Ένας εύκολος και πρακτικός τρόπος να έχετε πάντοτε φρέσκα αρωματικά βότανα ανά πάσα στιγμή στη διάθεση σας! Μπορείτε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη μέχρι και 4 μήνες από την ημέρα που θα τα παρασκευάσετε.
1 ματσάκι από κάθε φρέσκο βότανο που συνήθως χρησιμοποιείτε στη μαγειρική σας
Ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
Παγοθήκες.
Εκτέλεση
Κόψτε από το κάθε φυτό φυλλαράκια ή μικρά κλωναράκια χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι. Ξεπλύνετε πολύ καλά και αφήστε τα να στραγγίσουν.
Χτυπήστε ελαφρά με το γουδί , ώστε ν απελευθερώσουν τα αρώματά τους .
Δημιουργήστε τους συνδιασμούς που ταιριάζουν στη γεύση σας. (πχ. θυμάρι με λουίζα).
Γεμίστε με αυτά τις θήκες μιας παγοθήκης.
Καλύψτε κάθε θήκη με ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο και βάλτε την παγοθήκη στην κατάψυξη. Αφού παγώσουν μπορείτε να φυλάξετε τους κύβους σε ειδικά σακουλάκια κατάψυξης για να τους χρησιμοποιήσετε όποτε εσείς θέλετε! πηγηhttp://votanakaiaromatika.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου