Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Τι μπορούμε να κάνουμε με φλούδες από λεμόνια?

Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν 5 έως 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από ότι ο χυμός του λεμονιού και δυστυχώς εμείς αυτό το τμήμα το πετάμε….. Οι φλούδες του λεμονιού έχουν την δυνατότητα να ανανεώνουν τα κύτταρα του σώματος μας με το να εκτοπίζουν τα τοξικά στοιχεία που εισέρχονται στον οργανισμό μας από τις τροφές και το περιβάλλον.                                                                                                Καθαριστικό ενζύμου με φλούδες από λεμόνια

Υλικά
7 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά μαγιά (σκόνη)
2-3 κούπες κομμένες και πλυμένες φλούδες από λεμόνι
1 λίτρο νερό
Παρασκευή
- Βάζεις όλα τα υλικά σε πλαστικό μπουκάλι μεγαλύτερης περιεκτικότητας από τον όγκο των υλικών σου.
- Κλείνεις καλά το καπάκι και ανακινείς.
- Ξεβιδώνεις λίγο το καπάκι για να απελευθερώνεται το διοξείδιο που σχηματίζεται.
- Αφήνεις 2-3 εβδομάδες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος να γίνει η ζύμωση και ελέγχεις συχνά το μπουκάλι (αν φουσκώσει, ξεβιδώνεις ακόμα το καπάκι).
- Ανακινείς συχνά το μπουκάλι (βιδώνεις το καπάκι, ανακινείς, ξεβιδώνεις ελαφρά το καπάκι).
- Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση, σουρώνεις το μίγμα και τοποθετείς σε καθαρό μπουκάλι
Χρήσεις
Αναμιγνύεις 1 φλιτζανάκι του καφέ ένζυμο με 1 λίτρο νερό και το χρησιμοποιείς για τη γενική καθαριότητα του σπιτιού τζάμια, σφουγγάρισμα, τουαλέτες, δύσκολοι λεκέδες ρούχων, καθαρισμός πάγκων κουζίνας, πλύσιμο φρούτων και λαχανικών, λίπασμα φυτών κλπ).

Σπρέι λεμονιού για τον κήπο μας

Καθαρίστε τη φλούδα από ένα μεγάλο λεμόνι και βράστε την για 10 λεπτά. Περιμένετε να κρυώσει και ψεκάστε με αυτό.
Η Limonene είναι η δραστική ουσία.

Παγάκια λεμονιού

Οι φλούδες των λεμονιών περιέχουν σχεδόν 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από το χυμό του.
- Στο μίξερ λιώνεις τις φλούδες από λεμόνι (αφού τις έχεις πλύνει πρώτα) μέχρι να γίνει ομοιογενής πολτός. Αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο νερό ή χυμό λεμόνι.
- Γεμίζεις παγοθήκες και φυλάς στην κατάψυξη.
- Αν θέλεις στο μίγμα μπορείς να προσθέσεις αλάτι, ρίγανη, μαϊντανό ή βασιλικό ή όποιο άλλο μυρωδικό θέλεις.
- Χρησιμοποιείς τα παγάκια στο μαγείρεμα φαγητών και γλυκών.

Σκόνη λεμονιών

Κόβεις τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες και αφήνεις στον ήλιο μέχρι να αποξηρανθούν πλήρως.Στο μίξερ (μούλτι) βάζεις τις φλούδες με λίγο αλάτι και τις ψιλοκόβεις όσο περισσότερο μπορείς. Φυλάς σε γυάλινο βάζο και χρησιμοποιείς τη σκόνη σε φαγητά και γλυκά ή ακόμα και σε υφασμάτινα σακουλάκια με αποξηραμένα βότανα για τις ντουλάπες και τα και τα συρτάρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου