Η Λιβανέζικη κουζίνα έχει Άρωμα Δυόσμου με επιρροές από την Αραβική και την Τούρκικη κουζίνα και γενικότερα από φαγητά των χωρών της Ανατολής. Όπως και η Τούρκικη, η Λιβανέζικη κουζίνα συνδυάζει την Ευρωπαϊκή κουζίνα με τις πρώτες ύλες και τα μπαχαρικά της Ανατολής και θεωρείται ως η μοντέρνα εκδοχή της Αραβικής κουζίνας |
Tablouleh (Ταμπουλέ ) είναι μια παραδοσιακή σαλάτα (με υψηλό ποσοστό βιταμίνης C) της Μέσης Ανατολής (Λίβανος και Συρία) - και αποτελείται κυρίως από μαϊντανό και πλιγούρι Σε αυτήν την συνταγή θα χρησιμοποιήσετε 3 ματσάκια μαϊντανό, 1/4 έως 1/2 φλιτζάνι πλιγούρι, 2 λεμόνια, δυόσμο,(φρέσκο) 2 ντομάτες, πράσινα κρεμμύδια, το αλάτι,πιπέρι ελαιόλαδο. δύο λεμόνια και το μαϊντανό, . Αυτή η συνταγή είναι για 4-6 άτομα. |
Σύνολο Παρασκευή : |
Βήμα 1: Συγκεντρώστε όλα τα υλικά σας,αφού πρώτα κάνετε ένα καλό ξέβγαλμα.στη ντομάτα, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια | |
Βήμα 2: τοποθετήστε το σπασμένο πλιγούρι, σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας νερό και αφήστε το να μουλιάσει. | |
Βήμα 3: Διαλέξτε τις άκρες των μαϊντανών(όχι κοτσάνια) και τα βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό για να τον καθαρίσετε από διάφορες ακαθαρσίες | |
Βήμα 4: Τώρα κόψτε τα λεμόνια σας στη μέση, | |
Βήμα 5: Κόβετε τα κρεμμύδια σε μικρούς κύκλους. | |
Βήμα 6: Τώρα προσθέστε το χυμό λεμονιού και τα κρεμμυδάκια με το πλιγούρι, επίσης μπορείτε να προσθέσετε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο φρέσκο, και μια πρέζα αλάτι.,λίγο πιπέρι | |
Βήμα 7: Στη συνέχεια κόβετε τις ντομάτες σε λεπτές λωρίδες προς μια κατεύθυνση, και στη συνέχεια, επαναλάβετε το ίδιο βήμα προς την άλλη κατεύθυνση. | |
Βήμα 8: Προσθέστε την ντομάτα κομμένη σε κύβους με το λεμόνι, το δυόσμο , και το μείγμα με το πλιγούρι. | |
Βήμα 9: Τώρα είναι η ώρα να τεμαχίσετε το μαϊντανό. Ξεπλύνετε, στραγγίστε στεγνώστε και τεμαχίστε μέχρι να είναι αρκετά ψιλοκομμένος. | |
Βήμα 10: Προσθέστε το μαϊντανό στο μπολ και αφήστε το έως ότου είστε έτοιμοι να σερβίρετε. | |
Βήμα 11: Όταν είστε έτοιμοι να φάτε, προσθέσετε ελαιόλαδο και ανακατέψτε. |
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου