Ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα και νοστιμότερα πιάτα ζυμαρικών προέρχονται από τα νησιά του Αιγαίου....ένα από αυτά ειναι και το "Μάτσι" το Ικαριώτικο μακαρόνι Από τα παλιά χρόνια τα ζυμαρικά υπάρχουν στο διαιτολόγιο των Ικαριωτών .
Η πιο διαδεδομένη συνταγή, κάτι που ταίριαζε με όλα σχεδόν τα Ικαριώτικα γούστα , ήταν τα"Μάτσι"σπιτικά μακαρόνια σερβιρισμένα με ζεματισμένο λάδι ,ή γλίνα ( λίπος των γουρουνιών αντί για βούτυρο ) και μπόλικο τριμμένο τυρί τουλουμίσιο (τυρί που διατηρούσαν σε δερμάτινα ασκιά οι τσοπάνηδες ..Το πιο νόστιμο τυρί της Ικαρίας που δυστυχώς πια ελάχιστοι το φτιάχνουν ..)
"Μάτσι" ......Μμμμ😄😋😋
|
Ζυμώνουμε 1 κιλό αλεύρι με νερό ,και μια τσιμπιά αλάτι Το ζυμάρι αφου γινει σφικτό το ανοίγουμε με την μαλαχταρέ σε ψιλό φύλλο ,όπως της πίτας Το βάζουμε να στεγνώσει και το κόβουμε σε ψιλές λωρίδες |
|
Το ψήνουμε ειτε σα μακαρόνι στραγγιστό με σάλτσα ντομάτας και τυρί τουλουμίσιο ,ειτε σα σούπα δυναμωτική για τους αρρώστους αλλά και για τις εγκυμονούσες γ ια να το τρώνε την περίοδο που θήλαζαν τα μωρά τους 👶 |
|
Η κυρία Γεωργία Σπέη από το Καραβόσταμο μας τα ξαναθύμισε με τα προκομμένα χέρια της 👐 Να 'στε καλά κύρια Γεωργία ,για να φτιάχνετε τα Ικαριώτικα αλευρομυρωδάτα "Μάτσι"σας 😋 ..😋 😋 φωτογραφίες
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου