Διαλέγουμε ελιές χωρίς δαγκώματα και χτυπήματα. Τις πλένουμε πολύ καλά και γεμίζουμε μπουκάλια αναψυκτικών με....
Για κάθε μπουκάλι , διαλύουμε σε μια κούπα νερό 1 κουταλιά αλάτι και αδειάζουμε το διάλυμα στο μπουκάλι.
Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν οι ελιές και συμπληρώνουμε με 2-3 cm ελαιόλαδο. Τα μπουκάλια δεν πρέπει να είναι γεμάτα μέχρι πάνω δηλαδή δύο ή τρία δάχτυλα κάτω από κάτω από το στόμιό τους.για να μπορεί να γίνει η ζύμωση της ελιάς Ακόμα αν θέλουμε μπορούμε να τις αρωματίσουμε με διάφορα αρωματικά φυτά όπως είναι η Μυρτιά ,ο Σχίνος,το μάραθο,.....! Αντί για άρμη μπορούμε να βάλουμε θαλασσινό νερό αρκεί να είναι καθαρό ! Κλείνουμε τα μπουκάλια , τα βάζουμε σε σκοτεινό δροσερό μέρος και τα ξεχνάμε για 2-3 μήνες ανάλογα το μέγεθος των ελιών.Τα Χριστούγεννα, συνήθως είναι έτοιμα, (Μπορούν να τρώγονται όπως είναι, ή με σκόρδο, σέλινο, καυτερή πιπεριά και λάδι, ή μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, είναι επίσης κατάλληλες και για το Martini.)
Τότε , με ένα μαχαιράκι τρυπάμε λίγο το πλαστικό τους, το κόβουμε, και τις αδειάζουμε σε γυάλινο βάζο μαζί με την άλμη τους.
Παρατηρήσεις:
1
Μ ε το συγκεκριμένο τρόπο οι ελιές δεν θέλουν ξεπίκρισμα.
Οι ολόκληρες ελιές, διατηρούνται περισσότερο καιρό από τις χαραγμένες ή τις τσακιστές διατηρούν τα πλούσια θρεπτικά συστατικά τους όμοια με το αγνό παρθένο ελαιόλαδο .........μόνο που θέλουν υπομονή.
3
4
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου