Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Σπιτικά γλυκά από αποξηραμένα φρούτα και .......όχι ζάχαρη!



Σπιτικά γλυκά από αποξηραμένα φρούτα
Σπιτικά γλυκά  χωρίς ένα γραμμάριο ζάχαρης  Τέλειο αν  είναι  αληθινό ......αλλά για να δούμε τη συνταγή  Χριστούγεννα έχουμε , παρακαλώ Χριστούλη μου, ένα θαύμα και για μας τους γλυκολάτρεις !!!!!!!!!!!!
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα.

 Μερίδες: 17-20 μικρές καραμέλες
Συστατικά:
Αποξηραμένα βερίκοκα - 5 τεμ (η ότι άλλο ξερό φρούτο επιθυμείτε )
Καρύδια - 5 τεμ
Μέλι - 1/2 κουταλιά της σούπας
Γάλα - 1 κουταλιά της σούπας
Πικρή σοκολάτα - 70-90 g
Κακάο, σουσάμι - για τη διακόσμηση

Παρασκευή:
Κόβουμε τη σοκολάτα και την λιώνουμε  με γάλα σε  Μπεν Μαρί  
Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα βερίκοκα και τους  ξηρούς καρπούς (μπορούμε  να τους  αλέσουμε στο μπλέντερ αν θέλουμε )
Ενώνουμε τη  λιωμένη σοκολάτα, ξηροί καρποί, αποξηραμένα βερίκοκα και μέλι. Όταν το μείγμα θα είναι δροσερό, πλάθουμε  σε μικρά μπαλάκια και τα τυλίγουμε  σε κακάο και σουσάμι. η ότι άλλο μας αρέσει ........... Εύκολο  Νόστιμο  ..και Υγιεινό  ....έτσι για να μπει καλά  ο καινούργιος χρόνος  ..!!!!!!!!!!!!!!                                                                                                                                                      Πηγή http://www.artideascrafts.com/

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Το μικρό δασάκι της Παναγίτσας

Το δάσος της Παναγίτσας με τα πανύψηλα δέντρα ήταν τόσο πυκνό, που ήταν αδύνατο να το τρυπήσουν οι ζεστές αχτίδες του ήλιου. Τα δέντρα έμοιαζαν με θεόρατους γίγαντες, που συναγωνίζονταν για το ποιο θα ξεπερνούσε το άλλο στο ύψος.

Στάθηκα να κοιτάζω έκθαμβη. Το δάσος ήταν ένας πραγματικός παράδεισος, ένα τοπίο ονειρεμένο. Μύρισα την ατμόσφαιρα κι αισθάνθηκα να ζαλίζομαι στο άρωμα του πεύκου και στην καθαρότητα του αέρα. Φουντωτοί θάμνοι, πυκνόφυλλα δέντρα, πολύχρωμα και μοσχομύριστα αγριολούλουδα ήταν αυτό που έβλεπες, όπου κι αν γύριζες το κεφάλι σου.Ένα χειμωνιάτικο Σάββατο, βρέθηκα για βόλτα σε ένα μονοπάτι στο μικρο δασάκι της παναγιτσας Το μονοπατι αυτο περπατουσαν οι παλιοί για να πάνε και να γυρίσουν στο Χριστό ,στον Αγιο Δημήτρη (το κεφαλοχώρι των Ραχών τότε) και στον Αγιο Πολύκαρπο .. Ήμουν σκεφτική και κατηφής γιατί κάποιο σοβαρό πρόβλημα με απασχολούσε. Έσερνα βαρύθυμα τα βήματά μου με το κεφάλι κάτω.

Σύντομα όμως διαπίστωσα πως όσο περπατούσα, τόσο καλύτερα αισθανόμουν.Σαν να ήμουν φορτωμένη με σακιά άμμου και κάθε τόσο ένα τσουβαλάκι έπεφτε από πάνω μου. Τα πόδια μου πια, αντί να τα σέρνω, με κουβαλούσαν εκείνα.
Σήκωσα το κεφάλι, και παρατήρησα γύρω μου τη φύση. Πλάι μου η πλαγιά του βουνού, καταπράσινη από τα πεύκα, κατηφόριζε . Στα πόδια της, η καταγάλανη θάλασσα και απέναντι  η Χίος. «Εδώ» είπα στον εαυτό μου«υπάρχουν ομορφιές που τις κοιτούσες μα δεν τις έβλεπες».
Συνέχισα το περπάτημα. Πόσο ωραία έδενε το γαλάζιο του ουρανού, το μπλε της θάλασσας με το καφέ του χώματος της πλαγιάς και το λευκό των σύννεφων που ταξίδευαν απαλά σπρωγμένα από το αεράκι. Η παλέτα της φύσης είχε βάψει τα πάντα με μια μαγευτική αρμονία.


Καθώς περπάταγα σκόνταψα σε  ένα μικροσκοπικό κατακόκκινο μανιταρι  που άλλοτε θα προσπερνούσα δίχως να προσέξω καν την παρουσία του. Τέλειος συνδυασμός του κόκκινου του πράσινου και του καφέ . Ένα θαύμα. Τότε κατάλαβα τι εννοούσε ο Βούδας όταν έλεγε: «Αν μπορούσαμε να δούμε καθαρά το θαύμα ενός μονάχα λουλουδιού, θα άλλαζε όλη η ζωή μας».
  
Συνέχισα μαγεμένη. μπροστα μου ξάφνου συνάντησα ένα παλιό έρημο  σπίτι Είναι ένα πέτρινο σπίτι που χτίστηκε κάποτε  με τις καλύτερες προθέσεις. από τον Σιμεόν τον Κόχυλα  και στα πόδια του έχει έναν θησαυρό, εκεί που τελειώνει  η αυλή του, απλώνετε μεγαλοπρεπής ο Άγιος Δημήτριος   

Τα μάτια μου θαρρείς πως άνοιξαν και έβλεπα για πρώτη φορά τα πράγματα που ήσαν εκεί και με πρόσμεναν να τα ανακαλύψω και να τα θαυμάσω. Όλα τα δημιουργήματα της φύσης, μικρά και μεγάλα λες κι ήσαν σοφά  τοποθετημένα από άριστο διακοσμητή  σε μια διαρκή υπαίθρια έκθεση. Απολάμβανα με τις αισθήσεις μου όλο αυτό το μεγαλείο.
Και τότε ανοίξανε τα αυτιά μου στους ήχους που δεν άκουγα γιατί δεν τους πρόσεχα: τα τιτιβίσματα των πουλιών, το θρόισμα της αύρας στα κλαδιά των δέντρων, το φτερούγισμα μιας ξεχασμένης μέλισσας   που πετούσε δίπλα μου ψαχνοντας να βρει την κυψέλη της.
Κι άνοιξαν τα ρουθούνια μου και οσφράνθηκα την μελένια  μυρωδιά που σε λιγώνει, καθώς αναδυόταν από τις ξερές πευκοβελόνες στο χώμα, νοτισμένες από τη χθεσινή βροχή.





Σε λίγο πήρα τον δρόμο του γυρισμού. Κάθε τόσο σταματούσα για να πάρω ενθύμια από αυτή την εκδρομή στην φύση. 
και  σκέφτηκα ότι το πιο μεγάλο, το πιο υπέροχο και το πιο τρελό παιχνίδι στον κόσμο, είναι ο ίδιος ο κόσμος. Τεράστιος, τέλειος, απύθμενης φαντασίας!
Γυρνώντας στο σπίτι μου ένιωθα μια μεγάλη ψυχική ευφορία. Το άγχος μ
ου είχε εξαφανιστεί και το  πρόβλημα που με βασάνιζε όταν ήλθα, τώρα μίκρυνε. Γρήγορα μάλιστα, με ξεκάθαρο πλέον μυαλό, βρήκα τη λύση του.
Έκτοτε το καθιέρωσα. Όποτε νιώθω πιεσμένη για οποιονδήποτε λόγο, καταφεύγω στη φύση. Αν έχω και κάποιον άλλο για συντροφιά μοιράζομαι μαζί του τις εντυπώσεις και τις σκέψεις μου. Είναι κι αυτό μια διαφορετική εμπειρία και απόλαυση.
Και κάτι τελευταίο αλλά σημαντικό. Αν πρόκειται να πάρω κάποια σοβαρή απόφαση, ο περίπατος στην φύση με βοηθά αφάνταστα. Επικεντρώνομαι στις παραμέτρους του προβλήματος, τις αναλύω και, ήρεμα και νηφάλια, καταλήγω στην σωστή απόφαση.
Ένας περίπατος στη φύση είναι τρία φάρμακα σε ένα: αγχολυτικό, ψυχοθεραπευτικό και ψυχαγωγικό!



Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Φτιάχνω υγρό σαπούνι Καστίλης

.
Η εσωτερική χημικός μέσα μου βγαίνει σήμερα έξω και  μαγειρεύει  .....
Υγρό σαπούνι που δουλεύει!
Το να φτιάξεις υγρό σαπούνι είναι τέχνη. Θέλει προσπάθεια για να το πετύχεις σωστό. Οι περισσότερες προσπάθειες καταλήγουν πολύ αραιά, λεπτόρρευστα και θολά. Βέβαια το θόλωμα δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά σαν εμφάνιση δεν αρέσει.
Έτσι και εγώ δεν τα κατάφερα με τις πρώτες προσπάθειες. Επέμενα όμως. Διάβασα βιβλία δοκίμασα συνταγές, έφαγα ατελείωτες ώρες. Τι έμαθα λοιπόν: Η θολότητα οφειλόταν στην περίσσεια λιπαρών οξέων, η ποτάσα δεν έφτανε για να τα εξουδετερώσει τελείως. Έτσι χρησιμοποίησα ακριβώς την σωστή ποσότητα ποτάσας που προκύπτει από τους πίνακες. Μετά ανακάλυψα ότι δεν επέμενα αρκετή ώρα με το ψήσιμο του σαπουνιού. Η θέρμανση επιταχύνει την χημική αντίδραση. Η πάστα του σαπουνιού πρέπει να ψηθεί μέχρι να γίνει διάφανη σαν βαζελίνη. Αν το βιαστείτε θα βγει θολό, συνεχίστε να το ζεσταίνετε ακόμα και μετά την αραίωση με νερό.
Τέλος δεν πρέπει να αραιώνουμε πολύ το σαπούνι πολύ νερό το κάνει πολύ αραιό χρειάζεται τόσο νερό όσο είναι η πάστα μας η και λιγότερο.
Συνταγή υγρού σαπουνιού:
200γρ. ελαιόλαδο
200γρ. λάδι καρύδας (για πλούσιο αφρό)
300γρ. νερό ή αφέψημα ή εκχύλισμα
100γρ. καυστική ποτάσα

Αραιώνουμε τα παραπάνω με 500γρ. νερό ή αφέψημα ή εκχύλισμα οπότε συνολικά έχουμε περίπου 1200γρ υγρό σαπούνι.


Μην ξεχνάτε τα μέτρα ασφαλείας γυαλιά, γάντια, ποδιά.
Θα χρειαστείτε μια μεγάλη κατσαρόλα για το bain marie, μια μικρότερη 3λίτρων με καπάκι για το σαπούνι, ένα blender ζυγαριά, κουτάλια για ανακάτεμα, μια σπάτουλα.
Διαλύστε την ποτάσα στο νερό προσεκτικά και προσθέστε το διάλυμα στα λάδια που έχετε ζεστάνει λίγο. Ανακατέψτε με blender για 5 λεπτά και βάλτε την κατσαρόλα στο bain marie (η μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράζει) Ανά διαστήματα ελέγξτε το σαπούνι και ανακατέψτε το. Ψήστε το σε χαμηλή φωτιά 3 ώρες τουλάχιστον. Όταν γίνει σαν βαζελίνη βγάλτε το και προσθέστε  ζεστό νερό. Ανακατέψτε με το blender μέχρι να διαλυθεί. Ο αφρός που δημιουργείται σε λίγη ώρα εξαφανίζεται.
Ελέγξτε το pH πρέπει να είναι 8-9.
Καλή επιτυχία!!!                                                                                                                                                                                     Άπειρες οι Χρήσεις του

Οι παρακάτω συμβουλές για τη χρήση του υγρού σαπουνιού Καστίλλης είναι πλέον γνωστές σε πολλούς, αλλά είναι πάντα καλό να τις θυμόμαστε.
Ξεκινάμε υπενθυμίζοντας ότι μπορείτε να προσαρμόσετε το Υγρό Σαπούνι Καστίλης με μια απλή προσθήκη αιθέριων ελαίων, αφεψήματα, και αρώματα για να αποκτήσετε ενα πιο εξατομικευμένο σαπούνι κατάλληλο για κάθε τύπο χρήσης. Στην πραγματικότητα, στην αγορά υπάρχουν διάφοροι τύποι υγρών σαπουνιών της Καστίλλης
Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και είναι τόσο πολύ διασκεδαστικό να πειραματιστείτε!
Σαμπουάν: αραίωση ενός μέρους υγρό σαπούνι από τρία μέρη νερό και μπορείτε να πάρετε ένα γρήγορο και καλό σαμπουάν. Ή ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι αποσταγμένο νερό ή τσάι από δεντρολίβανο, 1/4 φλιτζάνι υγρό σαπούνι Καστίλλης, 1/2 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι (jojoba, κάνναβη,αμυγδαλέλαιο , κλπ). Ανακινήστε καλά και χρησιμοποιήστε το για να πλένετε τα μαλλιά σας
Λεκεδες : Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με αραίωση 1: 3 Καστίλλης σαπούνι και νερό. Βάλτε τη σόδα στη περιοχή που θέλετε να καθαρίσετε, στη συνέχεια, ψεκάστε το διάλυμα απο πάνω με Καστίλλης σαπούνι. Τρίψετε με ένα σφουγγάρι και παρακολουθησετε τους λεκέδες να εξαφανίζονται
Καθαρίστε το πάτωμα *: Χρησιμοποιήστε 2 ή 3 κουταλιές της Καστίλλης σαπούνι σε έναν κουβά γεμάτο νερό, και χρησιμοποιείστε το για τον καθαρισμό του δαπέδου σας
Σαπούνι: Κάντε ένα σαπούνι για το πλύσιμο των πιάτων (για πλύσιμο στο χέρι) ή υγρό σαπούνι χεριών με απλή ανάμειξη σε αναλογία 1: 1 υγρό σαπούνι Καστίλης με νερό
Ανανέωση σαπουνιού: Μπορείτε να συμπληρώσετε το μπουκάλι σαπουνιού των χέριων σας, χρησιμοποιώντας 1 μέρος της Καστίλλης σαπούνι και 4 μέρη νερό
Σαμπουάν για σκύλους: είναι καλό για σας είναι ακόμα καλύτερο για το κατοικίδιό σας! Χρησιμοποιήστε την αναλογία των δύο δόσεων υγρό σαπούνι Καστίλλη και ενα μια δοση νερό . Τρίψτε προσεκτικά, ξεπλύνετε και χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα για να στεγνώσετε το τρίχωμα του σκύλου σας
Οδοντόκρεμα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πραγματικά το υγρό σαπούνι Καστίλλης αντί για οδοντόκρεμα. Απλά προσθέστε μερικές σταγόνες απ 'ευθείας στην υγρή οδοντόβουρτσα σας.
Γενικής χρήσεως *: Δημιουργήστε ένα απλό καθαρισμό όλων των προϊόντων σας. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι Καστίλης σε 2 φλιτζάνια νερό, και κρατήσετε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού κοντά στο νεροχύτη σας
* Χαλιά: Τέλος, μπορείτε να κάνετε ένα αποτελεσματικό καθαριστικό για να καθαρίσετε το χαλί σας , ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι της Καστίλλης σαπούνι σε 1 φλιτζάνι νερό. Βάλτε το διάλυμα σε ένα μπλέντερ και αφήστε το για να σχηματίσει ένα συμπαγές αφρό. Εφαρμόστε όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο προϊόν καθαρισμού για τα χαλιά
Πλυντήριο πιάτων υγρό *: Αναμείξτε ½ φλιτζάνι υγρό σαπούνι Καστίλης με ½ φλιτζάνι νερό, 1-2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού ή ½ φλιτζάνι λευκό ξύδι. Ανακατέψτε καλά και το αποθηκεύετε σε ένα πλαστικό μπουκάλι. Χρησιμοποιήστε δύο κουταλιές της σούπας για ένα φορτίο πιάτων   Καθαρίστε φρούτα και λαχανικά  Καθαρίστε τα παπούτσια σας: Ψεκάστε και τρίψτε.  Καθαρίστε Πινέλα Μακιγιάζ: Για όσους από εσάς που φορούν μακιγιάζ, ψεκάστε τα πινέλα σας κάθε λίγες ημέρες, στη συνέχεια, σκουπίστε τα με ένα καθαρό πανί με μικροΐνες. Οι τρίχες μένουνε ωραίες και μαλακές και μυρίζουν υπέροχα. Ξεσκόνισμα ψεκασμού: χρησιμοποιήσετε αυτό το σπρέι σε ξύλινα έπιπλα επίσης στο iPad και οθόνες των φορητών υπολογιστών και σχεδόν σε οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Προσώπου καθαριστικό / μαντηλάκια προσώπου: Ψεκάστε σε ένα πανί από μικροΐνες ή απλα σε μια πετσέτα και χρησιμοποιήσετε την για να καθαρίσετε κάθε κομμάτι του μακιγιάζ, ακόμη και μάσκαρα απο το πρόσωπο σας. Το δέρμα του προσώπου σας θα το αισθανθείτε ωραίο και μαλακό αργότερα.

Το κριθάρι


Eπιστημονική Oνομασία: 
Hordeum vulgare
Άλλα Ονόματα: 
Κρίθη, Πτισάνη
Φυτό: ποώδες,
Το κριθάρι ήταν ένα από τα πρώτα δημητριακά που καλλιεργήθηκαν από τον άνθρωπο στην «Εύφορη Ημισέληνο» (αλλιώς ονομαζόμενη η Εγγύς Ανατολή − γη η οποία σήμερα εκτείνεται στο Ιράκ, τη Συρία, την Παλαιστίνη, το Ισραήλ και το Λίβανο) και για χιλιάδες χρόνια αποτελούσε μια από τις κύριες τροφές του. Ο σπόρος εμφανίστηκε στο ίδιο χρονικό διάστημα όπως το μονόκοκκο και δίκοκκο σιτάρι (Triticum monococcumTriticum boeoticum ή αλλιώς baeoticum και Triticum dicoccum, αντιστοίχως). Οι σημερινές ποικιλίες φαίνεται να προέρχονται από το άγριο κριθάρι (Hordeum vulgareυποείδος Spontaneum), το οποίο φυτρώνει από την Κασπία Θάλασσα και τον Καύκασο μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα και από τη Βόρεια Αφρική και την Κρήτη στα δυτικά μέχρι το Θιβέτ στα ανατολικά.
Τα αρχαιότερα ευρήματα σπόρων άγριου κριθαριού προέρχονται από το Ohalo ΙΙ, οικισμό στο νότιο άκρο της Θάλασσας της Γαλιλαίας, τα υπολείμματα χρονολογούνται από την επιπαλαιολιθική περίοδο, περίπου από το 8500 π.Χ. Το πρώτο εξημερωμένο κριθάρι εμφανίζεται σε στρώμα τηςΑκεραμικής Νεολιθικής στην Εγγύς Ανατολή, όπως τα στρώματα Προκεραμικής Νεολιθικής Β′ στοΤελ Αμπού Huraira στη Συρία. Η μπύρα από κριθάρι ήταν πιθανώς το πρώτο ποτό που αναπτύχθηκε από νεολιθικό άνθρωπο. Κριθάρι έχει καλλιεργηθεί στην κορεατική χερσόνησο από την Πρώιμη Περίοδο Αγγειοπλαστικής Mumun (περ. 1500-850 π.Χ.) μαζί με κεχρί, σιτάρι, όσπρια κ.α.
Το κριθάρι παραγόταν ευκολότερα από άλλα δημητριακά, αλλά γινόταν πιο δύσκολα ψωμί. Παρείχε ένα θρεπτικό, αλλά πολύ βαρύ ψωμί, ώστε έπρεπε συχνά να ψήνεται πριν το άλεσμα, παράγοντας ένα χοντρό αλεύρι (ἄλφιτα) που χρησιμοποιούνται για να κάνουν τη μᾶζα. Είναι γνωστές πολλές συνταγές για τη μᾶζα, ονομασία αρχαίων ελληνικών πιάτων τα οποία σερβίρονταν ωμά ή μαγειρεμένα, σαν ζωμός, με ζυμαρικά ή πίτες. Όπως και τα ψωμιά από σιτάρι, θα μπορούσε να γίνεται πιο πολυτελής με τυρί ή μέλι.
Πολύ διαδεδομένη ήταν η θεραπεία με πτισάνη στην αρχαία Ελλάδα όλων σχεδόν των ασθενειών και ειδικά των «οξέων» ( βαρέων) παθήσεων. Με την πτισάνη έκαναν δύο ειδών αφεψήματα. Το ένα με
«ολόκληρη πτισάνη» που περιείχε όλους τους σπόρους του ξεφλουδισμένου κριθαριού.
Το άλλο λέγονταν «χυλός» και παρασκευαζόταν με τον ίδιο τρόπο, με τη διαφορά ότι το στράγγιζαν να το κάνουν πιο εύπεπτο. Διαδεδομένη ήταν η θεραπεία με πτισάνη και πριν την εποχή του πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη. « Πτισάνη μεν ούν δοκέει ορθώς προεκρίσθαι των σιτηρών γευμάτων εν τουτέοισι τοίσι νοσήμασι, και επαινέω γε τους προκρίναντας» γράφει ο Ιπποκράτης. Το βιβλίο «περί διαίτης οξέων» του Ιπποκράτη επεκτείνεται τόσο πολύ στην θεραπεία των ασθενειών με πτισάνη ώστε το βιβλίο αυτό μνημονεύονταν από τους αρχαίους με τον τίτλο «περί πτισάνης».
Και μετά την εποχή του Ιπποκράτη η χρήση της πτισάνης ήταν τόσο μεγάλη που ο κωμικός Αλέξης είπε: « Εάν επιχώριος ιατρός είπη τρύβλιον τούτο δότε πτισάνης έωθεν καταφρονούμεν ευθέως αν δε πτίσαναν και τρύβλιον θαυμάζομεν». Ακόμη και κατά τους Ρωμαικούς χρόνους ο ιατρός Αλέξανδρος Τρα’ι’λιανός λέει : « περί πάντων μεν ο της πτισάνης χυλός επιτήδεος».
Δεν χρησιμοποιείται από τους σύγχρονους Έλληνες σχεδόν καθόλου το κριθάρι ενώ ήταν βασική διατροφή από την προϊστορική ακόμη εποχή. Γνωρίζουν όμως οι κτηνοτρόφοι μας ότι για να αποκτήσουν τα ζώα μυϊκή μάζα γρήγορα, χρειάζονται κριθάρι.
Επιστημονικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι η ύπαρξη κριθαριού σε μια υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει την μείωση των στεφανιαίων καρδιακών νόσων. Αυτή η ανακοίνωση επιτρέπεται να υπάρχει στα προϊόντα από κριθάρι στην Αμερική, και βασίζεται σε πρόταση της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αφού σύμφωνα με «σημαντικά επιστημονικά στοιχεία» αποδεικνύεται μεταξύ των άλλων και μείωση της χοληστερόλης.
Σήμερα η χρήση και της πτισάνης στην Ελλάδα έχει εκλείψει και το όνομα ακόμη έχει ξεχασθεί. Και όμως, στο βιβλίο του Α. Ρακοβαλή « ο πατήρ Παίσιος μου είπε « διαβάζουμε…κάποτε είχα κολλήσει μια ουρολοίμωξη . Μέσα σε ένα χρόνο είχα πάρει πέντε φορές δυνατή αντιβίωση….Πήγα να ζητήσω τη συμβουλή του. « Θα πάρεις κριθάρι καθαρό. Θα το βράσεις μέχρι να ανοίγει το σπυρί του, και θα πίνεις το ζουμί μόνο»……….Πήρα ένα μεγάλο θερμός, το γέμιζα βραστό νερό και έριχνα μια χούφτα κριθάρι. Το άφηνα όλο το βράδυ. Το πρωί το στράγγιζα και έπινα το ζουμί…Σε δεκαπέντε μέρες είχα γίνει καλά…..
Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΘΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΑΧΕΙΣ ΚΡΙΘΗΣ ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΤΙΣΑΝΗ: ΤΟ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΟ ΚΡΙΘΑΡΙ.Από τα πρώτα φυτά που καλλιέργησε ο άνθρωπος. Βασική διατροφή του ανθρώπου από την προϊστορική εποχή έως και τον 16ο αιώνα.
Είναι εξαιρετική πηγή ευρέως φάσματος θρεπτικών ουσιών, απαραίτητων για τον οργανισμό , προκειμένου να αναπτυχθεί, να αναρρώσει αλλά και να διατηρηθεί σε υγιή κατάσταση.
Περιέχει βιταμίνες Ε,C του συμπλέγματος Β και είναι πλούσιο σε Β12. Επίσης καροτίνη, ασβέστιο, σίδηρο , μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, μαγγάνιο, μόλυβδο, γερμάνιο, χαλκό, λίθιο, ψευδάργυρο, σελήνιο κ,λ,π Όλα σε αρμονική μεταξύ τους αναλογία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των αναλύσεων της Ενώσεως Αναζήτησης Πηγών του Κέντρου Επιστημών και Τεχνολογίας και του Ιαπωνικού Κέντρου Ανάλυσης Τροφών, ειδικά ο πράσινος χυμός κριθαριού περιέχει 30 φορές περισσότερη β1 από το αγελαδινό γάλα, 7 φορές περισσότερο βιταμίνη C από τα πορτοκάλια, 11 φορές περισσότερο ασβέστιο από το αγελαδινό γάλα, 5 φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι, 6,50 φορές περισσότερη καροτίνη από το σπανάκι κ.λ.π.
Σημαντικά επιστημονικά στοιχεία σύμφωνα με την Αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) καταδεικνύουν ότι περιλαμβάνοντας το κριθάρι σε μια υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην μείωση κινδύνου στεφανιαίων καρδιακών νόσων αφού μειώνεται σημαντικά η κακή χοληστερόλη και τα συνολικά επίπεδα χοληστερόλης ( Λιποπρωτείνες χαμηλής πυκνότητας ).
Η Οστεοπόρωση, προβλήματα συκωτιού, η ραχίτιδα, η ουρολοίμωξη, η δυσπεψία, ο διαβήτης, ο πυρετός, οξεία και χρόνια νεφρίτιδα και οξείς ρευματισμοί αντιμετωπίζονται με θεραπεία βασισμένη στο κριθάρι. Έχει διουρητικές ιδιότητες, καθαρίζει όλο τον οργανισμό, νεφρά κύστη.
Άρρωστοι, μωρά, παιδιά, και όσοι αναρρώνουν ωφελούνται αν τρώνε κριθάρι σε μορφή χυλού ή χυμού. Τα αποτελέσματα είναι πιο σημαντικά σε συνδυασμό με φρούτα και λαχανικά.
Κατάλληλο σε όσους έχουν δυσανεξία και αλλεργική αντίδραση στην γλουτένη.
Η καλύτερη εναλλακτική λύση για την αντικατάσταση του ρυζιού στο μαγείρεμα.
Ο Ιπποκράτης συχνά χορηγούσε στους αρρώστους πτισάνη από κριθάρι, γνωρίζοντας την πολύ υψηλή θρεπτική του αξία και αναρρωτική του ικανότητα.

 ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Από βραδύς σε ένα θερμό με βρασμένο νερό ρίχνουμε δύο –τρεις κουταλιές κριθάρι. Το πρωί το σουρώνουμε. Το δε κριθάρι το τρώμε για πρωινό, το δε νερό το πίνουμε ως τσάι. Όσο περισσέψει το βάζουμε στο ψυγείο και το πίνουμε στην διάρκεια της μέρας ως χυμό ή νερό.



"Μ' ένα σμπάρο δυό τρυγόνια" : ΚΑΙ ρόφημα πρωινού ΚΑΙ ένα μπολ δημητριακά χωρίς να κάνεις τίποτα το πρωί. Τα ετοιμάζεις ολα αποβραδίς και το πρωί απλά απολαμβάνεις!
Βάζω σε ένα θερμός μία κουταλιά πτισάνη για κάθε κούπα τσαγιού.
Προσθέτω ένα μικρό κοματάκι κανέλλα για περισσότερο άρωμα και βραστό νερό μετρώντας κούπες.
Βιδώνω καλά το θερμός.
Πάω για ύπνο.
Οταν ξυπνώ σερβίρω το ρόφημα στις κούπες. Τό άρωμα είναι μοναδικό και το "τσάι" πτισάνης έχει ένα ωραίο πορφυρό χρώμα.
Αδειάζω και τη φουσκωμένη και χυλωμένη πτισάνη σε σουρωτήρι και σερβίρω σε μπολάκια με λίγο γιαούρτι , μέλι που είχα φέρει από τα Χανιά , αρκετή κανέλλα , ξηρούς καρπούς και ψιλοκομμένα φρούτα .
 πηγες

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Η θεραπεία του προστάτη με λαϊκές θεραπείες

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ    Οι γιατροί λένε ότι ένας Άντρας  έχει δύο καρδιές, και μια από αυτές είναι ο  -προστάτης Σε αυτό το μέρος του ανδρικού σώματος είναι αρκετά δύσκολο να ανιχνευθεί η ασθένεια, είναι πρακτικά αδύνατο να εντοπιστεί.Κάθε άνθρωπος πρέπει απο μόνος του να  βλέπει  για οποιαδήποτε σημάδια και αλλαγές στο σώμα του
7 μπαλάκια από τον πλάτανο

Τα βράζουμε με 2 ποτήρια νερό μέχρι να μείνει το 1 ποτήρι.
Πίνουμε μια κουτάλια της σούπας κάθε μέρα μέχρι να τελειώσει.
Ο προστάτης θεραπεύεται.

ΠΛΑΤΑΝΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ : Για την θεραπεία του προστάτη:Βάζω να μουσκέψουν σε κρύο νερό μια νύκτα, 1 κιλό κομμένα ξερά κρεμμύδια. Το πρωί τα σουρώνω, και μαγειρεύω όποτε θέλω τα κρεμμύδια. Το κρεμμυδόνερο όμως το βράζω με 15 μπαλάκια, από πλατάνι μέχρι να μείνει το μισό νερό και να λειώσουν. Πίνω από αυτό κάθε πρωί, επί 20 ημέρες., και έτσι εξαφανίζονται τα συμπτώματα του προστάτη.                                                                                                    
Τριαντάφυλλο   πολύ κοινό για τη θεραπεία του προστάτη είναι το τριαντάφυλλο-.Φύεται σε όλη τη χώρα μας, δεν είναι δύσκολο να βρεθεί. .Το τριαντάφυλλο    εχει ευεργετική επίδραση στον προστάτη και σε όλα τα  παρακείμενα οργάνα .Οι ανεπιθύμητες ενέργειες του ροφήματος αυτού δεν υπάρχουν και μπορεί να ληφθεί ως ένα προληπτικό μέτρο για κάθε άνθρωπο.Αυτό το ποτό ονομάζεται έτσι από τον λαό ως - τσάι του  άνδρα- .Διαθέτει  πολύ μεγάλη ποσότητα φυτοστερολών, που έχουν αντιφλεγμονώδη επίδραση ,ακόμα ανεβάζει το ερωτικό λιμπιντο και ηρεμεί το μυαλό      γλυκόριζα - κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ρίζες σε μισό λίτρο νερό, βράζετε για 10 λεπτά.Cool, στέλεχος, πάρτε 100 γραμμάρια.πριν από κάθε γεύμα?
 
• Κολλιτσίδα, - κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ρίζες βρασμένες σε μια 2 κούπες του νερού για 10-15 λεπτά, στραγγίστε.Πιείτε 100 gr.πριν από το φαγητό.

Βάλετε 2 κουταλιές σούπας σκόνη κανέλας και 1 κουταλάκι γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το. Καταστρέφει τα μικρόβια στην ουροδόχο κύστη.   

 Αυτή η ασθένεια είναι πολύ σημαντική για τον κορεσμό του ψευδαργύρου στο σώμα. Αυτό το ιχνοστοιχείο σε επαρκή ποσότητα περιέχεται σε φύλλα cranberries και το τζίντζερ,την  καλέντουλα και καλαγχόη, μαϊντανό και πικραλίδα, ,μπανάνα  σπόροι κολοκύθας.Θα πρέπει να περιλαμβάνετε αυτά τα τρόφιμα στη διατροφή σας και να τρώτε προϊόντα που περιέχουν ψευδάργυρο σε τακτική βάση.

Ο προστάτης μπορεί να θεραπευτεί όχι μόνο με τα αφεψήματα  αλλά και με τη βοήθεια των ιαματικών λουτρών  με ένα μείγμα από διάφορα βότανα.Κατάλληλα είναι το βάλσαμο (Αγίου Ιωάννη)  θυμάρι, Datura, σημύδα.Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα  χαμομήλι και plantain φύλλα.Συγκεντρώστε ενα μείγμα που αποτελείται από ίσες αναλογίες των βοτάνων, ρίξτε βραστό νερό και μετά από δύο ώρες από την έγχυση αραιώνεται με νερό ζεστό στο λουτρό.Αυτό το λουτρό, συνιστάται να το κάνετε  δύο φορές την εβδομάδα, και η θερμοκρασία του νερού να είναι στους 38 βαθμούς.

Αυτες οι λαϊκές θεραπείες δίνουν ένα καλό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την τακτική του  μασάζ.στο προστάτη  εδω μπορεί να χρησιμοποιηθεί το λαδι απο έλατο , αλλά επειδή έχει μια ισχυρή ερεθιστική επίδραση, γι 'αυτό πρέπει να εφαρμόζεται με προσοχή κατά τη διάρκεια ενός μασάζ χωρίς να αγγίξετε τους βλεννογόνους.

                                                                                                                                                                                            ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:  ΑΠΟ ΤΟΝ
ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ
Μαρτυρίες Προσκυνητών
Σε  συνάντηση μου με το Γέροντα στο κελλί του, την Παναγούδα,
του ανέφερα  ότι πάσχω από ουρολοιμώξεις συχνά. Μου έδωσε την έξης συνταγή:
«Θα βράζεις ένα κιλό κριθάρι σε πέντε κιλά νερό. Όταν δής ότι το κριθάρι αρχίζει να αποφλοιώνεται, να σταματάς το βράσιμο. Από το βρασμένο κριθάρι να πίνεις ένα ποτήρι του νερού, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, προ του φαγητού. Για να διατηρείται, πρέπει να το βάζεις στο ψυγείο. Όταν το βγάζεις από το ψυγείο, βράσε το λίγο και μετά πιές το».
Μου ανέφερε πώς ένα κοριτσάκι πέντε ετών που έπασχε από ουρο-λοιμώξεις και κινδύνευε να πεθάνει, με το ζωμό του κριθαριού έγινε καλά. Την ονόμασαν οι δικοί της «κριθαρού». Πράγματι, δοκίμασα κι εγώ το ζωμό από κριθάρι και θεραπεύτηκα. Συνέστησα τη χρήση του σε γνωστούς μου, που έπασχαν από ουρολοιμώξεις και προστάτη, οι όποιοι, όπως μου είπαν, θεραπεύτηκαν.
’λλη φορά είπα στο Γέροντα: «Γέροντα έχω κάνει δύο εγχειρήσεις προστάτη». Μου απάντησε: «Μη μιλάς καθόλου μην το πεις ούτε του παπά. Πήρες δύο φράγκα από το Θεό, ενώ οι άλλοι δεν έχουν πάρει τίποτα».

Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης       ΖΟΥΡΝΑΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚ.  
                                                                                                                                                                                                  Η θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας είναι σχεδόν αδύνατη χωρίς την επούλωση απο το χαμομήλι.Αυτό το καταπληκτικό φυτό που χρησιμοποιείται για αφεψήματα, βάμματα και, και τσάι.Είναι συμβατό με άλλα βότανα, και εκτός από αυτά, επίσης, δίνει μια μεγάλη θεραπευτική επίδραση.                                                                                                                                                 Όταν παίρνετε φαρμακευτική αγωγή πάντα πρέπει να ρωτάτε τον γιατρό σας για τα βοτανα που πίνετε 
την ίδια περίοδο υπάρχει μεγαλη πιθανότητα απο  κακές παρενέργειες    απο τον συνδιασμοκαι των δυο  θεραπειών                                                                                                                                                                                                          πηγες    http://medical-notes-help.com/          https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.imdleo.gr%2Fdiaf%2Ffiles%2Fhealth%2Fprostatis.htm&h=UAQED6pAi