Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Μποτάκια που θα σου λύσουν τα… πόδια!





          



 




                                                        
                                                                                














ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΌ ΤΟ ΜΠΟΣΤΆΝΙ ΜΑΣ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
























                                                       ΠΗΓΗ http://hobidefterimden.blogspot.com.br/

Καρπός άγριας τριανταφυλλιάς




Πως αποξηραίνομαι τον καρπό της άγριας τριανταφυλλιάς





Καρποι      άγριας τριανταφυλλιάς σε λαδι ,μελι





Βήμα 1

Στάδιο 2

Βήμα 3

Στάδιο 4

Βήμα 5

Στάδιο 6

Βήμα 7

Βήμα 8

Βήμα 9

Ζελές αγριοτριανταφυλλιας

Rose Hip Jelly



5 φλυτζάνια καρποί
4 φλυτζάνια νερό                                                                                                                                                                                                                                                   `Τα καθαρίζουμε πολύ καλά βγάζουμε τα κοτσάνια και τα πλένουμε με

κρύο νερο


 

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με νερό και τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά .Βγάζουμε την κατσαρόλα από το ζεστό μάτι και την αφήνουμε σκεπασμένη όλο το βράδυ




Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με νερό και τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά .Βγάζουμε την κατσαρόλα από το ζεστό μάτι και την αφήνουμε σκεπασμένη όλο το βράδυ


Picked μέσα και έτοιμος να βράσει
Αφού βράζεται και αφήνεται να καθίσει όλη τη νύκτα

Την επόμενη μέρα  αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τρυπητό που από κάτω έχουμε βάλει μια σήτα ,κόσκινο

Jam κάνουν κόσκινο
Πιέζοντας τον πολτό από το κόσκινο
 Το τελικό αποτέλεσμα ήταν να πάρω 2 φλυτζάνια πολτό/χυμό προσθετουμε ένα φλιτζάνι νερό  και   3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη και 1/2 χυμό λεμονιού   και βράζουμε το μείγμα αυτό σε  μέτρια  θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά  Ανακατεύουμε συχνά μέχρι το σιρόπι να γίνει ζελές   .Όταν ο ζελές είναι έτοιμος τον ρίχνουμε    σε αποστειρωμένα βάζα,

Ο πολτός και ο χυμός
Θέρμανση, μετά την προσθήκη χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην συνταγή αυτή φυσική πηκτινη από μήλα, σπόρους  κυδωνιού ,άσπρη ψίχα από  εσπεριδοειδή Αν βάλουμε πηκτινη αφαιρούμε ζάχαρη από την συνταγή



Τα κυνόροδα περιέχουν φλαβονοειδή, καροτένια και μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C. Έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, είναι τονωτικά, βοηθούν στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος, της αναιμίας και της διάρροιας. Συντελούν στην καλή απορρόφηση του σιδήρου και του ασβεστίου ενώ θεωρούνται ότι έχουν τη δυνατότητα να ρίχνουν τις πέτρες της χολής. Από τα κυνόροδα προέρχεται η ουσία gopo, ιδανική στην αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας. Το έλαιο του κυνόροδου έχει αντιγηραντική δράση.
Ενδεικτικά για την περιεκτικότητα σε βιταμίνη C αναφέρουμε:
100 γρ. πορτοκάλι περιέχουν 45 μιλιγκράμ βιταμίνης C.
100 γρ. ακτινίδια περιέχουν  145 μιλιγκράμ ενώ
100 γρ. κυνόροδα περιέχουν 3000 μιλιγκράμ βιταμίνης C.
//www.paratusfamiliablog.com/