Βήμα 1: Προετοιμασία
Αφαιρείτε το ξύσμα από 2 λεμόνια και κόψτε σε λεπτές λωρίδες. Εάν είναι απαραίτητο αφαιρέστε τυχόν πικρή άσπρη ψίχα τους με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Βήμα 2: Σιρόπι Βράζουμε
Βράζετε το ξύσμα , 2 φλιτζάνια ζάχαρη , μια πρέζα αλάτι και 1 φλιτζάνι νερό για 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε μερικά φρέσκα φύλλα δυόσμου .Τα αφήνετε για 10 λεπτά. Στραγγίστε και τοποθετήστε τα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να κρυώσει το σιρόπι εντελώς.
Βήμα 5: Παραλλαγές
Πειραματιστείτε με την αντικατάσταση ορισμένων ή όλων από τα λεμόνια με άλλα εσπεριδοειδή. Βανίλια Λεμονάδα: Αν δεν έχετε δοκιμάσει αυτό, είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα και νόστιμο.Rosemary Λεμονάδα: μερικά κλωναράκια του δεντρολίβανου στο καυτό σιρόπι αντί της μέντας. Σημ Να προσθέσετε μπόλικο ξύσμα φρέσκου λεμονιού στο τελικό σιρόπι της Λεμονάδας για πιο λεμονάτο άρωμα ! πηγη http://www.instructables.com/member/NoFiller/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου