Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Κάνοντας χυμό σταφυλιών

ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ

Απαραίτητος εξοπλισμός
  • Ένα σουρωτήρι για το ξέπλυμα των σταφυλιών
  • 1 μεγάλη,  κατσαρόλα
  • 1 λεκάνη ,
    κόσκινο ή τουλπάνι
  • Ρόγες από σταφύλια                                                                                                      

ΜΈΘΟΔΟΣ

1. Διαλέξτε τα σταφύλια .
χυμό σταφυλιού-1.jpg χυμό σταφυλιού-2.jpg
2. Πλένετε τα σταφύλια . Βάλτε σταφύλια σε μια λεκάνη γεμάτη με νερό. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τις Πετάτε τις άγουρες και τις ζαρωμενες ρόγες.
χυμό σταφυλιού-3.jpg χυμό σταφυλιού-4.jpg
3

Πολτοποιείτε

τα σταφύλια .σε ένα τρυπητό η μύλο πατάτας
χυμό σταφυλιού-5.jpg
4. Μαγειρέψτε τα σταφύλια . Βάλτε τα σταφύλια πουρέ σε  μια μεγάλη κατσαρολα. Σιγά-σιγά θερμαίνετε τα σταφύλια και τον χυμό ,τον αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.Ανακατεύετε κατά διαστήματα έτσι ώστε τα σταφύλια να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας
5. Ετοιμάστε κόσκινο ή τουλπάνι . Πάρτε ένα άλλο μεγάλο δοχείο, τοποθετήστε ένα μεγάλο  κόσκινο πάνω του.
χυμό σταφυλιού-6.jpg χυμό σταφυλιού-7.jpg
 
6.  μείγμα σταφυλιών Με μια κουτάλα ρίχνετε το  μείγμα σταφυλιών πάνω από κόσκινο για     να στραγγίσουν.  Το αφήνετε  να στραγγίσει   αρκετές ώρες η όλη την νύχτα στο ψυγείο 
7. Τελειώνοντας .  Ξεπλύνετε το κόσκινο ή τουλπάνι και σουρώστε το χυμό και πάλι, για να φιλτράρετε μερικά από τα ιζήματα. Ρίχνετε το χυμό  σε  γυάλινα μπουκάλια . Απολαύστε το χυμό σας!Καλη επιτυχια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου