Πως να φτιάξουμε φυτική πυτιά από τσουκνίδα για να κάνουμε το τυρί μας
2] Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σουρώνουμε το μείγμα 3] Ρίχνουμε αλάτι στο υγρό από τις τσουκνίδες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει 4] Φυλάνε το υγρό στο ψυγείο και όταν θέλουμε να κάνουμε τυρί χρησιμοποιούμε μισό φλιτζάνι από την φυτική πυτιά για ένα κιλό περίπου γάλα
Αυτή η φυτική πυτιά είναι καλή μόνο για τυριά μικρής ωρίμανσης έως 6 μήνες για πιο μεγάλη ωρίμανση μπορεί να προκαλέσει πικρή γεύση στο τυρί Άλλα Βότανα που μπορούμε να κάνουμε φυτική πυτιά είναι το γαϊδουράγκαθο, και η μολόχα
R
. Η Τσουκνίδα ειναι ένας θησαυρός στον κήπο μας με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και οφέλη για την υγεία μας. Όταν σκεφτόμαστε τσουκνίδα μας έρχεται στο νου το τσίμπημα της κάθε φορά που την ακουμπάμε. Κι όμως χωρίς αυτό το ιδιαίτερο τσίμπημα της θα είχε καταστραφεί από τα έντονα και τα ζώα. Είναι η δική της ασπίδα προστασίας γι’αυτό πρέπει να φοράμε πάντα γάντια όταν την συλλέγουμε.
1]Προσθέτουμε 1 κιλό από κορυφές τσουκνίδας σε μια μεγάλη κατσαρόλα .Προσθέτουμε αρκετό νερό έτσι ώστε να τις σκεπάζει και βράζουμε το μείγμα για 20 με 30 λεπτά 2] Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σουρώνουμε το μείγμα 3] Ρίχνουμε αλάτι στο υγρό από τις τσουκνίδες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει 4] Φυλάνε το υγρό στο ψυγείο και όταν θέλουμε να κάνουμε τυρί χρησιμοποιούμε μισό φλιτζάνι από την φυτική πυτιά για ένα κιλό περίπου γάλα
Αυτή η φυτική πυτιά είναι καλή μόνο για τυριά μικρής ωρίμανσης έως 6 μήνες για πιο μεγάλη ωρίμανση μπορεί να προκαλέσει πικρή γεύση στο τυρί Άλλα Βότανα που μπορούμε να κάνουμε φυτική πυτιά είναι το γαϊδουράγκαθο, και η μολόχα
R
Για τα υπόλοιπα βότανα για πυτιά θα μας πεις κάτι; Οι αναλογίες είναι ίδιες με της τσουκνίδας; Μπορούμε να τα αναμίξουμε μεταξύ τους; Δηλαδή, λίγο τσουκνίδα+λίγο μολόχα + λίγο γαϊδουράγκαθο; Ή τα δύο από αυτά μεταξύ τους;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα Ελενη οχι δεν μπορουμε να αναμιξουμε τα βοτανα γιατι καθε βοτανο εχει διαφορετικες ιδιοτητες Θα ανεβασω συνταγη και για το γαιδουραγκαθο συντομα !!!!
Διαγραφή