Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Πώς να κάνεις ζάχαρη απο Ζαχαρότευτλα!
















Τα πράγματα που θα χρειαστείτε


  • Ζαχαρότευτλα
  • Βούρτσα λαχανικών
  • Τρίφτη

Οδηγίες

    • 1
      Πλένετε τα παντζάρια και χρησιμοποιώντας μια βούρτσα λαχανικών  αφαιρέσετε οποιαδήποτε βρωμιά . Ξεκολλήστε το δέρμα.
    • 2
      Χρησιμοποιήστε ένα τρίφτη τυριού για να τεμαχίσετε εντελώς τα παντζάρια.
    • 3
      Βάλτε τα παντζάρια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σκεπάζετε με νερό.
    • 4
      Τα βάζετε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά, έπειτα χαμηλώστε τη φωτιά για να σιγοβράσουν. Αφήστε τα παντζάρια να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
    • 5
      Ρίχνετε το μείγμα τεύτλα μέσα από ένα σουρωτήρι σε ένα μεγάλο μπολ Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει το χυμό τεύτλων. Τα τεύτλα μπορούν να καταναλωθούν ή να απορριφθούν
    • 6
      Επιστρέψτε το χυμό τεύτλων στην κατσαρόλα .Τα σιγοβράζεται  , ανακατεύοντας συνεχώς. Καθώς μαγειρεύονται και το νερό εξατμίζεται, θα συνεχίσει να πυκνώνει μέχρι να φτάσει τη συνοχή ενός παχύ σιρόπιου
    • 7
      Μόλις ο χυμό τεύτλων έχει πήξει, το βγάζετε  από τη φωτιά και ρίχνετε  σε ένα δοχείο αποθήκευσης. Καλύψετε το χυμό με ένα κομμάτι τουλουπάνι και αφήστε το να κρυώσει για 12 ώρες ή όλη τη νύχτα.
    • 8
      Σκληροί κρύσταλλοι θα εμφανιστούν , όπως το υγρό ψύχεται. Αφαιρέστε τα κομμάτια του κρυστάλλου και  συν τρίψετε τα  σε μικρούς κόκκους. Χρησιμοποιήστε το όπως θα κάνατε με επιτραπέζια ζάχαρη.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου