Κάνει περίπου 1 φλιτζάνι χρόνος: 12 ώρες 6 κουταλιές σπόρους μουστάρδας [H Μουστάρδα είναι καρύκευμα είτε σε μορφή σκόνης είτε σε μορφή πάστας. Παρασκευάζεται από σπόρους (σπέρματα) συγκεκριμένων φυτών της οικογένειας των Σταυρανθών ή των Βρασσικιδών (Crucifae ή Brassicaceae)). Τα κυριότερα είδη είναι: Το είδος Sinapis alba (Σινάπι το λευκό) του γένους Σινάπι (γνωστό επίσης και ως σινάπι ή βρούβα ή λάψανο) με κίτρινα σπέρματα, το είδος Brassica juncea (Κράμβη η βουρλοειδής) του γένους Βράσσικα με σκουρόχρωμα σπέρματα και το B. Nigra (Κράμβη η μαύρη) με επίσης σκουρόχρωμα σπέρματα. ] 1/2 φλιτζάνι σκόνη μουστάρδας 3 κουταλιές της σούπας ξίδι (μηλίτη, λευκό κρασί ή sherry) 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί ή νερό 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ 2 κουταλιές της σούπας μέλι 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο χρένο 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα (πραγματικά κάθε είδους) Αλέστε τους σπόρους μουστάρδας για μερικά δευτερόλεπτα σε ένα μύλο μπαχαρικών ή με το χέρι με ένα γουδί .Ρίχνουμε τους καλά αλεσμένους σπόρους σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι και την σκόνη μουστάρδας. Εάν επιθυμείτε, προσθέστε ένα από τα προαιρετικά συστατικά . Ρίχνουμε το ξίδι και το κρασί ή το νερό, στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλά. Όταν όλα είναι ενσωματωμένα,τα ρίχνουμε σε ένα γυάλινο βάζο και φυλάμε στο ψυγείο. Περιμένουμε τουλάχιστον 12 ώρες πριν από τη χρήση.Αυτή η Μουστάρδα με αυτό τον τρόπο θα διαρκέσει αρκετούς μήνες στο ψυγείο.πηγηhttp://www.primalrights.com/
|
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου