Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013
Μέλι και μηλόξιδο φάρμακο για το βήχα
Ανακατεύουμε μέλι και ξύδι μήλου με νερό. Συνδυάζουμε 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι μήλου με 1 - 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι νερό και πινουμε το μείγμα μία με δύο φορές την ημέρα. Ακόμα μπορούμε να βάλουμε για 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν, 1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ μια κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο, και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Το πιπέρι και το τζίντζερ χρησιμοποιούνται για να μειώσουν τον πόνο και τη φλεγμονή. Συνιστώμενη δόση έως και τρία κουταλάκια του γλυκού την ώρα του ύπνου .Προσοχή δεν δίνουμε μέλι σε βρέφη κάτω του ενός χρόνου Και φυσικά το μέλι να είναι από το νησί μας γιατί είναι το καλύτερο !!!!και το μηλοξυδο να μην είναι χημικοξυδο !Πηγη eHOW
Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013
Συνταγή για Φυσική Οδοντόκρεμα
Οι περισσότεροι οδοντόπαστες στην αγορά περιέχουν συστατικά όπως το φθόριο, ξυλιτόλη, ένζυμα και άλλα συστατικά
Συστατικά
- Γι 'αυτη την οδοντόκρεμα, θα χρειαστείτε:
6 κουτ. μαγειρική σόδα
1/3 κουτ. αλάτι
4 κουτ. γλυκερίνη
15 σταγόνες εκχύλισμα μέντας
Η μαγειρική σόδα λευκαίνει τα δόντια και τα καθαρίζει . Το αλάτι έχει το ίδιο αποτέλεσμα ως αντισηπτικό, στον καθαρισμό των δοντιών. Η γλυκερίνη είναι η βάση για να να κάνει το μείγμα παχύ και κρεμώδες. Η μέντα χρησιμοποιείται για τον αρωματίσει και για φρεσκάρει την αναπνοή.
Διαδικασία
- Ανακατεύουμε τα συστατικά σε ένα μικρό δοχείο έτσι ώστε το μείγμα απόκτηση μια παχιά συνοχή. Αυτή η φυσική οδοντόπαστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά, ακριβώς όπως και άλλες οδοντόκρεμες. Φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα γυάλινο βάζο
Χρήση
- Βάλτε μια μικρή ποσότητα της οδοντόκρεμας στην οδοντόβουρτσα σας. Ξεκινήστε από το πίσω μέρος του στόματός σας και πηγαίνετε προς τα εμπρός. Βουρτσίστε τα δόντια σας για τουλάχιστον δύο λεπτά. ΠΗΓΗ eHOW
Μαγειρική με βότανα
Ντολμάδες με φύλλα μολόχας Μια συνταγή από την Irini Lianopoulou Η Ειρήνη είναι από την Κρήτη και μας περιγράφει πως την φτιάχνει
-
Αν και δεν τα πάω καλά με τις συνταγές με την έννοια ότι μαγειρεύω χωρίς ποσότητες ,με το μάτι που λένε. Για αυτό και μου είναι πολύ δύσκολο να δώσω συνταγές, όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν το κάνω για μη αποκαλύψω τα "μυστικά" μου. Το μυστικό εδώ είναι απλό, αντί για κληματόφυλλα, χρησιμοποιείς φύλλα μολόχας που είναι άφθονα στην εξοχή. Μαζεύω μεγαλούτσικα φύλλα, προσέχοντας φυσικά να τα μαζέψω μακριά από αυτοκίνητα.Τα πλένω καλά και με ένα μυτερό μαχαιράκι κόβω τον μίσχο, το κλωναράκι, όπως κάνουμε και στα κληματόφυλλα. Στη συνέχεια τα βάζω λίγα λίγα, προσέχοντας να είναι όλα τοποθετημένα προς την ίδια κατεύθυνση για να μη καθυστερώ στο γέμισμα, πάνω σε τρυπητή κουτάλα , τα πιέζω ελαφρά για να μη φύγουν με μια σπάτουλα ξύλινη και τα βυθίζω γιά 1-2 λεπτά σε νερό που βράζει. Μέχρι να κρυώσουν ετοιμάζω τη γέμιση. Ρυζάκι καρολίνα, μπόλικο κρεμμύδι, λίγη ντομάτα ώριμη τριμμένη, μαϊντανό, άνιθο, μάραθο, αλάτι ,πιπέρι και λάδι. Φτιάχνω ντολμαδάκια με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε τα κληματόφυλλα.Βάζω στον πάτο της κατσαρόλας μια στρώση φύλλα για να μη κολήσει το φαγητό.Αραδιάζω σε σειρές τα ντολμαδάκια και σκεπάζω με ένα πιάτο για νη μη διαλύσουν . Βάζω νεράκι, μέχρι να σκεπάζονται, λάδι και μπόλικο λέμόνι. Ξεκινάω με δυνατή φωτιά και όταν πάρει βράση, χαμηλώνω Χρειάζεται περίπου 1 ώρα. Μπορείς να δοκιμάσεις ανασηκώνοντας λίγο το πιάτο. Αφήνουμε να κρυώσει για να βγαίνουν όμορφα οι ντολμάδες , ένας ένας που λέμε !! Στην Κρήτη τρώμε τους ντολμάδες από κληματόφυλλα βάζοντας και γιαούρτι στο πιάτο. Εγώ πάντως δεν έχω υπομονή να περιμένω να κρυώσουν!! Την άλλη μέρα ομολογουμένως όμως καταλαβαίνεις καλύτερα την γεύση τους. Είναι η τρίτη φορά που τους φτιάχνω, αυτή τη φορά, άφησαν μια ελαφρά γλοιώδη υφή, την οποία βέβαια εξισορροπεί το λεμόνι και δεν είναι δυσάρεστη.Υποθέτω ότι έχει να κάνει με την εποχή της συλλογής, δεν θυμάμαι καλά τις άλλες φορές πρέπει να τα μάζεψα πιο αργά, κοντά στην Άνοιξη. Πάρα πολές τέτοιες ιδέες για νόστιμα φαγάκια με ταπεινά χόρτα της φύσης βρίσκεις στο βιβλίο της Μυρσίνης Λαμπράκη "Τα χόρτα" που είναι το ευαγγέλιό μου.Συγγνώμη που δεν σας δίνω ποσότητες, μπορείτε να τις δειτε από μια οποιαδήποτε συνταγή για ντολμάδες. Ελπίζω να τους φτιάξετε !Καλή επιτυχια!!!!
Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013
Αγιογραφίες από την Ικαρία
Ο Αλέκος Οσογια ,γεννημένος στον Λίβανο από Έλληνες γονείς, αποφασίζει σε μικρή ηλικία να επιστρέψει στην πατρίδα και να ασχοληθεί με την μεγάλη του αγάπη την Αγιογραφία Θεωρείτε από τους καλύτερους Αγιογράφους της γενιάς του Η τύχη μας, τον έφερε και στην Ικαρία, για να αγιογραφισει πολλές εκκλησίες του νησιού ,Άγιος Κήρυκος .Έυδηλος, Κουνιάδου, Καρκιναγρι, και φυσικά του Χρηστού την μεγάλη εκκλησία στην οποία ανήκουν και οι παραπάνω εικόνες. Όνειρο του είναι να γίνει μόνιμος κάτοικος της Ικαρίας Αλέκο στο εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)