Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Σπιτικό παγωτό μέλι

Θα χρειαστείτε:
2 λοβούς βανίλιας
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα 
1/2 φλιτζάνι μέλι
                                                                                                                                                            Κόψτε τους λοβούς βανίλιας και ξύστε τους σπόρους, στη συνέχεια, προσθέστε τα σε μια κατσαρόλα μαζί με την κρέμα, το γάλα και το μέλι.
Θερμαίνεται προσεκτικά ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε  συνεχώς. Φέρεται σε βρασμό, στη συνέχεια, καλύπτετε και το αφήνετε  να καθίσει για μια ώρα.
Όταν κρυώσει θα πρέπει να το μεταφέρετε στο ψυγείο, όπου πρέπει να μείνει μέχρι να είναι απολύτως κρύο. 

Κοσκινίσετε να αφαιρέσετε τις βανίλιες , ρίξτε το στη συνέχεια σε έναν κατασκευαστή παγωτού. Εάν δεν έχετε έναν κατασκευαστή παγωτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατάλληλο ψυχόμενο  μπολ από κασσίτερο.  μετά από μια ώρα  ξανά κτύπημα για να του δώσει μια καλή υφή  , και πάλι μετά από περίπου 4 ώρες για την τελευταία ανάμειξη.
 Λίγο έξτρα μέλι  πάνω στο παγωτό  πριν το σερβίρετε. και καλή όρεξη!
http://thankheavens.com.au/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου