Η ονομασία οφείλεται στο ότι παλιότερα το έφτιαχναν με το μέλι που περίσσευε στις κερήρθες, το οποίο, αντί για σιμιγδάλι, το ανακάτευαν με χόντρο, δηλαδή αλεσμένο στάρι!
Υλικά για 3 μπολ:
Υλικά για 3 μπολ:
1 κούπα μέλι
2 κούπες νερό
5-6 κουταλιές σιμιγδάλι
Κανέλα
Σουσάμι
Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε μέσα το μέλι.Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση σβήνουμε τη φωτιά. Βγάζουμε 5-6 κουταλιές από το μείγμα σε μια κούπα και περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά. Διαλύουμε μέσα το σιμιγδάλι, βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά το μείγμαΤο βράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει ανακατεύοντας διαρκώς.Το σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και σουσάμι ~ είναι καλύτερο ζεστό ή χλιαρό!
2 κούπες νερό
5-6 κουταλιές σιμιγδάλι
Κανέλα
Σουσάμι
Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε μέσα το μέλι.Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση σβήνουμε τη φωτιά. Βγάζουμε 5-6 κουταλιές από το μείγμα σε μια κούπα και περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά. Διαλύουμε μέσα το σιμιγδάλι, βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά το μείγμαΤο βράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει ανακατεύοντας διαρκώς.Το σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και σουσάμι ~ είναι καλύτερο ζεστό ή χλιαρό!
Έχει έντονα γλυκιά γεύση, αν βάλετε δε μέλι Ικαρίας μοσχοβολάει το σπίτι! πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου