Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Σπιτική Μουστάρδα

Εικόνα

Κάνει περίπου 1 φλιτζάνι  χρόνος: 12 ώρες                       6 κουταλιές σπόρους μουστάρδας [H Μουστάρδα είναι καρύκευμα είτε σε μορφή σκόνης είτε σε μορφή πάστας. Παρασκευάζεται από σπόρους (σπέρματα) συγκεκριμένων φυτών της οικογένειας των Σταυρανθών ή των Βρασσικιδών (Crucifae ή Brassicaceae)). Τα κυριότερα είδη είναι: Το είδος Sinapis alba (Σινάπι το λευκό) του γένους Σινάπι (γνωστό επίσης και ως σινάπι ή βρούβα ή λάψανο) με κίτρινα σπέρματα, το είδος Brassica juncea (Κράμβη η βουρλοειδής) του γένους Βράσσικα με σκουρόχρωμα σπέρματα και το B. Nigra (Κράμβη η μαύρη) με επίσης σκουρόχρωμα σπέρματα. ]                                                                                        1/2 φλιτζάνι σκόνη μουστάρδας                                       3 κουταλιές της σούπας ξίδι (μηλίτη, λευκό κρασί ή sherry)                                                                                   1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί ή νερό                                      2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι                           ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ 2 κουταλιές της σούπας μέλι 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο ​​χρένο 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα (πραγματικά κάθε είδους) Αλέστε τους  σπόρους μουστάρδας για μερικά δευτερόλεπτα σε ένα μύλο μπαχαρικών  ή με το χέρι με ένα γουδί .Ρίχνουμε τους  καλά αλεσμένους σπόρους σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι και  την σκόνη μουστάρδας. Εάν  επιθυμείτε, προσθέστε ένα από τα προαιρετικά συστατικά . Ρίχνουμε το ξίδι και το κρασί ή το νερό, στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλά. Όταν όλα είναι ενσωματωμένα,τα ρίχνουμε σε ένα γυάλινο βάζο και  φυλάμε στο  ψυγείο. Περιμένουμε τουλάχιστον 12 ώρες πριν από τη χρήση.Αυτή η Μουστάρδα με αυτό τον τρόπο θα διαρκέσει αρκετούς μήνες στο ψυγείο.πηγηhttp://www.primalrights.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου