1].Συνταγη φτιαχνω μηλοξυδο ...
Παιρνουμε ενα γυαλινο η ξυλινο βαρελακι 20 λιτρων και το γεμιζουμε μεχρι τη μεση με ξινα οργανικα μηλα (να μην ειναι ψεκασμενα). Τα μηλα πρεπει να τα μαχαιροκοψουμε σε 8-10 μερη - μαζι με τα φλουδια και τα κουκουτσια.Ριχνουμε εμφιαλομενο νερο μεχρι να σκεπαστουν τα μηλα ( και οχι μεχρι την πανω σταθμη του βαρελιου), βαζουμε 3 κουταλιες της σουπας ζαχαρη και 1 ποτηρακι κονιακ.Στο τελος το κλεινουμε απο πανω με πολλες στρωσεις γαζας (για να αεριζεται) και το αφηνουμε σε ηλιολουστο μερος, αλλα προστατευμενο απο βροχη, για 2 μηνες. Μετα απο ολο αυτο το διαστημα, το στραγγιζουμε με ενα καλσον και το ριχνουμε σε γυαλινα μπουκαλια, βαζοντας τα σε σκιερο μερος μακρια απο υγρασια. Μην φοβηθητε αν το μηλοξυδο ειναι θολο, ακομη καλυτερα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
πηγη : http://www.eatingdisorders.gr/forum/...tid=955&page=1
Παιρνουμε ενα γυαλινο η ξυλινο βαρελακι 20 λιτρων και το γεμιζουμε μεχρι τη μεση με ξινα οργανικα μηλα (να μην ειναι ψεκασμενα). Τα μηλα πρεπει να τα μαχαιροκοψουμε σε 8-10 μερη - μαζι με τα φλουδια και τα κουκουτσια.Ριχνουμε εμφιαλομενο νερο μεχρι να σκεπαστουν τα μηλα ( και οχι μεχρι την πανω σταθμη του βαρελιου), βαζουμε 3 κουταλιες της σουπας ζαχαρη και 1 ποτηρακι κονιακ.Στο τελος το κλεινουμε απο πανω με πολλες στρωσεις γαζας (για να αεριζεται) και το αφηνουμε σε ηλιολουστο μερος, αλλα προστατευμενο απο βροχη, για 2 μηνες. Μετα απο ολο αυτο το διαστημα, το στραγγιζουμε με ενα καλσον και το ριχνουμε σε γυαλινα μπουκαλια, βαζοντας τα σε σκιερο μερος μακρια απο υγρασια. Μην φοβηθητε αν το μηλοξυδο ειναι θολο, ακομη καλυτερα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
2] Συνταγή για μηλόξυδο
αυτη την συνταγη την βρηκα στο ιντερνετ δεν την εχω δοκιμασει.
Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια 1 κιλό μήλα, αφαιρώντας τους σπόρους και τα σκληρά μέρη . Μαζί με την φλούδα τα βάζουμε στο μουλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν χυλός. Τοποθετήστε το προϊόν σε ένα γυάλινο δοχείο , κεραμικό ή άλλο ,με την προϋπόθεση να μπορεί να κλείσει , προσθέστε 5 λίτρα νερό και 1 κιλό ζάχαρη άχνη .
Αφήνουμε να γίνει η ζύμωση για 40 ημέρες προσεχοντας τις ακόλουθες οδηγίες :
Για τις πρώτες 10 ημέρες αναδεύετε κατά διαστήματα , καθημερινά.
11η έως 30η ημέρα αναδεύετε κάθε δεύτερη μέρα (την μια ναι και την άλλη όχι ).
Από 31η έως την 40η ημέρατο αφήνετε να ξεκουραστεί χωρίς να το ανακατεύετε καθόλου.
Μετά την περίοδο αυτή ,το φιλτράρετε και το εμφιαλώνεται.
πηγη : http://www.eatingdisorders.gr/forum/...tid=955&page=1
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου