Στην Ελλάδα, τα παλαιότερα χρόνια, τα χόρτα θεωρούνταν υποδεέστερη
τροφή, πιθανότατα λόγω του ότι καταναλώνονταν σε αφθονία από τους
φτωχούς ανθρώπους. Ύστερα από μια περίοδο υποτίμησης της διατροφικής αξίας τους
από τους Νεοέλληνες, έρχονται ξανά στο προσκήνιο μετά από έρευνες της
προηγούμενης δεκαετίας που έδειξαν ότι η καλή υγεία των μεσογειακών λαών
και ιδιαίτερα στη μακροζωία των Ικαριωτών οφείλονταν και στην κατανάλωση άγριων χόρτων
Τα χόρτα και ειδικότερα τα άγρια που φυτρώνουν στους αγρούς είναι
ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες E, C, φλαβονοειδή και πολυφαινόλες,
συστατικά που συνεισφέρουν σημαντικά στην αντιοξειδωτική ικανότητα του
οργανισμού. Επίσης, τα χόρτα είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα και
ειδικότερα σε α-λινολενικό οξύ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου