Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

"ΣΤαγώνες" το ντοκιμαντέρ της Νέλλης Ψαρρού για τις περιπέτειες του νερού στην Ελλάδα απο σήμερα Ελεύθερα!

Δείτε αυτό το ντοκιμαντέρ και θα ανακαλύψετε τις ομοιότητες που έχει με το Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στην Προεσπερα Το έργο αυτό πέρασε με την υπογραφή του τότε Δημάρχου των Ραχών  και  όλης  της Αντιπολίτευσης στο Νησί μας Οικολόγοι και μη... δώσατε την υπογραφή σας και είστε όλοι υπόλογοι σε αυτό που μας φέρατε ! Και εντάξει άντε να πούμε ότι οι "Οικοδόμοι" δεν είχαν τις γνώσεις ....εσείς που φωνασκείτε ότι είστε οι "Οικολόγοι" του Νησιού μας δεν το γνωρίζατε?

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτού του ντοκιμαντέρ. Ταξιδεύοντας σε πέντε περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αποπηγάδι Χανίων, ανατολική Χαλκιδική, Ασωπό και Βόλο) θα δούμε ότι ο πόλεμος του νερού δεν είναι ένα πιθανό σενάριο από το μακρινό μέλλον, αλλά μια πραγματικότητα που βιώνουν συμπολίτες μας εδώ και χρόνια και σήμερα χτυπά τις πόρτες όλων μας. 

Ένα ντοκιμαντέρ για τις περιπέτειες του νερού στην Ελλάδα



Βόλος: 20 χρόνια αγώνα ενάντια στην πίστωση των φυσικών πηγών του Πηλίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τον Βόλο » βιομηχανική περιοχή χρειάζεται. Οι άνθρωποι είναι τώρα που αντιτίθενται στην απόφαση της Δημοτικής Επιχείρησης Βόλου της Ύδρευσης και Αποχέτευσης για να πάρει φρέσκο ​​νερό του Πηλίου χλωριωμένο, ενώ διανέμεται στην πόλη μέσω των σωλήνων αμιάντου τσιμέντου νερό.
Ασωπός: Οι βιομηχανικές δραστηριότητες έχουν μολυνθεί Ασωπού ποταμού και η aquifier με εξασθενές χρώμιο , η οποία είναι υπεύθυνη για το υψηλό επίπεδο των θανάτων που προκαλούνται από καρκίνο στο γεωργικό τομέα του Ασωπού λεκάνης. . Επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν αύξηση των θανάτων από καρκίνο από 6% το 1988 σε 36% το 2004
Θεσσαλονίκη: Η συνεχιζόμενη ιδιωτικοποίηση της Θεσσαλονίκης Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης - ο ρόλος του νερού πολυεθνική Suez και τοπικό εργολάβο Άκτωρ. Το πολίτευμα είναι τώρα προσπαθεί να εμποδίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την ιδιωτικοποίηση, που προωθείται από τις δύο απλούς κινήματα και τους δήμους της περιοχής.
Αποπηγάδι: Το αιολικό πάρκο στην κορυφή του βουνού Αποπηγάδι στην Κρήτη δεν είναι μια φιλική προς το περιβάλλον επενδύσεων, αλλά μια απειλή για το τοπικό νερό πόρους και τα άγρια ​​ζώα που επιβλήθηκε στους κατοίκους της περιοχής με βίαιη δράση της αστυνομίας. Ο επενδυτής σε αυτή την περίπτωση είναι η γνωστή γαλλική πολυεθνική EDF.
• Σκουριές: Τα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής, που τώρα ανήκουν σε μια καναδική πολυεθνική εταιρεία είναι υπεύθυνη για τη ρύπανση των τοπικών υδάτινων πόρων και των αποθεματικών. Οι ντόπιοι που αντιτίθενται στην επένδυση τώρα διώκονται για την τρομοκρατία    πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου