Ναι σίγουρα, τρώμε με το στόμα μας, αλλά επίσης συχνά και με τα μάτια . Υπάρχουν πολλοί καταναλωτές, που προσελκύονται από προϊόντα που φαίνονται αψεγάδιαστα , αλλά αυτό έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι τόσο υγιεινό. Μια από τις πιο εντυπωσιακά περιπτώσεις είναι τα εσπεριδοειδή. Πως να ξεχωρίζουμε ένα βιολογικό πορτοκάλι
Ένας παράγοντας είναι η τιμή, η οποία συνήθως είναι υψηλότερη από εκείνη των φρούτων που δεν είναι βιολογικά.Το βιολογικό πορτοκάλι μπορεί να αναγνωριστεί από την παρουσία του φύλλου στο στέλεχος ,η απουσία του σε πολλές περιπτώσεις γίνετε με αποφυλλωτικό μια χημική επεξεργασία. Το δέρμα του πορτοκαλιού πρέπει να είναι ματ και τραχύ στην αφή, λίγο ""σαν μαραμένο"".Το πολύ λαμπερό και φωτεινό, είναι πιθανό ένδειξη ότι έχουν χρησιμοποιηθεί συνθετικά προϊόντα ή κάποια ειδικά κεριά ( δίνουν γυαλάδα και βελτιώνουν την αισθητική εμφάνιση) και συντηρητικά
(Ε 233 Θειαβενδαζόλιο
E230: Διφαινύλιο E904: Σέλλακ
Γομαλάκα E200 - σορβικό οξύ)
, συμπεριλαμβανομένων των παρασιτοκτόνων
που έχουν ως στόχο τον αποκλεισμό μυκητιακών πολλαπλασιασμών, και την παράταση της εμπορικής ζωής του προϊόντος. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τα εσπεριδοειδή που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρώπης! Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για όλα τα εσπεριδοειδή ,λεμόνια ,μανταρίνια κλ
Και τέλος είναι σημαντικό να ελέγξετε αν η συσκευασία ή το ίδιο το φρούτο, δηλώνει σαφώς τη Βιολογική του καλλιέργεια
Για την εξάλειψη των υπολειμμάτων των προϊόντων αυτών, η κλασική θεραπεία που προτείνεται (η σόδα )δεν είναι μια καλή επιλογή. Στην πραγματικότητα, τα κεριά και τα φυτοφάρμακα έχουν συχνά μία βάση λιπιδίων , ως εκ τούτου, είναι δεδομένο ότι αν τρίψτε το δέρμα του φρούτου με ένα πανί εμποτισμένο με κάποιο έλαιο είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στη διάσπαση των συγκεντρώσεων των ουσιών αυτών, προκειμένου να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα των εσπεριδοειδών με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Η καλύτερη πρόταση είναι ,τα εσπεριδοειδή που βάζουμε στο τραπέζι μας να είναι Ελληνικά και καλλιεργημένα με βιολογικά μέσα ! πηγη https://translate.googleusercontent.com