Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Κύβοι φρέσκων βοτάνων

http://puregracefarms.com/wp-content/uploads/2013/09/basil-freezing.jpg
Ένας εύκολος και πρακτικός τρόπος να έχετε  πάντοτε φρέσκα αρωματικά βότανα ανά πάσα στιγμή στη διάθεση σας! Μπορείτε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη μέχρι και 4 μήνες από την ημέρα που θα τα παρασκευάσετε. 

Τι θα χρειαστείτε:
1 ματσάκι από κάθε  φρέσκο βότανο που συνήθως χρησιμοποιείτε στη μαγειρική σας 
Ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
Παγοθήκες.
Εκτέλεση
 Κόψτε από το κάθε φυτό φυλλαράκια ή μικρά κλωναράκια χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι. Ξεπλύνετε πολύ καλά και αφήστε τα να στραγγίσουν. 
Χτυπήστε ελαφρά με το γουδί , ώστε ν απελευθερώσουν τα αρώματά τους .
Δημιουργήστε τους συνδιασμούς που ταιριάζουν στη γεύση σας. (πχ. θυμάρι με λουίζα).
Γεμίστε με αυτά τις θήκες μιας παγοθήκης.
 
Καλύψτε κάθε θήκη με ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο  και βάλτε την παγοθήκη στην κατάψυξη. Αφού παγώσουν μπορείτε να φυλάξετε τους κύβους σε ειδικά σακουλάκια κατάψυξης για να τους χρησιμοποιήσετε όποτε εσείς θέλετε!                                                         πηγηhttp://votanakaiaromatika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου