Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Σπιτική Λεμονάδα από την Γιαγιά !

.





Συστατικά: 6 λεμόνια 2 φλιτζάνια ζάχαρη 1 φλιτζάνι νερό, πρέζα αλάτι ,μένταΕικόνα Παραλλαγές

Βήμα 1: Προετοιμασία 

 Αφαιρείτε το ξύσμα από 2 λεμόνια και κόψτε σε λεπτές λωρίδες. Εάν είναι απαραίτητο αφαιρέστε τυχόν πικρή άσπρη ψίχα τους με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Βήμα 2: Σιρόπι Βράζουμε

Βράζετε το ξύσμα , 2 φλιτζάνια ζάχαρη , μια πρέζα αλάτι  και 1 φλιτζάνι νερό για 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε μερικά φρέσκα φύλλα δυόσμου .Τα αφήνετε  για 10 λεπτά. Στραγγίστε και τοποθετήστε τα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη  για να κρυώσει το σιρόπι εντελώς.

Βήμα 3: χυμός Λεμόνια

Συλλέξτε το χυμό από τα 6  λεμόνια .

Βήμα 5: Παραλλαγές

Πειραματιστείτε με την αντικατάσταση ορισμένων ή όλων από τα λεμόνια με άλλα εσπεριδοειδή.  Βανίλια Λεμονάδα: Αν δεν έχετε δοκιμάσει αυτό, είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα και νόστιμο.Rosemary Λεμονάδα: μερικά κλωναράκια του δεντρολίβανου στο καυτό σιρόπι αντί της μέντας.  Σημ  Να προσθέσετε μπόλικο ξύσμα φρέσκου λεμονιού στο τελικό σιρόπι    της Λεμονάδας για πιο λεμονάτο άρωμα !                                                        πηγη     http://www.instructables.com/member/NoFiller/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου