Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ρεβυθόπιτα

Το αλεύρι ρεβιθιού είναι μια πίτα  της Γένοβας,και  γίνεται με αλεύρι ρεβιθιού, νερό,  αλάτι και ελαιολάδο.  . Σας συνιστώ να την  σερβίρετε ως ορεκτικό ενός δείπνου , κομμένο σε κύβους ή φέτες.

 Χρόνος προετοιμασίας: 3 ώρες
Υλικά για το ψήσιμο:


  • 250 γραμμάρια αλεύρι ρεβιθιού (βάλτε από βραδύς τα ρεβυθια στο νερό  Το πρωί τα σουρώνετε   και τα ρίχνετε  τα μέσα στο μουλτι    τα πολτοποιείτε έως ότου παύουν την μορφή χονδρόκοκκο αλευριού)
  • 750 ml νερού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Χύστε το νερό σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το αλεύρι ρεβιθιού, ανακατεύοντας προσεκτικά.


Συνεχίστε την ανάδευση μέχρις ότου οι σβώλοι να έχουν διαλυθεί πλήρως. Προσθέστε αλάτι για γεύση.


Αφήστε στη στάση αυτήν την κρέμα για 2 ώρες περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.                                               Ρίχνουμε το λάδι στο ταψί.


Ρίχνετε τα ρεβίθια στο ταψί και ανακατεύετε, ώστε το λάδι θα απλωθεί παντού.


Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία   ( 250 °) για περίπου 10-15 λεπτά.


Η Πιτα θα είναι έτοιμη όταν πάρει  ένα χρυσό χρώμα.


Αφήνετε να κρυώσει,την πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και την  κόβετε σε φέτες.

Δύσκολο να φτιάξεις ένα "φτωχό'''  φαγητό και να είναι και  Νόστιμο! Αυτή η πίτα όμως το καταφέρνει παρά την λιτότητα των υλικών της κερδίζει  στη ποιότητα της γεύσης της   Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε ...Καλή επιτυχία !  
Προτιμάμε πάντα τα Ελληνικά ρεβυθια και ας είναι λίγο πιο ακριβά  για τη τσέπη μας Είναι τόσο νόστιμα (και προπαντός φρέσκα) τα όσπρια της Ελληνικής Γης που είναι βλακεια μας να αγοράζουμε  από την μακρινή Κίνα ............ εσείς τι λέτε δεν είναι?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου