Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Μπισκότα με Μέλι με «Άρωμα» Χριστουγέννων


Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για τις γιορτές . Τα λίγα και κοινά συστατικά που τα συνθέτουν είναι  ήδη  μέσα στο ντουλάπι μας...


Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά + 1 ώρα ανάπαυσης + 5-7 λεπτά στο φούρνο
Κάνει περίπου 40 μπισκότα:

  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ για κέικ (περίπου 8 γραμμάρια)
  • 70 γρ βούτυρο
  • 40 g μελι
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ολόκληρο αυγό

Βάζουμε το αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια σε ένα μεγάλο δοχείο.

Ζυμώνουμε γρήγορα για να αποκτήσουμε ψίχουλα  ζύμης, στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό, το μέλι και τη ζάχαρη.


Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη είναι λεία και ομοιογενής,  την τυλιγουμε σε πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.


Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφανεια σε ένα πάχος περίπου 0,5 cm και κόβουμε τα σχήματα των μπισκότων που προτιμάμε.


Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να δουμε τις άκρες των cookies αρχίζουν να παιρνουν χρώμα (αυτό θα διαρκέσει περίπου 05/07/10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος της ζύμης  και του μεγέθους των cookies)


Βγάζουμε  τα μπισκότα από το ταψί  και    τ α  τοποθετούμε πάνω   σε μια σχάρα για να στεγνώσουν.


Σερβίρουμε  όταν έχουν κρυώσει.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ:   Για  να εξασφαλίσουμε  τη βέλτιστη προστασία σε αυτά τα μπισκότα, τα αποθηκεύουμε σε ένα κουτί, οταν ειναι κρύα. Εάν επιλέξετε να τα φτιάξετε , όπως και εγώ, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων,  μπορείτε  τα χρησιμοποιήσετε και σαν ένα γλυκό σπιτικό δώρο .                                                                                                                                         πηγη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου