Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016
Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016
Φλούδες εσπεριδοειδών: Πώς να αφαιρέσετε τα φυτοφάρμακα
Ναι σίγουρα, τρώμε με το στόμα μας, αλλά επίσης συχνά και με τα μάτια . Υπάρχουν πολλοί καταναλωτές, που προσελκύονται από προϊόντα που φαίνονται αψεγάδιαστα , αλλά αυτό έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι τόσο υγιεινό. Μια από τις πιο εντυπωσιακά περιπτώσεις είναι τα εσπεριδοειδή. Πως να ξεχωρίζουμε ένα βιολογικό πορτοκάλι
Ένας παράγοντας είναι η τιμή, η οποία συνήθως είναι υψηλότερη από εκείνη των φρούτων που δεν είναι βιολογικά.Το βιολογικό πορτοκάλι μπορεί να αναγνωριστεί από την παρουσία του φύλλου στο στέλεχος ,η απουσία του σε πολλές περιπτώσεις γίνετε με αποφυλλωτικό μια χημική επεξεργασία. Το δέρμα του πορτοκαλιού πρέπει να είναι ματ και τραχύ στην αφή, λίγο ""σαν μαραμένο"".Το πολύ λαμπερό και φωτεινό, είναι πιθανό ένδειξη ότι έχουν χρησιμοποιηθεί συνθετικά προϊόντα ή κάποια ειδικά κεριά ( δίνουν γυαλάδα και βελτιώνουν την αισθητική εμφάνιση) και συντηρητικά
(Ε 233 Θειαβενδαζόλιο
E230: Διφαινύλιο E904: Σέλλακ
Γομαλάκα E200 - σορβικό οξύ)
, συμπεριλαμβανομένων των παρασιτοκτόνων
που έχουν ως στόχο τον αποκλεισμό μυκητιακών πολλαπλασιασμών, και την παράταση της εμπορικής ζωής του προϊόντος. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τα εσπεριδοειδή που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρώπης! Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για όλα τα εσπεριδοειδή ,λεμόνια ,μανταρίνια κλ
Και τέλος είναι σημαντικό να ελέγξετε αν η συσκευασία ή το ίδιο το φρούτο, δηλώνει σαφώς τη Βιολογική του καλλιέργεια
Για την εξάλειψη των υπολειμμάτων των προϊόντων αυτών, η κλασική θεραπεία που προτείνεται (η σόδα )δεν είναι μια καλή επιλογή. Στην πραγματικότητα, τα κεριά και τα φυτοφάρμακα έχουν συχνά μία βάση λιπιδίων , ως εκ τούτου, είναι δεδομένο ότι αν τρίψτε το δέρμα του φρούτου με ένα πανί εμποτισμένο με κάποιο έλαιο είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στη διάσπαση των συγκεντρώσεων των ουσιών αυτών, προκειμένου να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα των εσπεριδοειδών με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Η καλύτερη πρόταση είναι ,τα εσπεριδοειδή που βάζουμε στο τραπέζι μας να είναι Ελληνικά και καλλιεργημένα με βιολογικά μέσα ! πηγη https://translate.googleusercontent.com
Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016
Νοέμβριος στην Ικαρία
Νοέμβρης μήνας με καράβι ταξιδεύει Άγιος Κήρυκος,Εύδηλος ,Ικαρία
μεθυστικά στα πανηγύρια μνημονεύει
Αγ.Μηνά και Μιχαήλ του Αρχαγγέλου
Το Ικαριώτικο σκοπό παίζει στη λύρα
και λέει του έρωτα τα πάθη και τη μοίρα, το Ικαριώτικο σκοπό παίζει στη λύρα και λέει του έρωτα τα πάθη και τη μοίρα, Νοέμβρης μήνας... Νοέμβρης μήνας...Καλό μήνα μ’ ένα καιρό που όλο σκέφτεται να βρέξει ... |
Πέζι , Εριφί |
Καραβόσταμο |
Μονοκάμπι -Μηλιωπό |
Οξέ - Μαυράτο - Μαυρικάτο - Περδίκι |
Ράχες |
Χάλαρη |
Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016
Κολοκάσι σαλάτα της Μακροζωίας,....... με Αγάπη από την Ικαρία !
Συστατικά
- 2 κιλά ρίζες κολοκάσι , αποφλοιωμένες
- Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες κατά το ήμισυ και
- 1 μικρό κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 8 ελιές
- 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο
- 1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού Οδηγίες
- Τρίψτε το κολοκάσι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και ξεφλουδίστε το φλούδι του με ένα κοφτερό μαχαίρι , κόβοντας και απορρίπτοντας τα άκρα του . Κόψτε το κολοκάσι σε κύβους 2-inch / 5-cm.
- Τοποθετήστε τους κύβους σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Αφήστε να πάρει μια βράση.Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν , περίπου 15 έως 20 λεπτά. Στραγγίστε και ξεπλύνετε τα κομμάτια σε ένα σουρωτήρι.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, τον μαϊντανό, τις ελιές, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι. και έτοιμη η σαλάτα για να την σερβίρετε.
- Η σαλάτα αυτή τρώγεται είτε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. πηγες http://www.dianekochilas.com/ http://www.clickatlife.gr/
Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016
Βυθίστε τα μήλα σε ζεστό νερό και αν αυτό συμβεί τότε θα είναι καρκινογόνα (Βίντεο)
Τα μήλα είναι ένα από τα φρούτα με τα περισσότερα φυτοφάρμακα - Τα μήλα ψεκάζονται μέχρι και 12 φορές το χρόνο μέχρι να έρθει η ώρα της συγκομιδής τους .
Στη συνέχεια, μια αρκετά συνήθης διαδικασία είναι η εμβάπτιση τους σε κερί, το οποίο τα καθιστά φαινομενικά ωραιότερα και τα κρατά εμφανισιακά μακρυά από το σάπισμα .
«Η πικρή γεύση της εντατικής παραγωγής μήλων "
Η Greenpeace εχει αναλύσει την εντατική παραγωγή μήλων σε 12 ευρωπαϊκές χώρες και τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικα.!Τα αποτελέσματα της έρευνας , που συγκεντρώθηκαν στην έκθεση «Η πικρή γεύση της εντατικής παραγωγής μήλων " , είναι ανησυχητικά: Τα δυο τρίτα δειγμάτων Εδάφους και του Νερού που λαμβάνονται από τους οπωρώνες μηλιάς στην Ευρωπαϊκή ήπειρο περιέχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων με το 70% των εν λόγω ουσιών να έχουν τοξικότητα Πολύ υψηλή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον ! .
Οι Γιατροί συμβουλεύουν ότι το καλύτερο για την υγεία μας είναι να αγοράζουμε μήλα βιολογικής παραγωγής, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε είναι καλύτερα να ξεφλουδίζουμε τα μήλα αφού πρώτα τα βυθίσουμε σε ζεστό νερό
Το παρακάτω βίντεο δείχνει πώς το ζεστό νερό αφαιρεί το κερί, τη βρωμιά και τις χημικές ουσίες από τα μήλα που είναι τοξικά για το σώμα μας.Αν βέβαια δεν έχουν ήδη περάσει μέσα στη σάρκα τους ........
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016
Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016
Λευκά δόντια με φλούδες από το πορτοκάλι σας
Γνωρίζετε ότι η κίτρινη χροιά στα δόντια σας μπορει να αφαιρεθεί από τις φλούδες ενός πορτοκαλιού ;Οι Φλούδες πορτοκαλιού περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται D-λιμονένιο, η οποία βοηθά στη μείωση της χρώση στα δόντια (ακόμη και από το κάπνισμα!)
- Τρίψτε το εσωτερικό της φλούδας από ένα βιολογικό πορτοκάλι (το λευκό μέρος) πάνω από τα δόντια σας για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε.Κάνετε αυτό δύο φορές την ημέρα έως ότου αποκτήσετε μαργαριταρένια λευκά δόντια .
- Εναλλακτικά, μπορείτε να αναμίξετε σκόνη από φλούδα πορτοκαλιού και λίγο νερό για να κάνετε μια κόλλα. Χρησιμοποιήστε αυτή τη πάστα πάνω στην οδοντόβουρτσα σας και βουρτσίστε τα δόντια σας. Επαναλάβετε δύο φορές την ημέρα για μερικές εβδομάδες. Καλή επιτυχία σας και να θυμάστε ότι ...Ποτέ ξανά να μη πετάξετε τις φλούδες από το πορτοκάλι σας!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)