Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Υγιεινά και οικονομικά μωρομάντηλα



Τα μωρομάντηλα είναι για μένα μια από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις στο χώρο των μωρουδιακών!!!
Ίσως γιατί τα αγγελούδια μας έχουν τρομερή έφεση στο να λερώνονται! Εντός κι εκτός σπιτιού. Και κατά προτίμηση φορώντας καλά ρούχα!
Παρόλη την αγάπη μου για τα μωρομάντηλα όμως, εδώ και ένα χρόνο έχω σταματήσει να τα αγοράζω. Ο κυριότερος λόγος είναι γιατί είναι γεμάτα χημικά και τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να κάνω στροφή προς τα φυσικά προϊόντα (βλέπε σαπούνια, κεραλοιφές κτλ). Και αυτά που είναι για νεογέννητα και περιορισμένα σε χημικά, δε συμφέρουν καθόλου, τουλάχιστον όχι με τους ρυθμούς που τα καταναλώνουμε εμείς!
Ψάχνοντας για εναλλακτικές, είδα οτι πολλοί ράβουν υφασμάτινα βαμβακερά πανάκια και τα κρατούν υγρά. Περίπου στην ίδια λογική με τις υφασμάτινες πάνες. Αυτό θα ήταν ιδανικό αλλά νομίζω οτι θα χρειαζόμουν καμιά 100 πανάκια για να εξυπηρετήσω τις ανάγκες μου, για να μη μιλήσω για το πλύσιμο τους! Κατέληξα λοιπόν στο παρακάτω:

Χειροποίητα μωρομάντηλα

Θα χρειαστείτε
1. Χαρτί κουζίνας καλής ποιότητας (το πιο ανθεκτικό που θα βρείτε)
2. Μια κουταλιά της σούπας παιδικό αφρόλουτρο, εγώ χρησιμοποίησα αυτό που έχει άρωμα λεβάντα (ονόματα δε λέμε)
3. Μια κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο (κατάλληλο είναι και το baby oil αλλά νομίζω οτι το αμυγδαλέλαιο είναι καλύτερο, είπαμε, φυσικά προϊόντα!)
4. Ένα τάπερ που να χωράει το μισό χαρτί κουζίνας ή το παλιό κουτί από τα μωρομάντηλα.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό στη μέση.
Βάζουμε στο τάπερ 1,5 φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε το αφρόλουτρο και το αμυγδαλέλαιο.
Βάζουμε μέσα το μισό ρολό και μόλις αρχίσει να μουλιάζει βγάζουμε το χαρτόνι από τη μέση.
Κλείνουμε το τάπερ και το αφήνουμε να μουλιάσει καλά.
Αρχίζουμε να τραβάμε απο τη μέση.
Γρήγορο , οικολογικό, οικονομικό και υγιεινό!
Έφτιαξα ένα τάπερ για την κουζίνα και ένα πιο μικρό για να χωράει στην τσάντα με τις πάνες.
Στο μικρό έβρασα και χαμομήλι και το χρησιμοποίησα αντι για το μισό νερό. Είναι αντισηπτικό και μυρίζει και πιο ωραία απο το πρώτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου