Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Πικραλίδα συστατικό μακροζωίας από την Ικαρία

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι η ρίζα του φυτού πικραλίδα λειτουργεί "καλύτερα" από την παραδοσιακή χημειοθεραπεία στο να  σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.
Το βότανο δρα επίσης ως διουρητικό, διεγείροντας την έκκριση της χολής, αποτελεσματικά καθαρίζει το συκώτι, ανακουφίζει απο τα συμπτώματα αλλεργίας, και μειώνει τη χοληστερόλη.
Finelivingadvice.com  αναφέρει:                                                                                                                                                                     Η ρίζα του φυτού πικραλίδα 
Περιέχει πολλές σημαντικές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά όπως η βιταμίνη Β6, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη C, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, φολικό οξύ και μαγνήσιο.
Περιέχει μέχρι και 535% της απαιτούμενης δόσης της βιταμίνης C και το 110% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης της βιταμίνης Α Όλα αυτά είναι δεδομένα που είναι γνωστά εδώ και χρόνια.
 Η ιστοσελίδα "Natural News"αναφέρει ότι  στο Πανεπιστήμιο του Windsor του Καναδά το Τμήμα Χημείας και Βιοχημείας έκανε μια αρχική μελέτη  και τα αποτελέσματα που πήραν έδωσαν νέες ελπίδες σε ασθενείς που νοσούν με καρκίνο. Διαπιστώθηκε ότι η ρίζα της πικραλίδας  "σκοτώσει"αποτελεσματικά κύτταρα που έχουν μολυνθεί με τον καρκίνο, χωρίς να  δημιουργεί  επιβλαβείς επιπτώσεις σε άλλα κύτταρα του σώματος, 
Ο John Di Carlo, 72 χρονών  είχε υποβληθεί σε έντονη και «επιθετική» χημειοθεραπεία γι αγωνιζόμενος για την υγεία του. Η διαδικασία της θεραπείας  κράτησε  τρία χρόνια Λόγω του γεγονότος ότι δεν υπήρξε καμία επίδραση της χημειοθεραπείας και οι γιατροί δεν πρόσφεραν νέες  εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου  οι γιατροί του αποφάσισαν να τον στείλουν στο σπίτι του για να περάσει  τις τελευταίες ημέρες του με τους αγαπημένους του.Ο John  που προσωπικά ήταν  πεπεισμένος για τις θεραπευτικές ιδιότητες της πικραλίδας άρχισε να πίνει τσάι από τη ρίζα της πικραλίδας ως μια τελευταία προσπάθεια να  σώσει τη ζωή του από τον καρκίνο. Μόλις τέσσερις μήνες, μετά σύμφωνα με την ιστοσελίδα "Natural News", αυτός ο άνθρωπος επέζησε χάρη  της υποχώρησης της νόσου.
                                                                                                                                              Άγρια χόρτα: 

Πάνω από 150 ποικιλίες από άγρια ​​χόρτα φυτρώνουν στην Ικαρία. Τα άγρια χόρτα αποτελούν μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και ένα σημαντικό μέρος της διατροφής είναι βασισμένη στα φυτά .Τα άγρια βότανα  χρησιμοποιούνται παραδοσιακά από τους Ικαριώτες για τσάι:

Ο Λεριάδης μίλησε επίσης για το τοπικό «τσάι του βουνού» που φτιάχνεται από αποξηραμένα βότανα που ευδοκιμούν στο νησί και τα οποία απολαμβάνουν οι Ικαριώτες σαν «ένα κοκτέιλ στο τέλος της μέρας». Ανέφερε την άγρια μαντζουράνα, το φασκόμηλο, ένα είδος τσαγιού μέντας το φλισκούνι, το δεντρολίβανο και ένα ποτό που το φτιάχνουν βράζοντας πικραλίδες και προσθέτοντας και λίγο λεμόνι.
Η ανταποκρίτρια του Culinary Backstreets στην Αθήνα, Δέσποινα Τριβόλη, επιβεβαιώνει την συμπάθεια των Ικαριωτών στα χόρτα και τα λαχανικά όπως επίσης και την χαλαρή αίσθηση του χρόνου που έχουν. «Κάποτε κάτι φίλοι μού είπαν μια ιστορία για μια φορά που ήταν στο ταξί και βιάζονταν να φτάσουν στο λιμάνι. Ήταν ήδη αργοπορημένοι οπότε μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξή τους όταν ο οδηγός σταμάτησε στη μέση της διαδρομής, βγήκε έξω κι άρχισε να μαζεύει χόρτα» μας λέει η Δέσποινα.

«Άρχισαν να του φωνάζουν και να διαμαρτύρονται ότι θα χάσουν το πλοίο, αλλά ο οδηγός τους είπε να χαλαρώσουν και συνέχισε να μαζεύει χόρτα. Έφτασαν στο λιμάνι στην ώρα τους ακριβώς.»                                                                        Τα Άγρια χόρτα , βότανα τα συναντάμε στην μαγειρική μας, στην ιατρική και φαρμακευτική, στα καλλυντικά μας και στα ροφήματα. Είχαν λοιπόν δίκαιο που οι γιαγιάδες μας τα χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητα τους.Τα βότανα ,χόρτα  μας πρέπει να τα προσέξουμε και να μάθουμε πως να τα προστατεύουμε. Με κάθε λάθος κίνηση μας κάθε πολύτιμο φυτό  υπάρχει πιθανότητα να εξαφανιστεί.                                                                                               πηγες   http://www.ikariamag.gr  http://yournewswire.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου