Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ξανά Χρυσές διεθνείς διακρίσεις για τα βιολογικά μέλια Ικαρίας

Θρίαμβο αποτέλεσε η φετινή συμμετοχή της χώρας μας στο Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικού μελιού BIOLMIEL ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 26 & 27 Νοεμβρίου στην Ιταλία.  Για ένατη  συνεχόμενη χρονιά η Διεθνής κριτική επιτροπή αξιολόγησε περισσότερα από 170 προϊόντα στα οποία είχε προηγηθεί χημική ανάλυση, και καθόρισε τους νικητές, με συνολικό μέσο όρο που ξεπέρασε στη βαθμολόγηση τα 80/100 έκαστος. Στο διαγωνισμό έλαβε μέρος σημαντικός αριθμός μελισσοκόμων, από χώρες όπως Καναδάς, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία Σλοβενία ενώ ειδικά η Ελλάδα για πρώτη φορά έλαβε μέρος με πάνω από σαράντα πέντε  διαφορετικές ετικέτες. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε όπως κάθε χρονιά η CRA (Ιταλικό Κέντρο Έρευνας Μελισσοκομίας), σε συνεργασία με το CIBi/Premiobiol (Ιταλική κοινοπραξία για τα βιολογικά προϊόντα). Για την Ελλάδα, τη συλλογή των δειγμάτων ανέλαβε ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ.Από  τις είκοσι πέντε Ελληνικές συμμετοχές βραβευτήκαν τριάντα εννιά στο σύνολο  ετικέτες βιολογικού μελιού από διάφορα μέρη της Χώρας μας και σε διαφορετικές ποικιλίες, με χρυσές και ασημένιες διακρίσεις. Από την Ικαρία όλες οι ποικιλίες του βιολογικού μελιού Κόχιλας Ιωάννης βραβεύτηκαν με Χρυσές & Ασημένιες διακρίσεις.
Συγκεκριμένα: Το Πεύκο-Ανθέων και το Θυμάρι πήραν Χρυσό Βραβείο ενώ το Πευκοθύμαρο και το Ρείκι Ασημένιο Βραβείο. Δεν ειναι η πρώτη φορά που τα μέλια αυτά έχουν βραβευθεί διακριθεί διεθνώς και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον παραγωγό.                                                                                                  Οι Έλληνες μελισσοκόμοι κέρδισαν 18 από τα 30 χρυσά μετάλλια.
Και 4 από τα 22 ασημένια μετάλλια.
Ακολούθησε η Ιταλία με 2 χρυσά και 15 ασημένια μετάλλια.
Η Γερμανία με 5 χρυσά και 2 ασημένια μετάλλια.
Η Ισπανία με 2 χρυσά μετάλλια.
Η Σλοβενία επίσης με 2 χρυσία.
Και η Ρουμανία και αυτή με 2 χρυσά μετάλλια.



Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε ένα μετάλλιο δεν κερδήθηκε από βουλγάρικο ή κινέζικο μέλι, ενώ παρόλα αυτά έχουν κατακλύσει την Ελληνική αγορά και πωλούνται είτε αυτούσια είτε σε μείγματα με Ελληνικά μέλια.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι αν το παράλυτο Ελληνικό ψευτορωμαίικο κράτος αφήσει τους πολίτες του να δουλέψουν τότε αυτοί κατακτούν την κορυφή.

Η Ελλάδα μπορεί να παράγει και πολύ και κάλο αλλά και βιολογικό μέλι, αρκεί να πάψουν οι αθρόες εισαγωγές που κάνουν την δουλειά μας ασύμφορη........!
           πηγες         http://www.melissocosmos.com/  http://www.ikariamag.gr/                                                                      
Ο Πλούσιος φυτικός κόσμος της Ικαρίας παράγει ένα από τα καλύτερα μέλια στο κόσμο Οι μέλισσες μας ειναι άγριες και "αλανιάρικες" αλλά οι Ικαριωτες μελισσοκόμοι μας γνωρίζουν πολύ καλά πως να τις φέρνουν βόλτα Οι μελισσοκόμοι της Ικαρίας οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δάσκαλο Γιώργο Στενό για τις πολύτιμες γνώσεις που διδάσκει ακόμα και τώρα αφιλοκερδώς Οι μελισσοκόμοι της Ελλάδας μας αξίζουν την αμέριστη προσοχή και φροντίδα του Ελληνικού κράτους Αγωνίζονται και παράγουν χωρίς επιδοτήσεις με μέλημα: το αντικείμενο της φροντίδας της αγάπης τους την μέλισσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου