι γευστικοί κάλυκες της γλώσσας μας και συγκεκριμένα στο πίσω κι επάνω κέντρο της. Δηλαδή εν ολίγοις δεν έχει να κάνει με ένα παρατεταμένο αίσθημα, παρά μόνο με το χρόνο διέλευσης της τροφής από το στόμα. Αντιθέτως το αίσθημα που αφήνει στο στομάχι είναι ευχάρι-στο και γι αυτό ο θυμόσοφος λαός λέει «πικρό φαΐ, γλυκό στομάχι». Τα πικρά χόρτα, τα πικρά βότανα, οι πικροί καρποί, οι πικροί χυμοί και τα πικρά ορυκτά, είναι γνωστά ακόμα και στα ζώα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. 

Η πικρή ουσία χονδρικά θα μπορούσαμε να πούμε πως ξυπνάει κάποια μας ζωτικά όργανα. Η χοληδόχος κύστη, το πάγκρεας, το στομάχι, το παχύ έντερο, το συκώτι, ενεργοποιούνται και με τη σωστή λειτουργία τους ρυθμίζουμε το βάρος μας, αισθανόμαστε καλύτερα, ζούμε υγιείς. 

Και όχι μόνο στο σώμα αλλά και στην ψυχή. Για παρηγοριά ενστικτωδώς οδηγούμαστε στην κατανάλωση πικρών ουσιών. Το πικρό βελτιώνει τη διάθεση, ξαναδίνει ζωή κι ενέργεια, τονώνει τη σκέψη, βοηθά στη διανοητική ισορροπία, ηρεμεί, κατευνάζει το άγχος και αποβάλει τις στενάχωρες σκέψεις. 




Δεν είναι μυστικό 


Από την Ελληνιστική ακόμα περίοδο, έχουμε αναφορές από συγγραφείς (π.χ. Διοσκουρίδης, Aθηναίος, Hσύχιος κ.ά.), που ονομάζονται χαρακτηριστικά «δειπνοσοφιστές» και αργότερα από άλλους της Ρωμαϊκής περιόδου (π.χ. Γαληνός, Πλίνιος, Λούκουλος, Στράβων κ.ά.), για περίπου εκατό ονόματα οίνων, που παίρνουν το όνομά τους από τα φυτά που εμβαπτίζονται μέσα τους και τους προσδίδουν κάποιες από τις αρωματικές και μαζί θεραπευτικές τους ιδιότητες. 

Έτσι αναφέρονται ιατρικοί οίνοι όπως, αλοΐτης (αλόη) σαν θεραπευτικός για τη δυσκοιλιότητα και τη διούρηση, αρκευθίτης (από τους καρπούς του κέδρου) σαν θερμαντικός ή διουρητικός, ανισίτης (άνισο) για την καλύτερη χώνευση ή την καλύτερη αναπνοή, κ.λπ. 

Το μεσαίωνα ο Παράκελσος εμπνεύστηκε από τη μελέτη τέτοιων αλκοολούχων θεραπευτικών σκευασμάτων. Με στόχο την επίτευξη της μακροζωίας (ίσως και της αθανασίας του σώματος), πειραματίστηκε με διάφορα φυσικά συστατικά. Πίστευε ότι η υγεία του σώματος βασίζεται στην αρμονία του ανθρώπου με τη φύση. Ο Παράκελσος διέφερε από άλλους αλχημιστές. Έλεγε: «Πολλοί λένε για την αλχημεία ότι χρησιμεύει για την κατασκευή χρυσού και ασημιού. Για μένα δεν είναι αυτός ο σκοπός. Η δύναμη και οι αρετές (της αλχημείας), κρύβονται στην ιατρική»

ΔΙΑΚΟΣΜΌΝΤΑΣ θΑΛΑΣΣΌΞΥΛΑ

Θησαυροί της Θάλασσας . Χρησιμοποιείστε κάθε είδους παλιό ξύλο που μπορεί να βρείτε πεταμένο οπουδήποτε ή και λεπτά κλαράκια/κορμούς, για να φτιάξετε καραβάκια, καθρέφτες, ρολόγια, κρεμάστρες, κηροπήγια, ράφια ή να ζωγραφίσετε πάνω τους ένα απλό καλοκαιρινό σχέδιο.

Τρύπες στα ξύλα θα κάνετε με ένα λεπτό τρυπάνι, όπου χρειαστεί να σκαλίσετε για να δημιουργήσετε π.χ θήκες για κεράκια χρησιμοποιείστε ή το ειδικό σκαρπέλο ή ένα πλατύ κατσαβίδι και σφυράκι. 

Για να προσθέσετε σκοινί, μπετονιά ή σύρμα πάνω στο ξύλο σε κατασκευές όπως π.χ τα καραβάκια καρφώστε στα σημεία που χρειάζεται μια πρόκα για να τα στερεώσετε και για να κολλήσετε ξύλα μεταξύ τους θα χρειαστείτε μια καλή κόλλα γενικής χρήσης, σε μικρές ειδικά κατασκευές δεν χρειάζεται να είναι ειδική για ξύλο.



Ειδικά για τις κατασκευές κηροπηγίων, ένας πρακτικός τρόπος αντί να σκαλίσετε το ξύλο για να δημιουργήσετε τις εσοχές που θα στερεωθούν τα κεριά είναι να προσαρμόσετε πάνω το ξύλο μυτερά σιδερένια στοιχεία ή μεταλλικές βάσεις κάθε είδους που πάνω τους θα καρφώνονται ή θα στέκονται τα κεριά. Το πιο απλό είναι να κολλήσετε πάνω στο ξύλο από την ανάποδη όψη  μερικά καρφιά με μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης. 


Σε κάθε είδος τέτοιου ξύλου μπορείτε να δώσετε "παλαιωμένη" όψη, απλώς περάστε μ΄ένα πινέλο άσπρη-εκρού μπογιά και πριν στεγνώσει εντελώς τρίψτε με ένα γυαλόχαρτο αφαιρώντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της.

Τέτοιου τύπου κατασκευές είτε αποκλειστικά  ξύλινες είτε συνδυασμένες με βότσαλα, κοχύλια, σκοινί, ύφασμα, λινάτσα, σύρμα ή όποιο άλλο υλικό εσείς θέλετε, έχουν σχεδόν μηδενικό κόστος, η διαδικασία να τις φτιάξετε δεν είναι καθόλου δύσκολη και ακόμη και οι πιο απλές δημιουργίες, είναι μια εξαιρετική ιδέα και για δώρα ΠΗΓΗ.http://www.soulouposeto.gr/2013/06/100-k.html

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Εκτύπωση σε ξύλο

Υπάρχει μία καταπληκτική τεχνική για να κάνουμε εκτυπώσεις σε ξύλο. Να εκτυπώνουμε δηλ. ότι θέλουμε στον εκτυπωτή μας και ύστερα να το περνάμε σε ξύλινη επιφάνεια.
http://9gag.com/

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ο Αποχωρισμός

Μεσοπέλαγα αρμενίζω κι έχω πλώρα τον καημό
κι έχω την αγάπη πρίμα κι άλμπουρο τον χωρισμό

Θάλασσα, μη με διώχνεις μακριά
Χωρισμέ, μου ματώνεις την καρδιά

Την κορφή του Αθερα με παράπονο θωρώ
και με δάκρυα απ’ την Ικαρία  φεύγω κι αποχαιρετώ

Θάλασσα, μ’ εξορίζεις μακριά
Χωρισμέ, μου `χεις κάψει την καρδιά

Μαύρη μοίρα το `χει γράψει, να μακραίνω, να χαθώ
και να ζω μακριά απ’ το Νησί μου κι από κείνη π’ αγαπώ

Θάλασσα, μη με διώχνεις μακριά
Χωρισμέ, μου `χεις κάψει την καρδιά...
Στίχοι:  
Κώστας Μουντάκης
Μουσική:  
RELAJACIÓN MÚSICA, RELAX MUSIC, MÚSICA MEDITACIÓN, MEDITATION MUSIC, REIKI MUSIC YOGA, TAI CHI

Σεβάσου τη γη σου, προστάτεψε την με πάθος…»

Οι πρόγονοί μας γνώριζαν ότι  η κινητήριος δύναμη  της Ζωής είναι η Καλλιέργεια της Το πρώτο όπλο τους για την Επιβιωση τους  είναι η ευφυΐα του νου. Κι επειδή το υπέρτατο κόσμημα του νου είναι η Γνώση, οι πρόγονοί μας έμαθαν να Καλλιεργούν τη Γη τους ............."Σπίτι όσο να χωρείς και γη όσο να θωρείς", λέει μια παλιά  Καριώτικη παροιμία.  και 
εδώ, στο χωράφι αυτό, η αίσθηση της ιστορίας και του πολιτισμού σε περικυκλώνουν και αυτό δε μεταφράζεται σε καμιά γλώσσα του κόσμου..

. Από αυτή τη μικρή χώρα ξεκινάει ένα ταξίδι αιώνων.. η ιερή αυτή γη δαμάζει το χρόνο με την μοναδικότητα της. Οι γκριζο-πράσινοι λίθοι είναι η κληρονομιά μας και η ταυτότητα των προϊόντων μας. Το ταξίδι τους στα λαμπρότερα μνημεία του κόσμου, είναι το δικό μας ταξίδι, ο πολιτισμός μας.

Οι πρόγονοι μας, μας δίδαξαν την απλότητα της φροντίδας της γης, μας δίδαξαν ένα τελετουργικό για το πάθος που βρίσκεται στην ψυχή μας.. «Μύρισε το χώμα σου. Αγκάλιασε τον αέρα σου. Πότισε το δέντρο σου. Σεβάσου τη γη σου, προστάτεψε την με πάθος…»

Η λήθη της αυθεντικότητας. Το ήρεμο τοπίο. Ο πολιτισμός των αιώνων. Η μνήμη της ιστορίας. Οι μυρωδιές της ξεκούρασης. Τα γέλια των Ελλήνων. Η γεύση της παράδοσης. Είσαι και εσύ πλέον κομμάτι αυτού του σκηνικού. Ανήκεις εδώ, μαζί μας.

Στην ταπεινή μας καθημερινότητα συνεχίζουμε και ζούμε ωσάν αληθινοί Έλληνες. Επαναστατούμε, πολεμούμε, νικούμε, αγαπούμε, καλλιεργούμε τη γη                                      
μας για να ζήσουμε ευτυχισμένοι...........

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Εύκολα σοκολατάκια με καρύδα

Photo recette Barre chocolatée à la noix de coco façon bounty maison - DIY photos technique en étape pas à pas
1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα (περίπου 400 γρ)200 γρ καρύδα300 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το συμπυκνωμένο γάλα και τη τριμμένη καρύδα.
2. Απλώστε το μίγμα με  2 cm πάχος σε ένα τετράγωνο ταψί (ή σε ένα πιάτο) καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
3. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
4. Την επόμενη ημέρα το βγαζετε από το ψυγείο και το κόβεται σε  ορθογώνια κοματια
5. Με τα δάχτυλα σας τους δίνετε ένα ωραίο στρογγυλό σχήμα.
6. Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 30 λεπτά για να σκληρύνει η πάστα.
7. Σε ένα μπολ λιώσετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα.
8. Αφαιρέστε τις μπάρες καρύδας από την κατάψυξη. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι βουτατε τα μπαρ καρύδας,  στη λειωμένη σοκολάτα. Καλύψτε καλά με σοκολάτα, Προσεκτικά τοποθετήστε τα σε ένα χαρτί ψησίματος. Σχεδιαστε με  το πιρούνι για να γίνουν πιο προσωπικά 
9. Επαναλάβετε για όλα τα μπαρ καρύδας.
10. Τοποθετήστε τα σοκολατακια καρύδας στο ψυγείο  μέχρι η σοκολάτα να σκληρύνει.

         πηγη http://www.odelices.com