Η καψαϊκίνη, το δραστικό συστατικό στις πιπεριές τσίλι (αυτό τις καθιστά τόσο ζεστές και καυτερές), πυροδοτεί μια σειρά αντιδράσεων στο σώμα μας που τελικά οδηγεί σε αύξηση της παραγωγής της ινσουλίνης αυξητικού παράγοντα-1 (IGF-1). Ο IGF-1 είναι γνωστό ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των μαλλιών.
Όταν, ερευνητές από την Ιαπωνία έδωσαν σε 48 άτομα με αλωπεκία καυτερές πιπεριές δηλαδή, καψαϊκίνη, ισοφλαβόνες και φυτοοιστρογόνα, πήραν μια ευχάριστη έκπληξη.
Ανάμεσα σε αυτούς που πήραν καψαϊκίνη και ισοφλαβόνες, σχεδόν το 65 τοις εκατό είχε σημαντική προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών μετά από πέντε μήνες.
"Οι επιπτώσεις της καψαϊκίνης και των ισοφλαβονών μπορεί μπορούν να επιφέρουν την αισθητική ενεργοποίηση νευρώνων στο δέρμα", γράφουν οι ερευνητές στο περιοδικό Growth Hormone & IGF Research.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου