Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

τα μυστικά της μακροζωίας της Ικαριας


μεταφραση  απο   http://www.dailymail.co.uk/news/article-2261099/JAN-MOIR-meets-villagers-Ikaria-whove-discovered-hit-100-enjoy-minute.html#ixzz2Hw3erPgr                                                                                                                                                                                                  Το νησί των (σχεδόν) αιώνια ζωή: το μέλι για πρωινό, αντι-γήρανση σαλάτα και πολλά από κόκκινο κρασί. Jan Moir πληροί τους χωρικούς που έχουν ανακαλύψει πώς να χτυπήσει 100 και να το απολαύσετε

Η Ικαρία είναι σχεδόν όσο ανατολικά η Ελλάδα παίρνει. Εδώ, όπου η συντριβή βουνά στη θάλασσα, όπου τα βότανα μεγαλώνουν άγρια ​​και οι λόφοι διανθιστεί με τις βαμμένες κυψέλες και στίγματα κατσίκες, η ζωή είναι τόσο καλό - και η διαβίωση είναι τόσο υγιής - ότι οι αιωνόβιοι είναι κοινός τόπος.
Εδώ, όπου οι αλμυρό φυσά ο άνεμος και οι τοπικές ροές κρασί, οι άνθρωποι ζουν περισσότερο και καλύτερα από ό, τι σχεδόν οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη.
Άνθρωποι σαν Tsahas Γρηγόρης, ο οποίος μόλις γιόρτασε τα γενέθλιά 99η του, που τον κάνει σχεδόν ένας ανήλικος από το Ικαριακό πρότυπα. 
Νησί διαβίωσης: Ικαρία είναι σχεδόν όσο ανατολικά η Ελλάδα παίρνει.  Εδώ, οι άνθρωποι ζουν περισσότερο και καλύτερα από ό, τι σχεδόν οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη
Νησί διαβίωσης: Ικαρία είναι σχεδόν όσο ανατολικά η Ελλάδα παίρνει. Εδώ, οι άνθρωποι ζουν περισσότερο και καλύτερα από ό, τι σχεδόν οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη
Μια ταφόπετρα στο νεκροταφείο κοντά στο χωριό λόφο του Madria σηματοδοτεί τον τάφο του μια γυναίκα που ήταν 116, όταν πέθανε, το οποίο πιστεύει ότι ο Γρηγόρης θα μπορούσε να είναι ένα ρεκόρ, αλλά δεν είναι σίγουρος.
Από το σπίτι του, δύο φορές την ημέρα περπατά το μισό μίλι ή έτσι ανηφόρα στο τοπικό κατάστημα καφέ του (και πίσω), όπου θέλει να μιλήσει με τους φίλους σας, πιείτε μικρά φλιτζάνια του ελληνικού καφέ και τα τσιγάρα καπνού. Έχει, πράγματι, καπνιστά για περισσότερο από 70 χρόνια. «Δεν νομίζω ότι τα τσιγάρα είναι τόσο καταστροφική όσο λένε," μου λέει, και μέχρι ένα άλλο σπινθήρες.
Στη συνέχεια υπάρχει Χριστίνα Τσαντίρι, ο οποίος θα είναι 101 τον Ιούνιο. Πίνει ένα ποτήρι κόκκινο κρασί κάθε μεσημέρι και του αρέσει να κάθεται με παράθυρο μπαλκόνι της με θέα το λιμάνι του Ευδήλου, κάνει βελονάκι της και να απολαύσετε τη θέα στη θάλασσα.
Κάθε καρέκλα και καναπέ στο σπίτι της έχει ένα κάλυμμα βελονάκι, όπως κάνουν έξι μαξιλάρια. Έχει μαλακά άσπρα μαλλιά και το πιο γλυκό της χαμόγελο. Της αρέσει πάρα πολύ όταν τα εγγόνια της έρχονται για να επισκεφθούν. «Αν κάποιος έχει μια ζωή για να ζήσει, θα ζήσει», λέει.
Ευαγγελία ΚΑΡΝΑΒΑ συμφωνεί. Ζει σε ένα τακτοποιημένο διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων σε κοντινή απόσταση. Είναι ένα πυροτέχνημα? Τόσο γεμάτη από πνεύμα και διασκέδαση είναι αδύνατο να πιστέψει ότι θα είναι 100 τον Μάρτιο. «Αγαπώ Queen σας, είχε το νόημα να παντρευτεί μια καλή ελληνική άνθρωπος. Είναι το καλύτερο στον κόσμο! Αγαπούν τις γυναίκες που αγαπούν και την οικογένεια », λέει.
Γρηγόρης Tsahas μόλις γιόρτασε τα γενέθλιά του 99ου
Χριστίνα Tasntiri θα είναι 101 τον Ιούνιο
Μια ώριμη ηλικία: Γρηγόρης Tsahas, μόλις γιόρτασε τα γενέθλιά του 99ου, ενώ Χριστίνα Τσαντίρι θα είναι 101 τον Ιούνιο
Ευαγγελία βόλτες στα καταστήματα κάθε μέρα στο σακάκι της με μια έξυπνη γούνινο γιακά. Στην τράπεζα, που πληρώνει τους λογαριασμούς της με την ηλεκτρονική κάρτα της, έχει το δικό του κινητό τηλέφωνο της και ζει μια εντελώς ανεξάρτητη ζωή.
Σκέφτεται ένα από τα μυστικά της μακροζωίας της είναι ότι δεν τρώει κόκκινο κρέας. «Καλά κάνω, αλλά τρώω μόνο το λίπος, όχι το ίδιο το κρέας,» λέει.
Γιώργος Κασσιώτης θα είναι 104 στο τέλος αυτού του μήνα. Ταυτότητα του δείχνει ότι γεννήθηκε εδώ το 1909, μια εποχή που το νησί δεν έχει δρόμους ή ηλεκτρικής ενέργειας.
Τώρα ζουν στην πρωτεύουσα του νησιού από τον Άγιο Κήρυκο, με λεμονιές και πορτοκαλιές σε περιποιημένο κήπο του, θυμάται να χρειάζεται να περπατήσει στο σχολείο κάθε πρωί της Δευτέρας από το χωριό του, στα βουνά? Μια αύξηση πάνω από 25 μίλια. Την Παρασκευή, μετά την κατάθεση στην πόλη για την εβδομάδα, θα περπατήσετε σε όλη τη διαδρομή πίσω πάλι.
Σήμερα, θέλει να διαβάσει όλες τις εφημερίδες κάθε πρωί - που δεν χρειάζονται γυαλιά για να το κάνουν και μετά βίας έχει μια ρυτίδα. Βρεθώ σε ένα καπέλο για να πάει έξω και να έχουν τη φωτογραφία του, ρωτάει: «Μην έχετε γέροι σαν κι εμένα που είσαι;"
Ευαγγελία ΚΑΡΝΑΒΑ σκέφτεται ένα από τα μυστικά της μακροζωίας της είναι ότι δεν τρώει κόκκινο κρέας
Ευαγγελία ΚΑΡΝΑΒΑ σκέφτεται ένα από τα μυστικά της μακροζωίας της είναι ότι δεν τρώει κόκκινο κρέας
Ναι, κάνουμε, Γιώργος - αλλά ίσως όχι αρκετά σε αυτούς τους αριθμούς ή σε τέτοια υπέροχη υγεία. Ικαρία, το θρυλικό σπίτι του Ίκαρου έλιωσαν τα φτερά του οποίου όταν πέταξε πολύ κοντά στον ήλιο, είναι κατ 'οίκον σε 10.000 Έλληνες, πολλοί από τους οποίους ζουν πολύ περισσότερο από το μέσο όρο - εδώ ή οπουδήποτε αλλού.
Η φήμη της ως κέντρο της την καλή υγεία χρονολογείται από αιώνες, όταν σε άλλους Έλληνες θα ταξιδέψουν εδώ για να απολαύσετε τις θερμές πηγές κοντά Θέρμα στην ανατολική πλευρά του νησιού. 
Σε πιο πρόσφατες περιόδους, Ικαρία έχει πιάσει την προσοχή των αμερικανικών ειδικός μακροζωία, Dan Buettner. Για περισσότερα από δέκα χρόνια, με την υποστήριξη της National Geographic Society, που έχει ονομάσει τα μέρη του κόσμου που έχουν έρθει πιο κοντά σε ρωγμές το μυστικό της αιώνιας ζωής.
Πρώτοι δήθεν Μπλε Ζώνες Buettner ήταν το νησί της Οκινάουα στην Ιαπωνία, η πόλη της Loma Linda στην Καλιφόρνια, ορισμένα μέρη της Κόστα Ρίκα και στους λόφους γύρω από την επαρχία Νουόρο της Σαρδηνίας. Τώρα, μετά από αυστηρή έρευνα, έχει προστεθεί Ικαρία στον εν λόγω κατάλογο.
Οι δημογράφοι, οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και τις ομάδες των πανεπιστημιακών και των ερευνητών τέθηκαν στην εργασία εδώ και μήνες.
Buettner γνωρίζει πολύ καλά ότι, όταν ένα μέρος έχει ανακαλυφθεί με περισσότερο από το μερίδιο των αιωνόβιων και έτσι αρχίζει να προσελκύσει τουρίστες, αλήθεια και φαντασία μπορεί γρήγορα να γίνει θολή.
«Ήθελα αυτή τη μελέτη για να κόψει μέσα από τις ιστορίες και να δημιουργήσουν τα γεγονότα σχετικά με τη μακροζωία της Ικαρίας», λέει. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν ότι οι άνθρωποι στην Ικαρία είχαν φτάσει στην ηλικία των 90 με δυόμισι φορές η συχνότητα των Αμερικανών. Ικαρίας άνδρες, ειδικότερα, είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να φθάσει το 90, συχνά σε καλύτερη υγεία.
Ικαριώτες υπέστη επίσης λιγότερη κατάθλιψη και το ένα τέταρτο του ποσοστού της άνοιας. «Την Ικαρία, που παραμένουν κοφτερά για το τέλος», έγραψε Buettner σε ένα άρθρο για την εφημερίδα New York Times.
Σε σχεδόν 100 τετραγωνικά μίλια, το ορεινό νησί είναι 30 μίλια από τις ακτές της Τουρκίας.
Ικαριώτες έχουν εξημερωθεί το τοπίο με αυξανόμενη λαχανικά, δημητριακά και σταφύλια στους κήπους τους και στις βεράντες κομμένο σε πλαγιές. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς οι ντόπιοι και οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα πιο σημαντικά κλειδιά για την Ικαρία μακροζωία και την καλή υγεία είναι η διατροφή, η άσκηση και το κρασί.
«Το κρασί είναι πολύ σημαντικό», επιμένει ο καθένας στο νησί. Γίνεται από ένα μίγμα των ερυθρών και λευκών σταφυλιών, δεν περιέχει οποιαδήποτε πρόσθετα ή θειώδη, αλλά έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλη των 16 τοις εκατό και μερικές φορές ακόμη και 18 τοις εκατό - περισσότερο ισχυρές από σέρι! Ωστόσο, είναι συνήθως πίνεται σε μικρό, αλλά ευχάριστο μέτρα, και ποτέ χωρίς τροφή.
Κέντρο της καλής υγείας: Η φήμη της Ικαρίας χρονολογείται από αιώνες, όταν σε άλλους Έλληνες θα ταξιδέψουν εδώ για να απολαύσετε τις ιαματικές πηγές στην ανατολική πλευρά του νησιού
Κέντρο της καλής υγείας: Η φήμη της Ικαρίας χρονολογείται από αιώνες, όταν σε άλλους Έλληνες θα ταξιδέψουν εδώ για να απολαύσετε τις ιαματικές πηγές στην ανατολική πλευρά του νησιού
Σε πιο πρόσφατες περιόδους, το νησί έχει πιάσει την προσοχή των εμπειρογνωμόνων μακροζωία, Dan Buettner
Σε πιο πρόσφατες περιόδους, το νησί έχει πιάσει την προσοχή των εμπειρογνωμόνων μακροζωία, Dan Buettner. Έχει αυτό περιλαμβάνονται μεταξύ των περιοχών του κόσμου που έχουν έρθει πιο κοντά σε ρωγμές το μυστικό της αιώνιας ζωής
Η ικαριώτικη διατροφή είναι τοπικά, εποχικά και φυσικά. Ένα σούπερ μάρκετ Carrefour άνοιξε στο νησί πριν από τρία χρόνια, αλλά πολύ λίγο επεξεργασμένα τρόφιμα που καταναλώνονται από την παλαιότερη σειρά. Δεν τρώνε πολύ κρέας, με την κατσίκα που προτίμησε να αρνί όταν το κάνουν.
Ένα τυπικό πρωινό θα είναι τσάι που γίνεται με άγρια ​​βότανα και ψωμί με ντόπιο μέλι, καθώς και ελιές και τυρί. Το κύριο γεύμα της ημέρας είναι το μεσημεριανό γεύμα: συνήθως λαχανικά ή όσπρια με φασόλια, καθώς και κρασί και ψωμί, που ακολουθείται από μια σιέστα. Το ελαφρύ βραδινό γεύμα είναι παρόμοια με πρωινό.
Από πρωταρχική σημασία στην τοπική διατροφή είναι χόρτα, ένα γενικό όνομα για μια επιλογή από άγρια ​​φυτά συλλέγονται από τις πλαγιές και να γίνει σε σαλάτες το καλοκαίρι, ή βραστά και ντυμένος με ελαιόλαδο και λεμόνι και το χειμώνα.
Το νερό τα φύλλα μαγειρεύονται σε πίνεται με μια συμπίεση του φρέσκου χυμού λεμονιού. Πικρό αλλά όχι δυσάρεστη, μπορείτε να αισθανθείτε το sluicing μέσω του σώματός σας, όπως μια παλίρροια καθαρισμού.
Μια νύχτα στην Ικαρία είχα δύο καυτά φλιτζάνια χόρτα σούπα - η επόμενη μέρα, ένιωσα υπέροχα.
Αυτό ήταν το σπίτι της Κατερίνας ΚΑΡΟΥΤΣΟΥ, ένα 85-year-old χήρα του οποίου τα μαλλιά είναι κατάμαυρος και ο οποίος εξακολουθεί να κάνει μακαρόνια με το χέρι, το τροχαίο ζύμη ζυμαρικών σε ένα κουπί σε σχήμα πλοίου. «Ποτέ δεν είχα την ξηρά ουσία», είπε.
Η Ικαρία είναι σχεδόν 100 τετραγωνικά μίλια και 30 μίλια από τις ακτές της Τουρκίας
Η Ικαρία είναι σχεδόν 100 τετραγωνικά μίλια και 30 μίλια από τις ακτές της Τουρκίας
Με απλά το σπίτι της με μια θορυβώδης τζάκι σε ένα μεσαιωνικό μέλλον εστία, μου έδειξε τον κάδο του φρεσκοκομμένα χόρτα - ένα μείγμα από πικραλίδα, άγριο οξαλίδα, ραδίκια και τα φύλλα μάραθου, καθώς και άλλα φυτά που δεν θα μπορούσε να εντοπίσει.
Το δείπνο ήταν χόρτα, τα ζυμαρικά, τα άγρια ​​μανιτάρια από τους λόφους και ένα μπολ με ξινή, πρόσφατα συγκομιδή ελιάς - σε αυτή τη μορφή, είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντι-καρκινικές ιδιότητες.
Παρατήρησα ότι οι γυναίκες γύρω από το τραπέζι είχε όλα όμορφα χροιές, με ένα 58-year-old αποκαλύπτοντας ότι ποτέ δεν είχε βάλει τίποτα για άψογη, έξοχος το δέρμα της, εκτός από σαπούνι, νερό και την περιστασιακή βουτιά του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού.
Της ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας παραταθεί μόνο για λίγο ελαιόλαδο τρίβονται στα χείλη της, αν έχεις ξηρό. Ήταν ένα από τα εννέα παιδιά της Κατερίνας, όλα αυτά που γεννήθηκαν στο διπλανό δωμάτιο, χωρίς φάρμακα ή αναισθητικό, μόνο τα ministrations της τοπικής μαία.
Ίσως το κλειδί για τη μακροζωία Ικαριώτες είναι ότι δεν μπορείτε να πάρετε οπουδήποτε στο νησί, χωρίς να σκαρφαλώνει σε έναν απότομο λόφο
Ίσως το κλειδί για τη μακροζωία Ικαριώτες είναι ότι δεν μπορείτε να πάρετε οπουδήποτε στο νησί, χωρίς να σκαρφαλώνει σε έναν απότομο λόφο
Σε εκείνες τις ημέρες, όλα τα μωρά στο νησί ήταν απογαλακτισμού για kourkouti, η οποία αποτελείται από αλεύρι ροδίσουν σε μια κατσαρόλα πάνω από τη φωτιά για την οποία το νερό και το γάλα («και ένα αυγό αν ήμασταν τυχεροί») προστέθηκαν.
Κατερίνα πήρε μόνο ηλεκτρική ενέργεια το 1973 - και θα χρειαστούν άλλα δέκα χρόνια για όλο το νησί για να συνδεθεί μέσα
Επιστροφή στην καφετέρια, με τα ράφια του σαμπουάν, το ούζο και τα μπισκότα, Γρηγόρης Tsahas αναρωτιέται αν το μυθικό μακροζωία θα μπορούσε να πεθάνει έξω με τη γενιά του.
Έχει τέσσερα παιδιά, τέσσερα εγγόνια και τέσσερα υπέροχα εγγόνια. «Αν θέλουν να ζήσουν όσο εγώ, θα πρέπει να αναλάβει τη φροντίδα των τροφίμων και της διατροφής τους. Αλλά θέλουν να φάνε όλα αυτά τα πράγματα », λέει, κουνώντας σε jumbo πατατάκια προς πώληση.
Εν τω μεταξύ, η είδηση ​​για την μαγική Ικαρία εξαπλώνεται. Οι New York Times, το BBC και το CNN έχουν όλοι εδώ για να υποβάλει έκθεση σχετικά με το νησί. Φυσικά, δεν είναι όλοι οι αιωνόβιοι θέλει να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης, ενώ άλλοι, όπως ο Γρηγόρης, αγαπούν μόνο την προσοχή.
«Είναι ωραίο να είναι διάσημη», λέει, Dapper ως αγόρι κουδούνι σε ένα χέρι-πλεκτά πουλόβερ και κασκόλ καμαρωτός.
Έχει ένα παχύ κεφάλι του άσπρα μαλλιά και είναι περίπου 5ft. Έχει τεθεί σε νοσοκομείο μόνο μια φορά, για να έχουν το παράρτημα του έξω, και είχε πολλές θέσεις εργασίας.
Το αγαπημένο του ήταν στη δεκαετία του τριάντα, ως ημιονηγός. Θα οδηγήσει μουλάρια του στο λιμάνι, τοποθετήστε τους με κάρβουνο από τα πλοία, τότε τους οδηγήσει πίσω πάνω από τους λόφους. Σήμερα, ο ίδιος εξακολουθεί να συγκομιδές δική ελιές του. «Αγαπώ τη ζωή εδώ. Αυτό είναι ό, τι έχω κάνει για να επιβιώσει. Μένω θετικά », λέει.
Ευαγγελία ΚΑΡΝΑΒΑ λέει μια διαφορετική ιστορία. «Η ζωή μου ήταν πολύ δύσκολο», λέει.
«Υπήρχαν φορές, όταν υπήρχε μεγάλη φτώχεια και την πείνα. Τα χρόνια του πολέμου εδώ ήταν το χειρότερο ».
Παντρεύτηκε το 1942 και είχε το πρώτο της παιδί, ένα κοριτσάκι, το επόμενο έτος - αλλά δεν είχε τίποτα για να την τροφοδοτήσει με.
Θυμάται πρόκειται να τον επικεφαλής των στρατιωτικών του νησιού και ζητώντας μια κουταλιά ζάχαρη για το μωρό της. Είχε ενημερωθεί ότι οι διατάξεις που ήταν για τους στρατιώτες μόνο και έδιωξε.
Το μωρό της πέθανε από την πείνα, όπως έκανε και μια άλλη κόρη ένα χρόνο αργότερα.
Ποιος μπορεί να φανταστεί τα heartaches που βρίσκονται πίσω από τα χαρούμενα βαμμένα μπλε πόρτες σε αυτά τα γραφικά χωριουδάκια - Ευαγγελία αλλά δεν είχε σπάσει. «Όχι, δεν είχα δύναμη. Πιστεύω στο Θεό, "λέει.
«Θα είναι 100 το Μάρτιο, αλλά εγώ εξακολουθώ να αισθάνομαι σαν να είμαι 20 ετών. Έχω τρία παιδιά, επτά εγγόνια, τέσσερα δισέγγονα και ένας μεγάλος-εγγόνι θα γεννηθεί το Πάσχα. Δεν μπορώ να περιμένω ».
Γιώργος Κασσιώτης, 103, ζει με τη δεύτερη σύζυγό του.  Πιστεύει γενιά του είναι ειδική
Γιώργος Κασσιώτης, 103, ζει με τη δεύτερη σύζυγό του. Πιστεύει γενιά του είναι ειδική
Έχει σερβίρει στους επισκέπτες της choc παγωτά και τα γυαλιά του Tia Maria και αποκαλύπτει ότι κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού και τα ψώνια της. «Κάθε χρόνο κάνω περισσότερη και όχι λιγότερη», λέει.
Ποτέ δεν υπήρξε στο νοσοκομείο. «Δεν υπάρχουν γιατροί, δεν άλγη και πόνους,» λέει. Μόνη δυσκολία της είναι ότι είναι σχεδόν τυφλός από το ένα μάτι.
«Έτσι, κάθε μέρα πριν πάω στα μαγαζιά προσεύχομαι στην Αγία Παρασκευή, ο άγιος προστάτης των ματιών, ότι δεν θα το ταξίδι στις λιθόστρωτο». 
Η συμβουλή της για τη ζωή μακριά;
«Το πράγμα είναι, όποιος θέλει να ζήσει πολλά χρόνια πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Δεν πρέπει να πάρετε υπνηλία. Για να είναι ενεργό είναι το κλειδί ».
Γιώργος Κασσιώτης θα συμφωνήσουν. Στην ηλικία των 103, ζει με τη δεύτερη γυναίκα του Βούλα στον Άγιο Κήρυκο.
Από τον καναπέ πίσω του είναι παχιά αρχεία γεμιστό με όλα τα τρέχοντα έργα του. Έχει μόλις γράψει στον πρωθυπουργό να ασκήσει πιέσεις για ελληνικές σημαίες να πετάξει σε όλα τα πλοία επιστρέφουν στο λιμάνι.
Ο πρώην αξιωματικός του ιππικού, είδε δράση στην Αλβανία και εργάστηκε ως χρηματιστής.
Γιώργος πιστεύει ότι η παραγωγή του είναι ιδιαίτερη. Οι αυτοί που ήρθαν πριν δεν είχαν αρκετό ελαιόλαδο, αυτοί που ήρθαν μετά είχαν πάρα πολλά άσχημα πράγματα. Αντίθετα, πολύ σκληραγωγημένος του σώζονται στην οργανική πηκτή ειδικού ηλικία, με στωική στάση.
«Από τότε που ήμουν παιδί, το πρωινό μου ήταν χυμό πορτοκάλι, ένα ωμό αυγό, κουταλιά μέλι και ταχίνι. Στη συνέχεια, έχω ένα φλιτζάνι καφέ. Δεν καπνίζω. Πίνω κρασί, αλλά όχι το πρωί.
«Δεν αισθάνομαι παλιά, δεν αισθάνονται νέοι, θα ήθελα απλώς να αισθάνονται καλά. Το μυαλό μου είναι καταπληκτική, τα πόδια μου δεν είναι τόσο καλή, αλλά θα πρέπει να κρατήσει συμβαίνει. "
Ίσως αυτό είναι το κλειδί. Τα λαχανικά και το φρέσκο ​​αέρα βοήθεια, φυσικά, καθώς δεν είναι ποτέ σε θέση να πάρει οπουδήποτε στο νησί, χωρίς να σκαρφαλώνει σε έναν απότομο λόφο. Η σάρκα πρέπει να είναι πρόθυμοι, αλλά στο τέλος αυτό είναι το πνεύμα που μετράει.
Αυτό, καθώς και η δυνατότητα να ζήσει μια απλή ζωή και να ζήσουν καλά.



Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2261099/JAN-MOIR-meets-villagers-Ikaria-whove-discovered-hit-100-enjoy-minute.html#ixzz2Hw3erPgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου