Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Σάλτσα καραμέλας ..............μεγάλο δώρο!





Σάλτσα καραμέλας Βανίλια BourbonΣΥΣΤΑΤΙΚΆ

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 φασόλι βανίλιας,
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέρμπον
DIY Δώρα - Homemade Caramel - θέλουν να θυμούνται τα jingle bells και κόκκινη κορδέλα, πάρα πολύ

ΟΔΗΓΊΕΣ

  1. ΒΉΜΑ 1

    Συνδυάστε τη ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι νερό σε μια κατσαρόλα 2 λίτρων  σε μέτρια φωτιά. Χωρίς ανακάτεμα , μαγειρέψτε το μείγμα μέχρι να πάρει σκούρο κεχριμπαρένιο χρώμα, κουνάτε κυκλικά  το τηγάνι προσεκτικά, μαγείρεμα, περίπου 20 λεπτά.

  2. ΒΉΜΑ 2

    Μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλό. Σιγά-σιγά προσθέτετε την κρέμα, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Ξύστε τους σπόρους βανίλιας στην κατσαρόλα και προσθέστε . Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το βούτυρο, και μπέρμπον. Ανακατέψτε καλά  .
  3. ΒΉΜΑ 3

    Καλύψετε και ψυγείο, έως 1 εβδομάδα. Φέρτε τη σάλτσα σε θερμοκρασία δωματίου, ή να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά, πριν από τη χρήση.
    http://www.marthastewart.com/
    • ΑΠΌΔΟΣΗΚάνει 2 φλιτζάνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου