Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ποταμια της Ικαριας

Την Ικαρία την χαρακτηρίζει η άγρια ομορφιά. Πυκνή βλάστηση, ψηλά βουνά, ποτάμια, χαράδρες, Για όσους δεν φοβούνται την εξερεύνηση και αναζητούν νέες εμπειρίες, οι τόποι αυτοί αποτελούν ιδανικό έδαφος, προσφέροντας κυριολεκτικά τα πάντα.!!!!![ Αυτά είναι μερικά απο τα ποτάμια της σε επόμενη ανάρτηση θα δούμε κι άλλα έχουμε  μασαλα μας πολλαααααα!!!!!!!!!]
Χαλαρη                                                          

                                    Ποταμος ΧαλαρηΤο φαράγγι και ουδροβιότοπος του είναι μία από τις προστατευμένες περιοχές του προγράμματος NATURA 2000.
Άρης ποταμός στο Καραβόσταμο Ο Άρης ποταμός από τη μια ματιά και από την άλλη ο Αθέρας… αγέρωχος! Και όλος αυτός ο συνδυασμός, πλημμυρισμένος από την ευωδία της σπάρτης.
Βουτσιδες (Κάμπος)  
 ποταμός Χάρακα. 
Πολύ νερό ο Χάρακας και πολύ ροή λέμε. 
Δύσκολα τα μονοπάτια του, λίγος κόσμος τον έχει περάσει 
Στη νότια πλευρά της κορυφογραμμής του Αθέρα σε υψόμετρο 900 μέτρων περίπου πάνω από τη περιοχή του Μαγγανίτη σχηματίζεται ο μεγαλύτερος και ψηλότερος καταρράκτης της Ικαρίας, ο καταρράκτης του χείμαρρου Ρυάκα, ύψους 60 μέτρων περίπου, που από μια παραξενιά της μορφολογίας του εδάφους μοιάζει σαν να πέφτει από μια κορυφή της οροσειράς!
Ο ποταμός Μύρσωνας πηγάζει από το υψίπεδο "Ζηζόκαμπος" πάνω από τις Ράχες και καταλήγει στην αμμουδιά "Μεσαχτή". Στο δρόμο του σχηματίζει βαθιά στενή χαράδρα πολλών χιλιομέτρων. Δεν έχει τόσο νερό όπως π.χ. στο φαράγγι της Χάλαρης, όμως στο Μύρσωνα δεν υπάρχουν κατσίκια. Η φύση οργιάζει και το περιβάλλον είναι καταπράσινο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου