Συστατικά:
- 1 λίτρο νερό
- 7 κουταλιές αλεύρ
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι (ή άλλα κοινά απολυμαντικά)
Προετοιμασία:
Ξεχωρίστε 1/3 του νερού και βάλετε το υπόλοιπο να βράζει,
προσθέστε στο ξεχωριστό νερό . 7 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύετε καλά
Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτετε το υπόλοιπο νερό με το διαλυμένο αλεύρι
Ανακατέψτε για 5 λεπτά.
Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι ή χλωρίνη και ανακατεύετε για 2 λεπτά ακόμα.
Σβήστε τη φωτιά, περιμένετε να κρυώσει και να το χρησιμοποιήσετε.
Αυτή η κόλλα μπορεί να αποθηκευτεί για 1 εβδομάδα στο ψυγείο.Έτσι για να είναι κρεμώδες και πάλι, απλά χτυπήστε την στο μπλέντερ.
- 1 λίτρο νερό
- 7 κουταλιές αλεύρ
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι (ή άλλα κοινά απολυμαντικά)
Προετοιμασία:
Ξεχωρίστε 1/3 του νερού και βάλετε το υπόλοιπο να βράζει,
προσθέστε στο ξεχωριστό νερό . 7 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύετε καλά
Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτετε το υπόλοιπο νερό με το διαλυμένο αλεύρι
Ανακατέψτε για 5 λεπτά.
Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι ή χλωρίνη και ανακατεύετε για 2 λεπτά ακόμα.
Σβήστε τη φωτιά, περιμένετε να κρυώσει και να το χρησιμοποιήσετε.
Αυτή η κόλλα μπορεί να αποθηκευτεί για 1 εβδομάδα στο ψυγείο.Έτσι για να είναι κρεμώδες και πάλι, απλά χτυπήστε την στο μπλέντερ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου