Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Αποζημίωση 72 εκατ. $ σε οικογένεια θανούσας για...χρήση ταλκ

Johnson-baby-σκόνης getty.jpeg
Αποζημίωση 72 εκατομμυρίων δολαρίων διέταξε δικαστήριο στο Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών να καταβάλλει η εταιρεία Johnson & Johnson στην οικογένεια μιας γυναίκας που ισχυρίστηκε ότι ο θάνατός της συνδέεται με την χρήση ταλκ της συγκεκριμένης μάρκας.Η Τζάκι Φοξ, από το Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών πέρυσι σε ηλικία 62 ετών, έχοντας χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο ταλκ επί δεκαετίες.

Οι δικηγόροι της οικογένειας υποστήριξαν πως η εταιρεία γνώριζε τους κινδύνους για καρκίνο του εν λόγω προϊόντος και πως δεν προειδοποίησαν τους καταναλωτές.

Η Johnson & Johnson αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς και δήλωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής.
Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Το πρώτο μας μέλημα είναι η υγεία και η ασφάλεια των καταναλωτών και είμαστε απογοητευμένοι με την απόφαση του δικαστηρίου. Συμπάσχουμε με την οικογένεια του ενάγοντος αλλά πιστεύουμε ότι η ασφάλεια του συγκεκριμένου προϊόντος υποστηρίζεται από δεκαετίες επιστημονικών ερευνών».

Εκκρεμούν κι άλλες υποθέσεις
Η ετυμηγορία στο τέλος της δίκης που διήρκεσε τρεις εβδομάδες ήταν η πρώτη σε μια σειρά από πολλές ακόμη παρόμοιες υποθέσεις που αφορούν το ταλκ της συγκεκριμένης εταιρείας.

Πάνω από 1.000 παρόμοιες υποθέσεις εκκρεμούν σε διεθνές επίπεδο και οι δικηγόροι ισχυρίζονται πως θα κατατεθούν χιλιάδες ακόμη παρόμοιες υποθέσεις.

Το δικαστήριο στην περίπτωση της κυρίας Φοξ συζήτησε επί 5 ώρες πριν κρίνει την Johnson & Johnson υπεύθυνη για απάτη, αμέλεια και συνωμοσία.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          ΠηγΕς: BBC    http://www.independent.co.uk/  http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου